El 90% de l’aigua que es consumeix al sector ramader és aigua verda, procedeix de la pluja

Experts en remugants de l’IRTA han publicat una informació inèdita sobre el consum d’aigua als diferents sistemes de producció de vedells d’engreix a les granges catalanes. L’aigua és un recurs bàsic distribuït de forma irregular pel territori, per la qual cosa «les mitjanes mundials només ens serveixen per cridar l’atenció sobre un problema», afirma Maria Devant, cap del programa Producció de remugants de l’IRTA, que considera que « per prendre decisions concretes necessitem saber quanta aigua hi ha, quan i on es consumeix».

Així, mentre que a nivell mundial el valor mitjà d’aigua per produir un quilo de carn de vedella és de 15.000 litres, segons els càlculs de la Guia a Catalunya el consum se situa al voltant dels 5.500 i 7.500 litres per cada quilo de carn.

De tota l’aigua que es consumeix, el 90% és aigua verda, és a dir, l’aigua de la pluja que s’ha necessitat per produir els cereals i subproductes dels cereals i oleaginoses de què s’alimenten els vedells. El 10% restant és aigua blava, que prové de rius, llacs i aqüífers; d’aquesta manera, la majoria es fa servir per produir el pinso i només entre l’1,5% i el 7% és aigua en beguda dels animals.

 

[vcex_button url=”https://old.anafric.es/con-motivo-del-dia-mundial-del-agua-para-producir-un-kilo-de-carne-de-ternera-en-cataluna-se-consume-de-dos-a-tres-veces-menos-agua-que-la-media-mundial/” title=”MÉS INFORMACIÓ[” style=”flat” align=”left” color=”ORANGE” size=”small” target=”self” rel=”none”]MÉS INFORMACIÓ[/vcex_button]

Col·laboradors