skip to Main Content
Posen En Marxa Al Regne Unit Una Campanya Per Contrarrestar Les Informacions Negatives De La Carn Vermella

Posen en marxa al Regne Unit una campanya per contrarrestar les informacions negatives de la carn vermella

 • 9 Juliol, 2020
Organismes com AHDB, Quality Meat Scotland (QMS) i Hybu Cig Cymru (HCC) - Meat Promotion Wales, hna dut a terme un seguit d'activitats en els últims 12 mesos per ajudar a contrarestar la desinformació en els mitjans de comunicació sobre el paper de la carn vermella a la dieta, proporcionant informació basada en l'evidència científica als consumidors sobre els importants beneficis per a la salut que proporcionen la carn de boví, xai i porc.
Llegir més
Disminució Del L’ús D’antibiòtics En Un 52%

Disminució del l’ús d’antibiòtics en un 52%

 • 8 Juliol, 2020
L'Organització Col·legial Veterinària (OCV) ha aconseguit disminuir l'ús d'antibiòtics un 52,3% entre 2014 i 2018. Aquesta iniciativa es contempla dins del PRAN (Pla Nacional Enfront de la Resistència als Antibiòtics) que es va implementar a Espanya el 2014 per intentar frenar el desenvolupament de resistències.
Llegir més
Interporc Apoya La Actividad Del Canal HORECA Con El Vídeo “Lo Estábamos Esperando”

Interporc apoya la actividad del canal HORECA con el vídeo “Lo estábamos esperando”

 • 2 Juliol, 2020
La Interprofesional del porcino de Capa Blanca (INTERPORC) ha realizado un video cuyo objetivo es apoyar la actividad del canal HORECA tras el cierre durante estos meses provocado por la pandemia. Bajo el título, “Lo estábamos esperando”, el vídeo resalta la infinidad de posibilidades de la carne de cerdo de capa blanca y sus productos y el protagonismo de estos productos en bares y restaurantes, tanto como tapa como plato principal.
Llegir més
PROVACUNO Llança La Campanya ‘Molt Fans Del Que és Nostre’

PROVACUNO llança la campanya ‘Molt Fans del que és nostre’

 • 2 Juliol, 2020
PROVACUNO, Organització Interprofessional de la Carn de Boví, ha preparat per a aquests mesos d'estiu una campanya que busca fomentar el consum de la carn de boví espanyola al nostre país. Després de mesos de confinament al sector llança Molt Fans del que és nostre per animar a reunir-nos gaudint al voltant de la carn de boví  l'anomenada nova normalitat.
Llegir més
Consum Anuncia La Implantació Del Nutriscore En El Primer Quadrimestre De 2021

Consum anuncia la implantació del Nutriscore en el primer quadrimestre de 2021

 • 2 Juliol, 2020
El Ministeri de Consum de què depèn orgànicament l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha anunciat que el sistema d'etiquetatge frontal nutricional Nutriscore entrarà en vigor el primer quadrimestre de 2021. Espanya se suma així a França, que ja té implementat aquest sistema, ja Bèlgica i Alemanya, que han anunciat a la Comissió Europea el seu desig de posar-lo en marxa. Aquest sistema d'etiquetatge frontal és voluntari per a les empreses que decideixin establir-lo, a falta que la normativa europea decideixi sobre la seva obligatorietat.
Llegir més
Alimentària Se Celebrarà El Maig De 2021 De Comú Acord Amb El Sector

Alimentària se celebrarà el maig de 2021 de comú acord amb el sector

 • 29 Juny, 2020
La propera edició d'Alimentària, el saló d'alimentació, begudes i foodservice més important d'Espanya i un dels més destacats d'Europa, tindrà lloc del 17 al 20 de maig de 2021. Fira de Barcelona ha consensuat amb el sector les noves dates de l'esdeveniment, donant resposta així a la petició de les principals empreses i associacions de la indústria i amb l'objectiu de celebrar el proper any amb la màxima participació i internacionalitat possible. Anafric, com a membre de comitè Intercarn, saló que engloba tot el sector carni a Alimentaria, ha donat suport a la decisió de posposar la seva celebració, una decisió basada "fonamentalment en el sentit comú", segons ha expressat Marcel Pons, membre de la Junta d'Anafric.
Llegir més
Alimentaria No Descarta Un Cambio De Fechas

