skip to Main Content

IRTA i ANAFRIC col·laboraran en matèria de benestar animal i R+D càrnia

El tema del benestar animal no és només una preocupació dels consumidors, amb requeriments i exigències més alts que cada vegada més condicionen la seva decisió de compra, sinó també dels productors i de les indústries càrnies. El sector coneix molt bé els efectes d’un baix nivell de benestar animal no tan sols sobre les produccions, sinó també sobre la qualitat de la carn. Males condicions de benestar animal a la granja, el transport o el sacrifici, repercuteixen molt negativament sobre la qualitat final del producte.

En aquest sentit, les indústries càrnies són les primeres interessades a procurar alts estàndards de benestar i, per aquesta raó, l’IRTA i ANAFRIC col·laboraran conjuntament en temes de benestar animal, treballant amb els associats d’ANAFRIC interessats amb els protocols del Welfare Quality pel bestiar oví i cabrum. Aquest protocol s’aplica des de la pròpia granja de producció fins al transport i sacrifici. Welfare Quality és un protocol reconegut a nivell europeu i en el que l’IRTA ha participat en el seu desenvolupament i implementació.

La col·laboració entre ANAFRIC i l’IRTA ve desenvolupant-se de forma fructífera des de fa temps. Un dels últims èxits en R+D carni fruit d’aquesta col·laboració ha estat el de poder estendre fins a 84 dies la vida útil comercial en refrigeració de peces de carn de boví envasades al buit amb el clar objectiu de l’exportació. El nostre proper pas és el de fer arribar aquest protocol de conservació a les empreses associades a ANAFRIC interessades en els mercats d’exportació de carn de boví fresca refrigerada, comenta el president de ANAFRIC, Josep Friguls.

Així mateix, l’IRTA i ANAFRIC treballaran per aplicar aquesta metodologia de conservació a la carn d’oví per permetre a les empreses de ANAFRIC accedir a mercats exteriors amb plenes garanties de conservació del seu producte.

La nostra excel·lent relació i col·laboració amb l’IRTA ens permet, en el cas del boví, i ens permetrà en el de l’oví-cabrum, fer arribar als nostres associats un nou avantatge competitiu per a les seves exportacions, en un moment en què s’estan obrint nous mercats llunyans, com el xinès o noves perspectives cap a mercats com el canadenc amb el qual estem iniciant converses al costat d’altres associacions del sector, assenyala el president d’ANAFRIC, Josep Friguls.