França prohibirà a partir d’octubre les denominacions càrnies als productes vegetals

França ha publicat al seu Diari Oficial un decret en què s’estableixen una sèrie de normes relatives a l‘ús de denominacions que designen productes d’origen animal i els productes alimentaris que se’n deriven. Així, a partir de l’entrada en vigor d’aquest nou decret, a França no serà possible utilitzar la terminologia pròpia dels sectors tradicionalment associats a la carn i el peix per designar productes que no pertanyen al regne animal ja que, en essència, assenyala , no són comparables.

Revista Cárnica i Eurocarne s’han fet ressò de la notícia, que apunta que s’ha fet efectiva l’aplicació de l’article L412-10 del Codi del Consumidor resultant de la llei del 10 de juny del 2020 sobre la transparència de la informació dels productes agrícoles i alimentaris. Aquesta llei té com a objectiu prohibir l’ús de noms utilitzats per designar productes alimentaris d’origen animal (bistec, filet, salsitxa…) per descriure, comercialitzar o promocionar productes alimentaris que contenen proteïnes vegetals.

La norma assenyala que els productes alimentaris fabricats o etiquetats abans de l’1 d’octubre de 2022 i que compleixin la normativa vigent en aquesta data es poden comercialitzar fins a esgotar existències, i com a màxim fins al mes de desembre 31 de desembre de 2023.

DECRET DESCARRGABLE DES D’AQUÍ

L‘Associació Nacional Interprofessional de la Ramaderia i la Carn de França (INTERBEV) han mostrat la seva satisfacció davant la publicació del decret i, a més, l’associació ha fet efectiu que aquest decret o “hauria d’estendre’s a nivell europeu”, recull també Eurocarne.

 

Col·laboradors