Alimentaria no descarta un cambio de fechas

 • 26 Juny, 2020
El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, no descarta realizar un cambio de fechas para la celebración de la próxima edición de la feria Alimentaria en Barcelona. Serrallonga participó en una entrevista en Catalunya Radio donde confirmó esta posibilidad de cambiar de fechas: "Nuestro primer objetivo es trabajar para hacerla" ya que sería "un gran signo de normalidad", pero la renuncia de participación de grandes empresas (nacionales e internacionales) hace que la organización no descarte la modificación de fechas hacia finales de 2020 o ya en 2021. "Si vemos conjuntamente que hay una fecha mejor para hacerla, no tendremos inconveniente porque al final lo importante es ayudar al sector y hacer de motor. Queremos encontrar un consenso".
Llegir més
Fòrum Oví 2020: Edició Digital Del 23 Al 9 De Juliol. Inscriu-t’hi Ja!

Fòrum Oví 2020: Edició digital del 23 al 9 de juliol. Inscriu-t’hi ja!

 • 25 Juny, 2020
El Fòrum Nacional d'Oví és un congrés tècnic organitzat per la revista Tierras i la web Oviespaña a què van uns 450 professionals, que són els líders que marquen les pautes d'actuació en la majoria de les granges, convertint-lo en la reunió més influent de l'any per a aquest sector. Els sis seminaris s'organitzaran els dimarts i dijous de cada setmana en sessions que començaran a les 18 hores i tindran una durada aproximada d'uns 90-100 minuts
Llegir més
Dia 23 De Juny. El Xaide Sant Joan: Bo, Sa I A La Brasa

Dia 23 de juny. El xaide Sant Joan: bo, sa i a la brasa

 • 19 Juny, 2020
Compra'l, cuina'l, degusta'l, gaudeix-lo. El xai i el cabrit, a part de ser una carn especialment sostenible, és saludable. I es pot cuinar de diferents maneres. No cal que sigui una festivitat especial per menjar xai. El dia del xai és cada dia que gaudim d' aquesta carn. Però aprofitant que hem estat reclosos a casa i que ara ja podem sortir, si no podem assaborir aquesta carn fora, ho fem dins. Al nostre saló, a la nostra cuina, a la nostra terrassa o al nostre balcó. Per què no? Sempre hi ha un moment i lloc per gaudir de la carn de xai.
Llegir més
23 De Juny, Dia Del Xai. El Pasturatge, La Sostenibilitat I La Carn De Xai

23 de juny, dia del xai. El pasturatge, la sostenibilitat i la carn de xai

 • 17 Juny, 2020
Hi ha diferents tipus o model de ramaderia, el model més utilitzat per a la criança de l'oví és el pasturatge extensiu. És a dir, aquell que té estreta relació amb l'extensió de terreny on es desenvolupa. Per dur a terme la pastura extensiva són necessàries àmplies superfícies de terreny. Aquesta base territorial proporciona el suport a les ovelles, ja que és allà on han d'alimentar els animals. No hi ha un altre lloc on trobar terrenys òptims per al pasturatge extensiu que en el medi rural. Parlem d'ecosistemes naturals, que tot i que han estat modificats per l'home, pastures, bosquets, sembrats, guarets, zones de matoll, etc. produeixen vegetals de manera natural l'únic aprofitament possible és el de alimentar els ramats.
Llegir més
23 De Juny, Dia Del Xai. Consumir Carn De Xai: Un Sabor, Molts Beneficis

23 de juny, dia del xai. Consumir carn de xai: Un sabor, molts beneficis

 • 16 Juny, 2020
Consumir carn de xai de llet, xai i cabrit és sa, és saborós i sobretot és sostenible. Aquest sector ramader és el que millor manté viu i actiu el medi rural. La seva sostenibilitat es fonamenta en els beneficis ambientals, socials i econòmics que aquesta ramaderia i el pasturatge exerceixen sobre territoris i paisatges. Els beneficis també arriben a el consumidor a través del seu saborosa carn, natural i sostenible. La carn de xai és mereixedora de ser celebrada durant tot l'any per ser una carn respectuosa i beneficiosa per al medi ambient i entorn rural. Gràcies a que el bestiar es continua pasturant igual que fa centenars d'anys, ajuda a fixar la població en entorns rurals.
Llegir més
El Sector Horeca Descobreix Els Millors Talls De Carn De Xai I Cabrit Per Delivery

