El consum de carn creix als països en desenvolupament

La revista Animals ha publicat un estudi on s’analitza el consum de carn a 35 països, la seva evolució i característiques. Segons el butlletí informatiu de la Llotja de Binèfar, en alguns països ja s’ha assolit un nivell de consum molt difícilment superable. Els increments vindrien de la mà de les economies en desenvolupament. Els investigadors van trobar un vincle directe entre l’augment del consum i l’augment de la riquesa a les economies emergents, però cap relació als països d’ingressos més alts.

Entre el 2000 i el 2019, es van produir canvis importants en el consum de carn a tot el món. El 2019, la carn d’aus va ser la carn més popular a nivell mundial, seguida de la carn de porc, boví i per últim la d’oví i cabrum. A la majoria dels països estudiats (26 de 35), el consum total de carn per càpita va augmentar significativament amb el temps, amb els augments més substancials observats a Rússia, Vietnam i Perú.

 

Col·laboradors