La producció càrnia espanyola durant 2020 va sumar 7.603.932 tones, el que implica un creixement del 5,1%

Les dades avançades pel servei d’estadístiques de l’MAPA mostren que el resultat ha estat desigual per espècies. Així, mentre el porcí va créixer un 8,24% (impulsat principalment per la demanda xinesa) i el sector avícola un 0,74%, la resta de categories (boví, caprí, conills, equí i oví) van patir petits descensos.

D’altra banda, Luis Planas, ministre d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha fet referència a el moment crucial que afronta el sector per la seva necessitat d’abordar diferents transicions: la transició energètica, la transició agroecològica, la transició digital i, la més important, la transició humana que requereix d’individus capaços d’adaptar-se als nous enfocaments i desafiaments.

Ha remarcat que la nova PAC “és una gran oportunitat” per a tots i que Espanya comptarà amb un pressupost suficient per afrontar aquests nous reptes en la propera dècada.

 

Col·laboradors