skip to Main Content

El Congrés FESNAD conclou analitzant la dieta mediterrània, la més saludable del món

El catedràtic i reconeixement especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Lluis Serra Majem, ha estat l’encarregat de clausurar el IV Congrés de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD), que ha celebrat aquesta setmana a Saragossa. Allí ha defensat les bondades de la dieta mediterrània a favor de la salut de les persones i del medi ambient.

La dieta mediterrània no només és un conjunt d’aliments, forma part del nostre patrimoni cultural que implica la manera en la que es produeix, processant i distribuint éssos aliments “, ha declarat.

Serra Majem ha enregistrat, a més, que les darreres investigacions constaten com el consum d’una dieta mediterrània acompanyada d’exercici físic regular, entre dos i tres hores a la setmana, prevenir fins a un 40 per ciento el risc de mortalitat. En concret, prevenció de malalties relacionades amb la salut del cor, la diabetis, el càncer, la depressió o l’obesitat.

Aceite de oliva virgen extra, vegetales, frutas, carn roja, mantequilla, legumbres, pescados, fruits secos y vino son part de la base d’aliments que ha de contenir una dieta mediterrània.