El sector carni lidera les exportacions en el primer semestre del 2020 a Catalunya

Les xifres mostren part de la incidència de la pandèmia produïda per la COVID-19, declarada l’11 de març de 2020 pel l’OMS. Aquesta va tenir els primers efectes visibles en les exportacions a partir de les dades d’abril, on la tendència creixent es va començar a alentir respecte a l’2019. D’altra banda, al maig el comerç exterior es va situar per sota dels resultats de el mateix mes de l’any 2019. No obstant això, la facturació global del primer semestre del 2020 (5.420,43 M €) és superior a el del mateix semestre del 2019 (4.964,70 M €), afavorit per les bones xifres de juny de 2020.

Valorant la ràtio valor / volum del primer semestre del 2020 respecte a el mateix període del l’any anterior, ha crescut un 4,61%, denotant que, en conjunt, s’estan venent els productes amb més valor, destacant l’increment percentual els següents sectors: carni (14,02%), fruita i hortalisses (12,38%) i olis vegetals (4,65%). Registren pèrdua de valor en aquest semestre el peix (-20,05%), el vi i cava (-8,53%) i el sector Fine Food (-4,99%.

El carni es manté com el primer sector exportador agroalimentari amb un 40,48% del total i un 21,66% d’increment en valor i 6,71% en volum. Està liderat pel porcí, que representa el 27,08% de totes les exportacions agroalimentàries (66,89% de el sector carni) amb un creixement del 24,97% en valor i un 7,41% en volum.

 

Col·laboradors