El sector Horeca descobreix els millors talls de carn de xai i cabrit per delivery

 • 12 Juny, 2020
Les carns de xai i cabrit d'origen europeu són una opció idònia per a tots qui vulguin afegir a la seva oferta digital el plus que suposa la seva inclusió en els menús. Es tracta d'un producte de proximitat, amb contrastats beneficis mediambientals i socials. Però, sobretot, es tracta d'unes carns d'excel·lència gastronòmica el maneig en aquest tipus d'elaboracions cal conèixer perquè el client a casa les gaudeixi en tota la seva esplendor.
Llegir més
‘De La Granja A La Taula’: Planas Trasllada A La UE Les Seves Diferències Amb El Que Proposa L’estratègia Verda Per Als Sectors Carni I Ramader

‘De la granja a la Taula’: Planas trasllada a la UE les seves diferències amb el que proposa l’estratègia verda per als sectors carni i ramader

 • 12 Juny, 2020
"No estem d'acord amb el tractament de el sector carni, de el sector ramader. Creiem que cal realment una anàlisi de fons si es vol discutir el tema i no una breu referència de passada que és el que fa el document, que sembla voler posar en dubte la producció d'aquest sector tan important, mitjançant la nostra ramaderia extensiva, per a la realitat econòmica i social d'Espanya com de molts altres països de la Unió Europea."
Llegir més
INTEROVIC I Amazon Col·laboren Per Oferir Carn De Xai I Donar Suport A El Sector

INTEROVIC i Amazon col·laboren per oferir carn de xai i donar suport a el sector

 • 9 Juny, 2020
L'Organització Interprofessional Agroalimentària de l'Oví i Cabrum, INTEROVIC, davant la situació d'estoc de carn d'oví i cabrum pel tancament de el sector HORECA ha realitzat una recerca d'alternatives que permetin fer arribar els seus productes directament a les llars espanyoles, única forma de donar sortida a l'volum sobrant, que s'estima en un 70% de la producció. INTEROVIC i Amazon han treballat junts per comercialitzar aquestes carns a través del servei de lliurament ràpid d'Amazon Prime Now disponible per a clients Prime a Madrid i a Barcelona. D'aquesta manera, productors i ramaders tradicionals d'ovelles i cabres esperen donar sortida a corts especialment pensats per al consum a casa oferint unes carns delicioses, saludables i amb uns contrastats beneficis socials i mediambientals.
Llegir més
El Sector Del Boví De Carn D’Espanya Llança L’estratègia ‘Carboni Neutral 2050’ Per Contribuir A La Preservació De L’entorn

El sector del boví de carn d’Espanya llança l’estratègia ‘Carboni Neutral 2050’ per contribuir a la preservació de l’entorn

 • 8 Juny, 2020
PROVACUNO, l'Organització Interprofessional de la Carn de Boví, ha llançat l'estratègia Boví de Carn Carboni Neutral 2050 amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui, 5 de juny, i amb l'objectiu d'assolir la neutralitat climàtica del sector el 2050. Una iniciativa aprovada el 2019 pels òrgans directius de l'organització per comprometre en la reducció d'emissions i la millora de la sostenibilitat ambiental.
Llegir més
La Producció Càrnia Espanyola Va Créixer En El Primer Trimestre Del 2020 En Un 2,4%. Però Oví I Cabrum Es Ressenten

La producció càrnia espanyola va créixer en el primer trimestre del 2020 en un 2,4%. Però oví i cabrum es ressenten

 • 5 Juny, 2020
Si analitzem la suma en la producció del primer trimestre, els resultats llancen una pujada en el còmput general de l'2,4% fins a sumar 1,95 milions de tones, a ritme de creixement inferiors respecte a anys anteriors. En porcí, la suma dels tres mers mesos llança una producció 1.320.000 de tones, un 4,4% més que en 2019. En carn d'aus la baixada és del 3,8% sobre 419.623 tones.
Llegir més
Tornen Les Fires A El Sector De L’alimentació. S’obre La Inscripció Per A Meat Attraction

Tornen les fires a el sector de l’alimentació. S’obre la inscripció per a Meat Attraction

