Grup Costa, integra l’Alegria Riojana per consolidar-se al mercat d’elaborats curats

L’Alegria Riojana, especialitzada en l’elaboració d’embotits i adobats d’alta qualitat, ha estat adquirida recentment per Grup Costa amb l’objectiu d’incrementar la seva presència en el mercat d’elaborats i complementar la seva cartera amb un nínxol de valor com és el xoriço natural i tradicional.

L’Alegria Riojana, que el 2020 va tenir una facturació de 19 milions d’euros, compta amb una planta de producció a Camprovín (la Rioja), en plena Serra de Moncalvillo, una posició privilegiada per a l’assecat natural dels productes gràcies al clima i als seus 673 metres d’altitud sobre el nivell de la mar, que confereixen un sabor característic als embotits de la marca.

 

Aquesta marca es troba molt ben posicionada en els mercats europeu i llatinoamericà i es complementa a la perfecció amb les actuals de Costa Food Group en el segment d’elaborats

 

Jorge Costa, CEO d’el grup, explica que l’empresa Rioja s’ha sumat al holding Costa Food Group, únic carni nacional totalment integrat actualment en porc, pollastre i gall dindi, per reforçar l’aposta per arribar a consumidor final, també en mercats internacionals: ” L’Alegria de la Rioja augmenta la nostra oferta actual de productes derivats de l’porc ibèric i de l’porc blanc amb el seu ampli assortiment en la gamma d’embotits, lloms i pernils curats. Aquesta marca es troba molt ben posicionada en els mercats europeu i llatinoamericà i es complementa a la perfecció amb les actuals de Costa Food Group en el segment d’elaborats “.

L’actual equip de gestió i els 47 empleats de l’Alegria De La Rioja se sumen així a la plantilla de Grup Costa, que es consolida com un dels més grans grups carnis d’Espanya, integrat per més de 4.700 persones i una facturació agregada de 1.500 milions d’ euros a l’exercici 2020. en 2018 es va convertir en el primer carni de porcí blanc a Espanya en obtenir la certificació Welfair ™ en Benestar Animal d’AENOR a la totalitat dels seus més de 850 granges al llarg de tot el seu procés productiu: des de la criança i transformació de l’porc fins a l’obtenció dels seus elaborats carnis.

Col·laboradors