skip to Main Content

El sistema de Nutri-Score, funciona a Espanya, segons l’equip de CIBER d’Obesitat i Nutrició

Un equip d’investigadors del CIBER d’Obesitat i Nutrició (CIBEROBN), demostra que el sistema usat per a ‘Nutri-Score’ funciona a Espanya  com està previst per a la seva implantació al nostre país.

 

El model Nutri-Score

Les etiquetes actuals dels aliments són difícils d’entendre i estan escrites en lletra petita, que moltes vegades no es pot llegir bé. Una solució és l’etiquetatge d’aliments denominat ‘Nutri-Score’, que ja s’ha establert a França i és com un semàfor que indica senzilla i clarament a l’consumidor el saludable que és un producte.

És el model d’etiquetatge frontal que genera més consens a Europa, i el que recentment ha estat escollit pel Govern d’Espanya per a la seva implantació com a part d’un conjunt de mesures de salut pública per revertir l’epidèmia d’obesitat i malalties cròniques no transmissibles associades a l’alimentació.

‘Nutri-Score’‘ assigna punts en funció de la composició nutricional per 100 go 100 ml de cada producte i té en compte el contingut tant d’elements menys saludables (calories, sucre, greixos saturats i sodi) així com els més favorables (fibra, proteïnes i el percentatge de fruites, verdures, llegums, fruits secs i olis d’oliva o altres similars en composició).

La puntuació final es classifica en 5 categories per mostrar una graduació de 5 colors i lletres en l’etiquetatge frontal. La millor qualitat nutricional es marca amb la lletra A i en color verd fosc, mentre que la pitjor apareix amb la lletra D i en vermell.