 • 4 Juny, 2020
Meat Attraction 2021 ha obert el seu termini d'inscripció per participar a la propera edició que se celebrarà de el 2 a el 4 de febrer. Organitzada per IFEMA i Anice la "Cita amb les millors carns de el món" retrà en aquesta ocasió un gran homenatge a tots els professionals de la indústria càrnia (#OrgullososDeNuestroSector). Anafric ha participat en les diferents edicions de la fira amb un estand agrupat. En aquesta quarta edició, també ho farà. Per a més informació sobre la participació en Meat Attraction costat de Anafric, anafric@anafric.es
Llegir més
Obertura Del Mercat De Filipines A La Carn De Boví

Obertura del mercat de Filipines a la carn de boví

 • 29 Maig, 2020
El Govern de Filipines obre el seu mercat a l'entrada de la carn de boví d'Espanya, així com la renovació de l'autorització per a l'exportació de carn i productes carnis de porcí d'Espanya, tots dos pel procediment d'acreditació de sistema.
Llegir més
El 10% De La Producció Ovina No S’ha Pogut Comercialitzar, Segons INTEROVIC

El 10% de la producció ovina no s’ha pogut comercialitzar, segons INTEROVIC

 • 29 Maig, 2020
En una notícia publicada a la Revista Càrnica, Tomás Rodríguez, director de INTEROVIC, ha destacat que prop d'1 milió de bens no s'han pogut comercialitzar, xifra que representa el 10% de la producció durant març i maig, període que coincideix amb la declaració de l'estat d'alarma i amb un dels moments de més increment de consum de llet, al voltant de la Setmana Santa.
Llegir més
Vitartis Posa En Marxa Amb Fons Europeus Un Programa Per Fomentar La Sostenibilitat D’empreses Alimentàries

Vitartis posa en marxa amb fons europeus un programa per fomentar la sostenibilitat d’empreses alimentàries

 • 28 Maig, 2020
El desenvolupament d'aquest projecte, que es perllongarà fins a l'octubre, s'estructura en dos blocs d'actuació. El primer d'ells es refereix a la proposta de solucions innovadores per mitigar els efectes del canvi climàtic a les empreses de el sector; el segon bloc es tractaran d'identificar les mesures d'adaptació al canvi climàtic de la indústria alimentària.
Llegir més
Creixen Les Sol·licituds Espanyoles D’emmagatzematge Privat D’oví I Boví

Creixen les sol·licituds espanyoles d’emmagatzematge privat d’oví i boví

 • 27 Maig, 2020
Segons les dades donades a conèixer per l'entitat, en el cas de l'oví, en tota la Unió Europea s'han sol·licitat 108.495 kg i la sol·licituds provenen de Castella i Lleó. Uns 120.000 kg provenen de carn d'oví emmagatzemada a 120 dies i per això rebran un ajut de 103.920 euros. També hi ha un altre contingent de 5.000 kg a 150 dies que rebran 4.575 euros, segons explica la revista Càrnica.
Llegir més
Carne Y Salut. El Sector Ramader-carni, Motor Econòmic De L’Espanya Rural

Carne y Salut. El sector ramader-carni, motor econòmic de l’Espanya rural

 • 23 Maig, 2020
El sector ramader-carni reitera el seu compromís amb l'alimentació de la població, oferint productes de qualitat, segurs i complint els estrictes requeriments de benestar animal i mediambientals que marca el Model Europeu de Producció, redoblant els seus esforços per contribuir amb el conjunt de la societat a superar la crisi causada pel coronavirus.
Llegir més
Anafric Matisa L’enquesta Del MAPA Sobre Consum De Carn D’oví. Que Els Arbres No Ens Deixin Veure El Bosc

Anafric matisa l’enquesta del MAPA sobre consum de carn d’oví. Que els arbres no ens deixin veure el bosc

 • 23 Maig, 2020
El consum d'oví i cabrum és molt baix i molt estacionat. En l'informe d'alimentació publicat al juny de 2019, referit a les dades de 2018, es veu clarament com el seu consum a les llars (ens sembla representatiu ja que en el moment en què s'ha realitzat el panell de preus, el HORECA no existia ) va baixar un 8,5%. Això vol dir que si el consum mitjà de la carn -en la seva totalitat- va ser de 46,19 kg per càpita -persona / any) en 2018, el 72% d'aquests quilos correspon a la categoria carn fresca *. Però el consum en concret de la carn d'oví-cabrum és, segons les dades de l'informe de 1,36 kg per persona i any. Dels que les famílies amb nens, només consumeixen un 0,52 kg per càpita.
Llegir més
Anafric Signa Un Acord De Col·laboració Amb La Generalitat De Catalunya Per La Compra De Productes Frescos A Petits Productors Amb Dificultats De Comercialització Per La Covid-19

