skip to Main Content

Els EUA ajudaran amb 1.000 milions de $ els petits ramaders per frenar la inflació

El president dels Estats Units, Joe Biden, va anunciar aquest dilluns 1.000 milions de dòlars en ajudes per als productors independents de carn als Estats Units, amb l’objectiu de reduir el control del mercat per part dels grans productors i frenar l’alça de preus. La decisió de Biden es va donar a conèixer davant l’elevada inflació que viu el país, que va tancar al novembre en una taxa interanual del 6,8%, la més gran en quatre dècades.

Bin Laden va denunciar que aquest mercat de la carn als Estats Units està “distorsionat per una falta de competència”, ja que només quatre grans conglomerats controlen el 85% del mercat de la carn vacuna; el 57% de l’avícola; i el 70% de la porcina, segons la Casa Blanca. Aquests quatre gegants són Tyson Foods, Cargill, National Beef Packing Company i JBS, aquestes dues darreres controlades per empresaris del Brasil.

En què consisteixen les ajudes

Entre les ajudes figuren:

  • 275 milions en ajudes a productors independents per accedir “a capital assequible de llarg termini”.
  • 100 milions per a formació de treballadors.
  • 100 milions més per reduir els costos d’inspeccions en plantes processadores de mida petita.

Els grans productors, mentrestant, asseguren que l’alça de preus respon a l’augment de la demanda per part dels consumidors i els costos creixents associats als problemes en la cadena de subministrament global i l’escassetat de treballadors provocada per la pandèmia de Covid-19 .