L’Índex de Preus de la Carn de la FAO d’agost creix un 22% respecte a 2020

Segons les dades ofertes per la FAO, el seu índex de preus de la Carn ha pujat fins als 112,5 punts. Això suposa 20,3 punts o el que és el mateix, un 22% més que a l’agost de 2020. A l’agost, les cotitzacions internacionals de les carns d’oví i boví van augmentar, principalment recolzades per les elevades compres, a la Xina, i la limitada oferta d’animals per al sacrifici.

Els preus de la carn d’aus també van augmentar, a causa de la sòlida demanda d’importacions d’Àsia oriental i l’Orient Mitjà. Per contra, els preus de la carn de porc van caure a causa de la contínua disminució de les compres de la Xina.

L’índex de preus dels aliments de la FAO és una mesura de la variació mensual dels preus internacionals d’una cistella de productes alimentaris. Consisteix en la mitjana dels índexs de preus de cinc grups de productes bàsics ponderat d’acord amb les quotes mitjanes d’exportació de cadascun dels grups.

Més informació a l’informe FAO.

 

Col·laboradors