El sector català de carn i embotits, el segment que més va exportar durant 2020, amb gairebé 4.600 milions d’euros

El sector agroalimentari català va tancar 2020 amb un rècord històric d’exportacions, aconseguint 11.435.000 d’euros, el que significa un increment interanual del 6,62% en valor i del 6,95% en volum. Aquest increment de les exportacions també ha permès a el sector agroalimentari català liderar per primera vegada les exportacions en el conjunt d’Espanya, superant Andalusia i acumulant el 21,5% de les exportacions agroalimentàries espanyoles.

Països on s’exporta

França, amb un 17%, la Xina (14,9%) i Itàlia (8,6%) van ser els principals mercats receptors de productes agroalimentaris catalans durant 2020. Per darrere, es van situar Alemanya (6,1%) i el Regne Unit ( 5%) que, tot i el Brexit, va incrementar un 2,4% les importacions de productes catalans i està previst que registri un creixement del 5% en els propers cinc anys. L’augment d’exportacions a la Xina ha contribuït al fet que el mercat asiàtic sigui el que més va créixer durant 2020, amb un augment del 42,95%, fins a 2.876.000 d’euros.

La carn i embotits és el segment que més va exportar durant 2020, amb 4.591,8 milions d’euros i un augment de la valor del 13,9%; seguit del ‘fine food’, amb 3.054,3 milions d’euros i un descens del 2,02% en el valor, i la fruita i horta, amb 965.860.000 d’euros i un augment de la valor del 10,33%.

Col·laboradors