Anafric signa un acord de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per la compra de productes frescos a petits productors amb dificultats de comercialització per la Covid-19

 • 22 Maig, 2020
Anafric; la Generalitat amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; l'entitat Banc d'Aliments i els petits productors són les 4 potes d'aquesta gran cadena que té com a objectiu final que el producte perible es distribueixi a les famílies que més el necessiten a través del Fundació Banc dels Aliments.
Llegir més
Castella-la Manxa Ofereix 6 Milions D’euros A Ramaders D’oví I Cabrum En Matèria De Benestar Animal

Castella-la Manxa ofereix 6 milions d’euros a ramaders d’oví i cabrum en matèria de benestar animal

 • 21 Maig, 2020
El conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural de Castella - la Manxa, Francisco Martínez Arroyo, ha presentat una sèrie d'ajudes per a agricultors i ramaders que prorroguen les ja concedides amb anterioritat. Martínez Arroyo ha destacat que les línies de ecològica, pasturatge, apicultura o races autòctones, així com les de benestar animal i zones de muntanya, "són ajudes importants perquè es destinen a qui més necessita de el paper de l'Administració pública" i es fa, "garantint continuïtat i donant certesa, i amb el consens de totes organitzacions agràries i cooperatives".
Llegir més
L’oví De Castella I Lleó Mostra La Seva Fortalesa Tot I La Crisi

L’oví de Castella i Lleó mostra la seva fortalesa tot i la crisi

 • 20 Maig, 2020
Representants de dotze cooperatives de el sector de l'oví, que comercialitzen gairebé el 80% de la producció de llet, han participat en una videoconferència organitzada per URCACYL. Han transcorregut ja dos mesos des que es declarés l'Estat d'Alarma. Totes les cooperatives de el sector de l'oví de Castella i Lleó, pertanyents a URCACYL, no han detingut la seva activitat. Els seus treballadors continuen dia a dia un cop de mà per seguir donant servei als seus socis ramaders, (recollint els seus productes i facilitant-subministraments, alimentació i assessorament tècnic) en benefici de les explotacions, dels consumidors i del seu entorn.
Llegir més
Joaquín Goyache, Catedràtic De Sanitat Animal, Defensa Els Aspectes Positius Del Sector De La Carn

Joaquín Goyache, Catedràtic de Sanitat Animal, defensa els aspectes positius del sector de la carn

 • 12 Maig, 2020
"Se li imputa una responsabilitat en l'escalfament global que no té". El Catedràtic de Sanitat Animal, Joaquín Goyache, ha estat notícia aquesta setmana per un article en el qual es posa de manifest "els falsos mites al voltant de la contribució de la ramaderia a l'canvi climàtic". Aquest article s'ha publicat a diferents capçaleres, entre elles Revista Cárnica  i Eurocarne, i des d'Anafric, pel seu interès cap als nostres socis, reproduïm.
Llegir més
Planas: La Cadena Agroalimentària Serà Clau En La Recuperació Econòmica Després De La Covid-19

Planas: la cadena agroalimentària serà clau en la recuperació econòmica després de la Covid-19

 • 11 Maig, 2020
El ministre va tornar a posar en valor el paper central de tota la cadena agroalimentària, com un dels pilars fonamentals en aquesta crisi, assegurant el proveïment alimentari, esmentant la constitució avui de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica d'Espanya després del Covid-19 a la cambra baixa i ha remarcat que l'agroalimentari es reafirma com un sector clau en aquesta recuperació.
Llegir més
Ja Es Poden Optar Als Ajuts A L’emmagatzematge Privat De Carn De Boví, Caprí I Oví

Ja es poden optar als ajuts a l’emmagatzematge privat de carn de boví, caprí i oví

