skip to Main Content

El 10% de la producció ovina no s’ha pogut comercialitzar, segons INTEROVIC

En una notícia publicada a la Revista Càrnica, Tomás Rodríguez, director de INTEROVIC, ha destacat que prop d’1 milió de bens no s’han pogut comercialitzar, xifra que representa el 10% de la producció durant març i maig, període que coincideix amb la declaració de l’estat d’alarma i amb un dels moments de més increment de consum de llet, al voltant de la Setmana Santa.

Per pal·liar aquesta situació, la interprofessional ha llançat diverses mesures. Des de la incorporació d’aquesta carn als menús socials, a el foment d’accions per aconseguir la reobertura del mercat saudita o la prospecció d’altres nous, com el xinès.

També han sol·licitat a l’Ministeri una bateria de mesures fiscals, entre les quals es troba la reducció de l’IVA a el 4%. I han llançat diverses campanyes de promoció, amb l’objectiu d’augmentar el consum de la carn de llet, xai i cabrit a les llars espanyoles i donar suport així a un sector que té múltiples beneficis tant mediambientals, com socials i econòmics. Tot això, ha agraït, a través del finançament que proporciona l’Extensió de Norma.