skip to Main Content

L’oví de Castella i Lleó mostra la seva fortalesa tot i la crisi

Representants de dotze cooperatives de el sector de l’oví, que comercialitzen gairebé el 80% de la producció de llet, han participat en una videoconferència organitzada per URCACYL. Han transcorregut ja dos mesos des que es declarés l’Estat d’Alarma. Totes les cooperatives de el sector de l’oví de Castella i Lleó, pertanyents a URCACYL, no han detingut la seva activitat. Els seus treballadors continuen dia a dia un cop de mà per seguir donant servei als seus socis ramaders, (recollint els seus productes i facilitant-subministraments, alimentació i assessorament tècnic) en benefici de les explotacions, dels consumidors i del seu entorn.

 

En aquest període, el sector de l’oví ha travessat i segueix travessant en part, dificultats importants pel que fa a comercialització de lechazos es refereix, motivades pel tancament del canal HORECA.

 

Els seus treballadors continuen dia a dia un cop de mà per seguir donant servei als seus socis ramaders, (recollint els seus productes i facilitant-subministraments, alimentació i assessorament tècnic) en benefici de les explotacions, dels consumidors i del seu entorn

Des del primer moment URCACYL, les cooperatives i la Conselleria d’AGDYR es van posar en marxa per intentar esmorteir aquest impacte negatiu, es van llançar missatges a la societat per promoure el consum de lechazos a les llars, es va traslladar la problemàtica al Ministeri i es van dissenyar mesures que ara mateix estan també a Brussel·les, per tractar de solucionar el problema.

En aquesta línia s’ha posat en marxa una campanya per incentivar el consum d’aquest producte a les llars per part de la Junta de Castella i Lleó i de INTEROVIC..

Durant la videoconferència es va destacar el paper de la indústria transformadora. La subscripció de contractes anuals, per a la llet d’ovella, que s’aplica des de fa dues campanyes amb preus i volums coneguts per tot el període, dóna garanties i seguretat als nostres productors, i en aquest sentit el missatge que es trasllada des de la part industrial és d’absoluta normalitat i tranquil·litat pel que fa a l’acompliment dels mateixos, la recollida i els lliuraments.