skip to Main Content

Intercarn, el saló de la carn en Alimentària, preveu atreure a prop de 30.000 compradors i visitants professionals de la distribució, el retail i el canal Horeca

Alimentària, la principal cita del sector agroalimentari d’Espanya i el segon major congrés que acull Barcelona, s’ha presentat davant 45 periodistes de 15 països diferents, com a símbol de la internacionalització d’una fira que espera superar els 150.000 visitants, dels quals un 30% serà estrangers de 157 països. Anafric disposa d’un estand de 500 m2 amb presència d’11 empreses expositores. Només hi ha un espai de 20m2 lliures. Si esteu interessats, podeu posar-vos en contacte al correu electrònic anafric@anafric.es.

El saló carni més important d’Espanya i un dels més rellevants d’Europa creixerà en 2020 fins a aconseguir al voltant de 17.000 m2 d’espai expositiu, d’acord amb l’expansió de la indústria càrnia espanyola. Intercarn comptarà amb la participació de les principals signatures del sector i també amb el suport de les associacions i institucions més representatives.

La internacionalització, la innovació, les oportunitats de negoci i la variada oferta sectorial són els punts forts d’un saló la trajectòria del qual li ha portat a conquistar els primers llocs del rànquing internacional d’esdeveniments del sector i a constituir-se com la plataforma internacional per excel·lència per al sector carni nacional, que encapçala la indústria agroalimentària per facturació, amb prop de 28.000 milions d’euros, la qual cosa representa el 22% del total del sector alimentari espanyol.

La cita d’Alimentària és del 20 al 23 d’abril i ja tenen el 92% dels 110.000 metres quadrats de superfície que ocuparà: és a dir 4.500 empreses.

La presentació de #Alimentaria2020 ha comptat amb l’assistència de Josep Lluís Bonet, president del Comitè Organitzador; de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà; de la Subdirectora General de Promoció Alimentària del Ministeri de Agricultura, Pesca i Alimentació, Cristina Clemente; de Maurici García de Quevedo, director general de la Federació d’Indústria d’Alimentació i Begudes i de J. Antonio Valls, Director d’Alimentària.


Algunes dades interessants del sector:

 • La indústria alimentària és la principal indústria d’Europa. A Espanya ocupa el 4t lloc.
 • Per al Govern d’Espanya es tracta d’un sector estratègic que treballa amb els estàndards de qualitat més alts per a tenir un producte de qualitat, sa i segur.
 • El Govern, a través d’Aliments d’Espanya, vol posar en valor la indústria, que connecta amb el consumidor, que determina els productes que vol consumir. Perquè tot el que es valora i es coneix, no es malgasta.
 • La indústria alimentària ha facturat 116.000 milions de €, prop d’un 3% del PIB.
 • Està formada per 31.300 empreses, una gran majoria pimes, amb prop de 500.000 treballadors que depenen.

Alimentària també és una plataforma de captació de tendències. Aquestes són algunes de les quals s’estan detectant en el món de l’agroalimentació:

 • Aposta per la nutrició, la salut i el benestar.
 • Increment de l’interès del consumidor per les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
 • Increment pels productes pràctics (menjar ja elaborat i llista per a portar i escalfar).
 • Noves maneres de distribució: Delivery.
 • Aposta per la transformació digital.
 • Transformació en el retail: supermercats restaurants.

D’altra banda, durant la presentació també es va destacar que Espanya:

 • 1r productor i exportador d’oli i olives de taula.
 • Espanya és el 3r productor mundial de vi.
 • Espanya és el 2n productor de porcí i productes derivats.
 • Gran potència en fruites i verdures.

En 2018 es va exportar per un valor de 30.500 milions de €, sent la 4a economia de la UE i exportant principalment a França, Itàlia, Portugal i Regne Unit.

Els principals països exportadors fora de la UE són els Estats Units, la Xina i el Japó. Filipines ha pujat bastants posats com a país receptor dels productes espanyoles.