 • 9 Maig, 2020
Atenent a la crisi provocada per la pandèmia del COVID-19 i la paralització dels sectors productius, fruit de la declaració de l'estat d'alarma que ha obligat al confinament de la població i que ha tingut com a conseqüència un descens en la demanda de determinats productes de carn de boví, d'oví i cabrum, la Comissió ha publicat el Reglament d'Execució (UE) 2020/595 de la Comissió de 30 d'abril de 2020 pel qual es concedeix un ajut per a l'emmagatzematge privat de carn de boví, d'oví i cabrum i pel que es fixa per anticipat l'import de l'ajut. Per garantir una aplicació harmonitzada cal marcar uns criteris mínims perquè les actuacions dels organismes pagadors, en l'exercici de les seves competències, es realitzin de forma coordinada. Aquests criteris s'han consensuat entre la FEGA (Fons Espanyol de Garantia Agrària) i les diferents comunitats autònomes.
Llegir més
Campanya De INTEROVIC: Compartint Solitud

Campanya de INTEROVIC: Compartint Solitud

 • 9 Maig, 2020
INTEROVIC ha iniciat una campanya que ens sembla que val la pena. La campanya té com a lema "Compartiendo Soledad". Es tracta que si en les ciutats moltes persones, en confinament, se senten soles, el col·lectius de pastors pot posar-se en contacte i parlar .... de les seves coses.
Llegir més
D’on Prové El CO2 Contaminant?

D’on prové el CO2 contaminant?

 • 7 Maig, 2020
En Anafric ens fem ressò d'una notícia publicada al Diario de León. En contra de les teoria que feien a el camp responsable de l'excés d'emissions de C02, causa de el canvi climàtic, les noves dades avalen que el maneig ramader no és el culpable d'aquesta càrrega. Els recents registres mostren que la ramaderia no és la responsable principal de l'canvi climàtic. Les dades del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic indiquen que les produccions ramaderes de carn representen únicament el 7% de l'total d'emissions de GEH del nostre país. Els sectors de producció ramadera, elaboració i comercialització de carn han seguit realitzant les seves activitats des de la declaració de la pandèmia del COVID-19 per mantenir proveïda a la població de forma adequada amb aliments segurs i de qualitat.
Llegir més
Els Sectors Ramader I Carni Aporten A L’economia 42.000 Milions D’euros I 700.000 Llocs De Treball

Els sectors ramader i carni aporten a l’economia 42.000 milions d’euros i 700.000 llocs de treball

 • 6 Maig, 2020
El sector industrial carni està compost per un teixit d'unes 2.800 empreses amb activitats de sacrifici, especejament i producció d'elaborats, amb una base molt important de petites i mitjanes empreses de titularitat familiar, alhora que s'han consolidat també grans grups empresarials, alguns d'ells líders a escala europea. L'any passat la indústria càrnia va elevar la seva facturació un 2,5% fins als 26.882.000 d'euros, el que el consolida com el sector de major importància dins de la indústria d'alimentació i begudes, que suposa el 22,6% de tot el sector alimentari español.La producció espanyola de carns, un referent internacional.
Llegir més
Carn I Salut: Producció Ramadera I Càrnia I Efectes De Gasos Hivernacle Durant El Covid-19

Carn i Salut: producció ramadera i càrnia i efectes de gasos hivernacle durant el Covid-19

 • 1 Maig, 2020
La plataforma Carn i Salut ha realitzat un informe "La producció ramadera i càrnia i la sostenibilitat" en què que es resumeixen les percepcions Vs la realitat sobre la carn i la  producció, la sostenibilitat i el model europeu de producció, el consum equilibrat, el que significa la indústria càrnia a les zones rurals i el compromido de el sector amb la sostenibilitat. Anafric desglossarà cada divendres l'informe i començarem amb l'apartat dedicat, precisament, a les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
Llegir més
Ramaderia, Un Servei Essencial. La UECBV Agradeix La Professionalitat Dels Herois Dels Aliments

Ramaderia, un servei essencial. La UECBV agradeix la professionalitat dels Herois dels Aliments

 • 30 Abril, 2020
Llargues cues als supermercats i botigues d'alimentació. Prestatges mig buits. Només uns quants productes en frigorífics. Quan es torna a emmagatzemar, els articles amb molta demanda als nostres supermercats es veuen amb freqüència el paper higiènic ara famós, seguit d'aliments essencials com ara carn, llet, ous, pa, conserves i pastes. Aquestes escenes han estat testimonis de diverses botigues de tot Europa i, de fet, del món. I molts ciutadans de la UE nascuts després de mitjans dels anys cinquanta no estan acostumats a aquestes experiències. Però per sort, gràcies als molts Food Heroes que treballen contra rellotge a tota la cadena de subministrament d’aliments, la seguretat alimentària hauria de ser la menor de les nostres preocupacions a Europa davant d’aquesta pandèmia COVID-19.
Llegir més
28.800 Milions D’euros Perduts Per Les 3.300 Fires Cancel·lades O Ajornades

