skip to Main Content

Anafric signa un acord de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per la compra de productes frescos a petits productors amb dificultats de comercialització per la Covid-19

Arran de la crisi sanitària provocada per el  COVID19 i la declaració de l’Estat d’alarma, molts productors de productes frescos peribles han perdut els canals de comercialització lligats a la restauració i el turisme. Per això des de diverses institucions públiques, associacions sectorials i petits productors de frescos hem decidit tirar endavant una iniciativa que pretén impulsar la sortida dels productes peribles tenint com a principal interlocutor, en aquest cas, la Generalitat de Catalunya.

Anafric, juntament amb FECIC; la Generalitat amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; l’entitat Banc d’Aliments i els petits productors són les 4 potes d’aquesta gran cadena que té com a objectiu final que el producte perible es distribueixi a les famílies que més el necessiten a través del Fundació Banc dels Aliments.

Com es realitzarà aquesta acció?

  • El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha creat una ajuda de 4 milions d’euros destinada a donar suport econòmic als productors afectats mitjançant la compra dels seus productes.
  • Anafric, responsable de facilitar el format més idoni de la carn per a ser distribuïda.
  • La Fundació Banc dels Aliments, distribuirà la carn a les entitats socials que més ho necessitin.

Fins quan poden realitzar els lliuraments de producte?

Des del 20 de maig fins al 20 de juliol en les 4 delegacions de Banc dels Aliments a Catalunya

En què consisteixen les ajudes?

Com a màxim de 4.000 € a 10.000 € per productor segons el tipus de producte, o 75.000 € per agrupació de productors amb un percentatge d’ajuda del 85% del valor del producte no venut.

 

Per a més informació no dubteu en posar-vos en contacte amb anafric@anafric.es