La carn com a solució a l’anèmia: Per què l’anèmia és tan freqüent en la nostra societat actual?

Segons l’Organització Mundial de la Salut, al món hi ha més de 4.000 milions de persones amb dèficit de ferro. D’aquests, aproximadament la meitat pateix anèmia ferropènica, el que es tradueix en un 15% de la població mundial. Això el converteix en un autèntic problema de salut pública. “La falta de ferro és la causa més freqüent d’anèmia. És l’anèmia ferropènica.

El ferro és un metall essencial per al metabolisme cel·lular implicat en la producció d’energia i el transport d’oxigen, per això el seu dèficit condueix a una sèrie d’alteracions de les funcions vitals que deriven en anèmia “.

Quin és el tractament?

L’article, de què fem un resum, aconsella “augmentar la ingesta d’aliments rics en ferro com el fetge, els llegums secs, carns i peix, alguns fruits secs, verdures de fulla verd fosc, alguns mariscs (cloïsses, musclos)”.

Més informació a infosalus d’Europapress.

Col·laboradors