28.800 milions d’euros perduts per les 3.300 fires cancel·lades o ajornades

 • 28 Abril, 2020
190 fires cancel·lades o ajornades a Espanya i 3.300 a Europa deixen ja una reguera de 28.800 milions d'euros en pèrdues fins a finals de juny. Xifres que han portat a l'Associació de Fires Espanyoles (AFE) i l'Associació de Palaus de Congressos d'Espanya (APCE), que també recorden que s'han suspès al nostre país altres esdeveniments com 270 congressos, han decidit sumar esforços per a sol·licitar ajudes per a el sector.
Llegir més
Denuncien La Situació Dels Engranalls Cordovesos Davant La Falta De Demanda Dels Escorxadors

Denuncien la situació dels engranalls cordovesos davant la falta de demanda dels escorxadors

 • 28 Abril, 2020
L'organització agrària Asaja Còrdova ha emès un comunicat amb el qual vol assenyalar les situacions "dramàtiques" que s'estan produint en els engranalls de la província de Còrdova, especialment en les explotacions ramaderes de les comarques de Los Pedroches, Guadiato i Sierra de Córdoba davant la impossibilitat de donar sortida animals cap a escorxadors, pel tancament de certs mercats que absorbien aquestes produccions ramaderes, fonamentalment de canal Horeca (hostaleria, restauració i càtering), i per a l'exportació. Segons l'organització agrària aquest tipus de ramaderia és la base de molts ramaders de nord de la província.
Llegir més
La Comissió Europea Acaba D’anunciar Ajudes A L’emmagatzematge Privat De Carn De Boví, Oví I Cabrum

La Comissió Europea acaba d’anunciar ajudes a l’emmagatzematge privat de carn de boví, oví i cabrum

 • 22 Abril, 2020
La Comissió Europea ha proposat aquest dimecres donar ajudes a l'emmagatzematge privat de carn de boví, oví i cabrum. Aquests ajuts integren un paquet de mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi que la pandèmia del Covid-19 està causant al sector, especialment pel tancament del canal HORECA. Anafric anirà informant de com s'establiran les ajudes. Anafric anirà informant de com s'establiran les ajudes.
Llegir més
Provacuno Dona 2.000 Quilos De Carn De Boví A Hospitals I Centres Solidaris

Provacuno dona 2.000 quilos de carn de boví a hospitals i centres solidaris

 • 21 Abril, 2020
El sector de boví de carn d'Espanya a través de la interprofessional PROVACUNO com a organització representativa de tot el sector ramader, industrial i comercialitzador de la carn de boví, ha posat en marxa la seva campanya de donació en la qual lliurarà 2000 quilos de carn a hospitals d'Espanya i centres solidaris amb motiu del COVID-19.
Llegir més
La UECBV Demana A La Comissió Que Introdueixi Urgentment Mesures De Suport Al Mercat I Al Sector Per Ajudar Els Operadors I Els Productors En Els Sectors Més Afectats

La UECBV demana a la Comissió que introdueixi urgentment mesures de suport al mercat i al sector per ajudar els operadors i els productors en els sectors més afectats

 • 21 Abril, 2020
La Union Européenne du Commerce du Bétail et donis Métiers de la viande (UECBV) -European Livestock and Meats Trade Union - l'organització de federacions nacionals que representa els mercats de bestiar, els comerciants d'animals vius i de carn de boví, d'equí, d'oví i de porcí, i les indústries càrnies (escorxadors, sales d'especejament i preparació de les carns), ha demanat a través d'una carta a la Comissió Europea que introdueixi mesures urgents de suport a el sector.
Llegir més
Anafric Estarà Atenta A El Nou Decret Que Estableix Les Ajudes Directes A El Sector Oví I Cabrum Per Tal Que S’incloguin Els Engranalls

Anafric estarà atenta a el nou decret que estableix les ajudes directes a el sector oví i cabrum per tal que s’incloguin els engranalls

