skip to Main Content

European Livestock Voice es manifesta a Brussel·les per la manipulació d’informacions contra sector ramader

Representants del sector ramader europeu s’han reunit avui enfront dels edificis de la Comissió Europea a Brussel·les per a fer front al perill que suposa simplificar massa el debat sobre el bestiar i el seu paper en la societat europea. S’ha realitzat una acció flaix que recull una sèrie de preocupacions per les nombroses protestes que han tingut lloc en diferents països europeus en les últimes setmanes.


Amb l’objectiu d’abordar els mites que prevalen a avui dia i l’agressió contra la producció ramadera, European Livestock Voice, un grup d’organitzacions amb base en la UE actives en temes ramaders, va decidir crear una acció al carrer en reunir agricultors, eurodiputats i altres actors del sector per a ‘explotar’ una sèrie de globus amb mites comuns o informació errònia enfront de l’edifici de la Comissió Europea.
Aquesta acció va tenir lloc el primer dia de la conferència AgriOutlook de la Comissió Europea i uns dies després del nomenament de la nova Comissió Europea, per a subratllar la urgència d’actuar davant aquests mites impregnen el pensament de les institucions de la UE.


Benoit Cassart, Secretari General de la Federació Nacional de Comerç de Bétail (FNCB, BE), agricultor i representant de UECBV, va destacar:
“Volem instar a les persones i els responsables polítics a parar esment al sector ramader europeu i a la informació enganyosa que està danyant la seva reputació i posant en perill el mitjà de vida dels agricultors i fins i tot les seves vides en alguns casos. Els científics han destacat el paper fonamental de la carn en el desenvolupament i l’evolució de l’ésser humà. Per què tant d’odi? Per què tant d’odi quan el bestiar és un dels principals contribuents al reciclatge dels coproductes de la indústria agroalimentària?”

Des de European Livestock Voice apunta al fet que “hem de recordar que una hectàrea de prada és tan efectiva com una hectàrea de bosc per a absorbir CO2 i mantenint la biodiversitat? Només parlem de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle de l’agricultura, mai sobre el seu enorme paper en l’emmagatzematge de carboni a través de la seva producció”.
El bestiar també produeix cuir, medicaments i, en un moment en què l’objectiu és reduir l’ús de fertilitzants químics, també ha de recordar-se que els animals de granja alimenten el sòl donant vida microbiana per a això, que és el fertilitzant més natural.


En l’agricultura com en els nostres plats, els animals i les plantes són
complementaris i no competidors!

Durant l’acció flaix, els organitzadors van anunciar que el grup continuarà expandint les seves accions en els pròxims mesos.

L’eurodiputat Alois Bernhuber (Àustria) que va donar suport a la iniciativa va dir: “Quan parlem sobre l’impacte ambiental, el benestar animal o els estàndards de salut, hi ha massa conceptes erronis i malentesos que corren en els mitjans de comunicació i, sovint, presentats per organitzacions
amb una comprensió insuficient de la complexitat d’aquest sector i el seu paper. El sector ramader europeu és clau per al futur de les nostres zones rurals, per al desenvolupament de bioeconomia i mantenir una veu forta en les negociacions comercials de la UE. Aquesta és la raó per la qual el bestiar europeu mereix una mica millor que lemes negatius simplistes”.