Binéfar s’uneix a la Xarxa Municipal Ramader-Càrnica destacant aquest sector com a principal generador d’ocupació al municipi

L’Ajuntament de Binéfar (Osca) s’ha unit a la Xarxa Municipal Ramader-Càrnica, una plataforma amb què les organitzacions interprofessionals de la cadena càrnia (Asici, Avianza, Intercun, Interovic, Interporc i Provacuno) volen agrair el paper vital que juguen els municipis per facilitar el desenvolupament daquesta activitat a les zones rurals.

 

 

Binèfar insta les administracions regional i nacional a prendre les mesures necessàries per reforçar el sector als municipis, contribuint així a un model de desenvolupament rural sostenible i resilient, que permeti garantir i desenvolupar un sector econòmic fonamental per a les nostres societats rurals.

La Xarxa Municipal Ramader-Càrnica a què s’ha sumat Binéfar és una iniciativa que també aspira a convertir-se en una plataforma de diàleg entre el sector privat i el públic a nivell municipal. L’objectiu és buscar sinèrgies per fomentar les condicions que han permès a la cadena ramader-càrnia convertir-se en el principal motor econòmic de molts dels municipis i ciutats del país. La potència econòmica i social de la cadena també ha permès que la seva activitat s’hagi erigit com un dels elements vertebradors principals de l’Espanya Rural.

El principal motiu és la capacitat que tenen les empreses ramaderes i càrnies per crear llocs de treball de qualitat als municipis, cosa que permet a molts veïns continuar vivint a les mateixes localitats on van néixer i es mitiga la despoblació. Amb la permanència dels habitants, també s’eviten altres problemes relacionats amb la disminució de població com la pèrdua de serveis socials, alternatives d’oci, etc.

 

 

L’activitat ramadera es desenvolupa a més de 350.000 granges de tota la geografia nacional que fan una aportació de 16.000 milions d’euros a la Producció Final Agrària, d’acord amb les dades del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

A més, durant el 2020, la indústria càrnia espanyola va posar als mercats un total de 7,6 milions de tones de carns i 1,4 milions de tones d’elaborats per valor de 27.957 milions d’euros.

Amb aquesta producció s’ha assegurat la sobirania alimentària d’Espanya pel que fa a les carns ia més a més ha permès que 3,2 milions de tones de carns i productes elaborats variats s’hagin dedicat a l’exportació a mercats de tot el món. Aquestes transaccions han arribat a un valor de 8.660 milions d’euros, amb un creixement del 21% en facturació exterior i en volum respecte a les xifres de l’any anterior.

Aquestes xifres tenen una rellevància estratègica especial en un moment on el comerç internacional està patint una forta reculada i on la cadena ramader-càrnica s’ha erigit com una garantia per mantenir el balanç positiu de la balança de pagaments.

Col·laboradors