L’estratègia “De la Granja a la Taula” i les seves paradoxes: El valor nutricional de la carn

El sector ramader és part activa per aconseguir un model de desenvolupament sostenible i implementar de manera eficaç i adequada l’estratègia europea de la Granja a la Taula. Es tracta d’una estratègia emmarcada en el Pacte Verd Europeu. Però malgrat les bones intencions, l’estratègia europea té una sèrie de paradoxes. El sector ramader, gràcies a una iniciativa impulsada per la plataforma “European Livestock Voice” i Carni sostenibili, s’ha unit per presentar quines són aquestes paradoxes.

 

La ramaderia ha evolucionat. L’aplicació de les noves tecnologies ha provocat que sigui més eficient i necessiti menys recursos. Per tant, es parla de la ramaderia des d’una perspectiva urbana, sense tenir en compte la seva realitat.

 

 

La primera paradoxa que presenta la iniciativa és el valor nutricional de la carn. La ciència és taxativa. Consumir proteïnes animals ha afavorit el desenvolupament de el cervell humà. Des d’un punt de vista nutricional, les proteïnes animals són les més eficients. Trobem els 9 aminoàcids essencials (histidina, isoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, treonina, triptòfan i valina); 16 vitamines i minerals, entre elles les B12 la vitamina que no sintetitza el nostre cos i ha de obligatòriament captar-la des dels aliments d’origen mineral en quantitat suficient; i 10 compostos bioactius com el coenzim Q10, la L-carnitina o la creatina.

Si l’ésser humà s’ha convertit en un ésser intel·ligent és gràcies a una dieta omnívora i als valors nutricionals dels aliments d’origen animal.

 

El sector carni és part de la solució per aconseguir aliments saludables i frenar el canvi climàtic

Col·laboradors