skip to Main Content

La Dieta Mediterrània, or a la millor dieta general de 2019

La Dieta Mediterrània gana l’or com la millor dieta general de 2019.  La US News and World Report és la institució que li ha atorgat aquest merescut premi per ser una dieta enfocada en  un estil de vida més saludable.  I la carn té un grau d’aportació molt elevat en aquest guardó.

La Dieta Mediterrània és una valuosa herència cultural que representa molt més que una simple pauta nutricional, rica i saludable.

És un estil de vida equilibrat que recull receptes, maneres de cuinar, celebracions, costums, productes típics i activitats humanes diverses que s’han elaborat durant més de 2.000 anys a la regió mediterrània.

I per què ha obtingut el primer lloc, segons els experts?

1.- Perquè la majoria d’habitants dels països mediterranis solen viure més que els estatunidencs i pateixen menys malalties com el càncer o problemes del cor.

2.- Per l’estil de vida actiu, el control de pes i una dieta equilibrada amb fruita, llegums, carns i peixos.

3.- Perquè tot l’anterior es combina amb activitat física diària (passejos diaris, per exemple).

El secret de la Dieta Mediterrània és l’equilibri… Ni molt d’un aliment, ni poc d’uns altres. 

El sentit comú és la norma de la Dieta Mediterrània. I per tant… Què és el que no es troba en la Dieta Mediterrània? Els aliments ultres processaments… que no vol dir que no puguem consumir-los… de tant en tant.

La Dieta Mediterrània és un dels elements de la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat elaborada per la UNESCO.

Pensem bé les coses abans de decidir: Dos mil anys d’història de la dieta mediterrània o l’eliminació de la carn de la nostra dieta? Tu tries.