Anafric demana una reunió urgent amb l’Ajuntament de Barcelona per la reducció del consum de carn vermella a les escoles municipals

Anafric  altres 12 entitats del sector carni català han demanat una reunió d’urgència a l’Ajuntament de Barcelona després d’haver aprovat la declaració d’Emergència Climàtica a la ciutat i de constatar que una de les 103 mesures que el consistori municipal vol portar endavant és la de la reducció del consum de carn vermella als menjadors de les escoles municipals.

Les entitats sol·licitants de la reunió, a part d’Anafric, són AssocatAsoprovacAsfac, el Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques, la Federació Agrícola Catalana (FAC), la Federación Empresarial de Carnes e Industrias Cárnicas (FECIC), la Federació de Gremis de Detallistes de Productes Alimenticis i l’Associació de Concessionaris de Mercats de Catalunya (FEGRAM),  el Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona i Comarques (GremiCarn)JARCPORCATUnió de Pagesos.

Les 13 entitats representants del sector de la producció agrícola i ramadera així com de la indústria alimentària, han signat una carta en la qual manifesten que  “som conscients del repte que representa lluitar contra una amenaça – el canvi climàtic- contra la qual ningú pot negar l’existència”. La missiva està adreçada a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la qual es posa sobre la taula que el sector “vol ser part de la solució i no del problema” en les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Les associacions argumenten que “l’activitat econòmica del medi rural i el manteniment del paisatge són funcions, entre altres, que només l’activitat agrícola i ramadera pot satisfer”, i per això davant l’evidència que el consistori municipal vol “reduir la quantitat de carn vermella servida als menjadors de les escoles públiques” es planteja una reunió d’urgència en la qual deixar clar que la reducció del consum de carn vermella també suposa deixar de costat que les persones i especialment els nens adquireixin “els nutrients fonamentals per a satisfer les necessitats d’alimentació”.

Col·laboradors