skip to Main Content

Anafric y UECBV participen al primer seminari sobre normativa europea agroalimentària a Bogotà

La UECBV, la Unió Europea de Ramaderia i Comerç de Carn, i Anafric, associació empresarial càrnia espanyola, han participat en el primer ‘Seminari sobre normativa de productes agroalimentaris‘ que s’ha celebrat els dies 12 i 13 de desembre a Bogotà . Es tracta de dues jornades de promoció de els estàndards europeus de producció de productes agroalimentaris.

La cita ha reunit experts europeus en política de qualitat i seguretat alimentària, així com a representants de les autoritats colombianes, peruanes i equatorianes, associacions europees, importadors locals i minoristes per a debatre sobre les normes de qualitat i seguretat, inclòs l’etiquetatge, controls, productes ecològics així com les Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques. El seminari s’ha organitzat en el context de l’Acord Comercial entre la Unió Europea i Colòmbia, el Perú i l’Equador.

Els experts convidats per a impartir les diverses matèries explicaran els mecanismes de qualitat i seguretat de la Unió Europea en matèria alimentària i es debatrà com incrementar els fluxos comercials entre totes dues regions. El seminari constituirà un punt de suport per a establir una àmplia xarxa de contactes amb els representants del sector agroalimentari.

Carolina Cucurella, tècnica de Anafric, ha representat a l’associació i a la UECBV en aquesta cita professional explica que “la nostra presència ha tingut com a objectiu explicar per què els consumidors i les autoritats del Perú i Colòmbia poden confiar en els productes europeus, quin és el marc legislatiu que ens marca les normes de producció i comercialització, així com aspectes de sanitat animal, seguretat alimentària, sostenibilitat i exigències mediambientals”.

Carn europea de qualitat i segura
Concretament, la intervenció de Anafric i UECBV a través de Carolina Cucurella ha tingut la missió de posar en valor que “la carn europea significa seguretat i qualitat”, ja que la ramaderia està constantment controlada establint-se protocols de traçabilitat  en la vida de l’animal, en l’aliment, en la carn, en l’engreixament (no permetent l’administració d’hormones o altres substàncies), en el benestar animal i, per descomptat, en la seva sostenibilitat i en la vigilància i control de malalties com la PPA (pesta porcina africana).

La cita també ha servit per a fer una crida a millorar les exportacions europees al Perú i Colòmbia, ja que “malgrat que al 2017 es va obrir el mercat per a l’entrada de carn fresca de porcí, els aranzels entorn del 20% fan difícil que puguem competir amb la carn procedent dels EUA, principal importador”, explica Curcurella.