skip to Main Content

Consulta pública de la Comissió Europea sobre l’origen de la carn en l’etiquetatge

La Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública, fins al pròxim 2 de març, perquè sigui resposta pels ciutadans i les parts interessades, amb diverses preguntes respecte a la informació sobre l’origen de la carn en l’etiquetatge de la carn que es comercialitza a la UE.

LINK CONSULTA

D’acord amb la Comissió, “les normes generals relatives a l’etiquetatge dels productes alimentosos respecte al contingut i composició de productes alimentaris, asseguren que hi hagi informació clara disponible per a ajudar els consumidors a prendre decisions informades. L’etiquetatge d’aliments ha d’indicar també el país d’origen o el lloc de procedència. Aquest és el cas, per exemple, amb carn fresca, refrigerada i congelada de porcs, ovelles, cabres i ocells de corral“.

Amb aquest qüestionari, es busca determinar l’eficiència, eficàcia, coherència i pertinència d’aquesta legislació, així com la seva utilitat per a complementar els esforços nacionals.