skip to Main Content

Detectat un cas d’Encefalopatia Espongiforme Bovina a Escòcia

S’ha detectat un cas de Encefalopatia Espongiforme Bovina o mal de les “vaques boges”, en una granja de la població escocesa d’Aberdeenshire el passat 18 d’octubre.

Les autoritats han iniciat els controls preventius habituals, incloent el cessament de moviments d’animals a la zona afectada, mentre s’intenta esbrinar quin ha estat l’origen del cas.

Aquest és el primer cas d’EEB a Escòcia des de fa una dècada, de manera que les autoritats escoceses han recalcat el fet de ser un cas aïllat, que s’han pres les mesures oportunes i han llançat un missatge de tranquil·litat cap als consumidors escocesos.

Una altra preocupació de las autoritats escoceses és la de com afectarà aquest cas a les seves exportacions de carn de boví. A principis d’any la Gran Bretanya havia iniciat les seves negociacions amb la Xina després del tancament de les seves exportacions pels episodis que hi ha hagut d’EEB.

Escòcia es troba ara sota l’estatus de Risc Controlat, de la mateixa manera que ho estan països com França i Irlanda on recentment també s’ha detectat casos d’EEB (el cas francès concretament es va detectar en els controls rutinaris que la Gran Bretanya realitza de les importacions i en un animal).

Les autoritats sanitàries del Regne Unit són optimistes sobre això ja que es tracta dels últims cops de cua de la malaltia i, segons apunten, és normal que pugui aparacer esporàdicament algun cas aïllat.

Foto: Thomas Quaritsch