skip to Main Content

Meatthefacts: Coneix els fets abans de prendre una decisió. Els substituts de la carn contaminen menys el medi ambient?

El consum dels denominats “substituts de la carn” és una qüestió de lliure elecció personal. Però això important que el consumidor estigui ben informat. Segons les dades disponibles actualment, la producció ‘in vitro’ no ofereix cap avantatge ambiental en comparació la carn real.

La carn conreada en laboratori va començar a fer-se popular en 2013, després de la degustació de la primera ‘hamburguesa’ elaborada a partir de cèl·lules mare per la Universitat d’Utrecht. Des de llavors, nombrosos mitjans han presentat la carn in vitro com la panacea per a resoldre els problemes del benestar animal i la seguretat alimentària, al mateix temps que preservava el medi ambient.

Importants empreses de tecnologia han invertit en aquests processos de carn de laboratori. Però la carn no sorgeix per generació espontània. Necessita ser produïda i, per tant, es necessiten hormones, antibiòtics per al seu desenvolupament cel·lular. Per tant, natural, natural…

És cert, que els investigadors creuen que la carn artificial pot ser rica en proteïnes, però no en ferro o vitamina B12. I si parlem de sabor, creiem que si les empreses dedicades al desenvolupament de la carn conreada en un laboratori han de ser competitives en 2020, replicar la complexitat del sabor continuarà sent un desafiament.