skip to Main Content

El Japó s’obre a la carn d’oví, caprí i boví d’Espanya

Anafric, associació empresarial càrnia espanyola, veu una excel·lent notícia l’obertura de les exportacions de carn d’oví, caprí i boví al mercat nipó, un mercat molt exigent i amb inspeccions sanitàries molt rigoroses. Ara com ara, la llista d’empreses del sector oví i caprí, que ja poden exportar és de 12, de les quals el 60% són associades a Anafric, entre elles Farras, Coviher, Murgaca i Moralejo.   

Pel que fa al boví, 17 són les empreses que ja poden comerciar amb el país asiàtic, de les quals sis (Colomer, Carpisa, Celevant, Central de Carnes Madrid, Fribin i Viñas) formen part d’Anafric. 

Llistat empreses boví
Llistat empreses ovi i capri

Per al president d’Anafric, José Fríguls, “la constància ha donat resultats i aquest és el camí que s’ha de seguir. L’obertura d’aquest mercat, molt exigent, suposa entre altres conseqüències dues de molt destacades: donar aire a un sector que cada vegada ho té més difícil per créixer internament, i d’altra banda, deixar constància que el nostre nivell de seguretat sanitària i animal és capaç de passar els controls més exigents, la qual cosa significa que les nostres empreses treballen molt bé”.

 

Què inclou l’acord d’exportació amb el Japó

L’acord amb el Ministeri d’Agricultura, Silvicultura i Pesca (MAFF) i el Ministeri, Silvicultura i Pesca així amb el Ministeri de Salut, Treball i Benestar (MHLW) japonesos inclou les exportacions de:

  • Carn fresca de boví, oví i caprí
  • Despulles de boví, oví i caprí, inclosos tant l’estómac com els budells frescos.

Oportunitat

El Japó és el segon major importador de carn i derivats a nivell mundial. Amb els seus més de 125 milions d’habitants i la seva elevada renda per càpita, és un mercat extremadament exigent i amb un increment anual del consum de carns que ronda el 5%, mentre la seva producció decreix. 

Per poder exportar carn d’oví, caprí i boví al Japó, el MAFF no sols ha d’autoritzar l’empresa, sinó a totes aquelles que intervenen en el procés d’elaboració del producte que es pretengui exportar al Japó: escorxador, sala d’especejament, magatzem frigorífic i centre de re-envasat.