El consum de productes substitutius de la carn seguirà sent baix, segons Rabobank

Rabobank, entitat financera holandesa, ha elaborat un estudi en el qual assegura que tot i que l’atenció dels mitjans suggereix el contrari, la quota de mercat dels substituts de la carn i els làctics és petita. La quota de mercat dels substituts de la carn als Països Baixos va ser del 2,5 per cent l’any passat. La mitjana a Europa és actualment del 0,5%. Bèlgica, Espanya, Suècia i el Regne Unit puntuen per sobre de la mitjana.

S’espera que al 2035 s’hagi multiplicat per 8 la demanda aconseguint les 1,7 milions de tones en quinze anys. El creixement esperat del mercat no es deu a un factor específic.

Els consumidors estan preocupats, per exemple, per les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la desforestació o el benestar dels animals en la ramaderia. Segons l’informe del banc, “no importa si això és correcte o incorrecte: és la forma de pensar el que guia el comportament de consumidor”, diu l’estudi.

 

Col·laboradors