El consum de xai baixa a Espanya entre 2019 i 2020, segons el MAPA

Segons les dades del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, en el període comprès entre juliol de 2019 i juny de 2020, es van consumir 62.650.000 de kg de carn de xai; 3.130.000 de kg menys, que en el mateix període de l’any anterior, fet que suposa un descens d’un 5,63%. En el cas concret de la IGP Be Manchego, en aquest període el consum va baixar un 3,76%. Aquestes dades, coincideixen amb el període més complicat de la pandèmia.

Les dades de la IGP de Castella la Manxa indiquen que la baixada ha estat menys ja que durant 2020 s’han comercialitzat 27.316 canals d’IGP Cordero Manchego recental, fet que suposa 450 menys que el 2019; és a dir un 1,62% menys.

En els registres de la Fundació IGP Cordero Manchego hi ha actualment 293 ramaderies de cria inscrites (amb 243.811 ovelles en total), 7 ramaderies d’enceball i 4 centres de sacrifici, on operen als 9 comercialitzadors autoritzats.

Col·laboradors