Acexpiel demana a la COP26 que redueixi la dependència dels combustibles fòssils i doni prioritat als materials naturals

L’Associació Espanyola del Curtit – ACEXPIEL, juntament amb altres 30 organitzacions internacionals de la indústria de la pell, sol·licita  a la 26a Conferència de les Nacions Unides pel el Canvi Climàtic (COP26- Glasgow, 31 octubre a 12 de novembre 2021)  prioritzar els materials naturals com un mitjà per mitigar directament limpacte climàtic. El Manifest de la pell, escrit per les organitzacions, desafia la COP26 a reconèixer les característiques cícliques i climàticament eficients de les fibres naturals i el seu potencial per reduir els impactes climàtics dels productes de consum.

“Les fibres naturals com la pell, el cotó, la llana, el mohair, l’alpaca, la seda, el cànem i el miceli són part del cicle del carboni biogènic i, com a tal, estan compostes per carbonat que ha estat a la carboni que ha estat a la durant mil·lennis”, afirma el Manifest de la pell. “Aquestes matèries primeres fàcilment disponibles, quan es produeixen de manera ètica i adequada, són un reemplaçament important per als combustibles fòssils, reduint la necessitat de la seva extracció i retenint més carboni a la terra. A més, al final de la seva vida útil, els materials naturals produïts adequadament es biodegradaran, limitant-ne l’impacte i mitigant les emissions nocives, com la contaminació per microplàstics, sovint associada amb materials sintètics”.

El Manifest assenyala a més que els materials naturals, com la pell, sovint es descarten per una manca de coneixement del procés de fabricació i la seva cadena de subministrament, o per l’aplicació de ciència qüestionable generalment en forma d’avaluacions del cicle de vida incompletes, incomparables o desactualitzades Els materials substitutius, sovint alternatives sintètiques basades en combustibles fòssils, utilitzen aquesta confusió per fer afirmacions infundades sobre la seva sostenibilitat.

Fes un clic aquí per llegir el manifest de la pell.

Col·laboradors