 • 17 Abril, 2020
Les consideracions i puntualitzacions de Anafric es van atenent per part de Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Però tot i així, seguirem treballant perquè el pròxim Reial Decret que ha de marcar les ajudes directes a el sector oví i cabrum acabi de contemplar també els engranall a través d'un paquet d'ajudes per a la millora d'instal·lacions que permeti fomentar, a el mateix temps, un major benestar animal i millores en les mesures de bioseguretat i / o també de les persones (millora de vestuaris, que amb el COVID19 s'ha vist que no estan adaptats, etc.).
Llegir més
Impacte Del Covid-19 Al Comerç Especialitzat De Carn A Europa

Impacte del Covid-19 al comerç especialitzat de carn a Europa

 • 16 Abril, 2020
Quan es compleixen a Espanya ia la resta d'Europa diverses setmanes de confinament i d'aturada en alguns dels sectors productius, els establiments especialitzats de carnisseria, xarcuteria, polleria i triperia segueixen oberts a tot Europa, per proveir als consumidors amb productes bàsics de la seva dieta.
Llegir més
Els Agents Comercials Del País Basc Estan Fent Un Gran Esforç En La Comercialització I En La Recollida De L’anyell ‘latxo’

Els agents comercials del País Basc estan fent un gran esforç en la comercialització i en la recollida de l’anyell ‘latxo’

 • 8 Abril, 2020
La crisi provocada pel covid-19 ha vingut a posar més pals a la roda a un sector que, com l'oví o el cabrum, té la seva demanda més important en unes determinades època de l'any. Però si a la crisi pels preus baixos de l'anyell se li uneix la gestió poc encertada de qui ha de coordinar i governar per a tots, la sensació d'incertesa es multiplica. Això és el que ha passat aquesta setmana passada al País Basc.
Llegir més
ASEPAL Facilita Els Contactes Per Poder Adquirir EPI

ASEPAL facilita els contactes per poder adquirir EPI

 • 6 Abril, 2020
L'Associació d'Empreses d'Equips de Protecció Individual (ASEPAL), entitat que engloba més de 80 empreses dedicades a el disseny, fabricació i comercialització d'equips de protecció individual (EPI), ha facilitat el llistat de contactes de empreas per poder adquirir Equips de Portección Individual per a lluitar contra el Covid-19.
Llegir més
Fira Alimentària Aplaudeix El Treball De Sector Agroalimentari Durant La Crisi Del Covid-19 I S’emplaça A Fer De La Propera Cita Una Eina De Recuperació

Fira Alimentària aplaudeix el treball de sector agroalimentari durant la crisi del Covid-19 i s’emplaça a fer de la propera cita una eina de recuperació

 • 2 Abril, 2020
Fira Alimentària reconeix el gran treball diari de tots els componenentes d'el sector alimentació, des de l'origen fins al punt de venda i vol expressar l'"admiració i gratitud" a tota la cadena de valor de la indústria alimentària per l'extraordinari esforç que està realitzant per continuar la seva activitat i garantir el proveïment a tota la població.
Llegir més
Modificada La Normativa Sobre El Transport Per A Empreses Auxiliars A L’alimentària I De Recollida De Subproductes

Modificada la normativa sobre el transport per a empreses auxiliars a l’alimentària i de recollida de subproductes

 • 1 Abril, 2020
Aquesta nova ordre permet que es desplacin aquells vehicles destinats a tasques com la producció, comercialització, transformació i distribució de productes agrícoles, ramaders i pesquers, i les seves entrades; a la producció, distribució lloguer i reparació d'equips i maquinària per a l'agricultura, la pesca, la ramaderia, i la seva indústria associada; a el transport i tractament de residus i subproductes agrícoles, ramaders i pesquers, i de la indústria alimentària.
Llegir més
Model De Certificat Per Al Desplaçament De Persones De Serveis Essencials

Model de certificat per al desplaçament de persones de serveis essencials

 • 1 Abril, 2020
El BOE ha publicat el model de certificat que hauran de portar els treballadors per justificar que han de seguir acudint al seu lloc de treball malgrat les mesures de paralització decretades pel Govern per a totes les activitats considerades no essencials entre els dies 30 de març i 9 d'abril. El BOE no especifica que el certificat sigui obligatori.
Llegir més
Ramaders, Escorxadors, Distribuïdors I Transportistes De Carn, Serveis Essencials

Ramaders, escorxadors, distribuïdors i transportistes de carn, serveis essencials

 • 30 Març, 2020
L'annex del Reial Decret 10/2020 s'especifica en el punt 2 del seu Annex que "les persones treballadores en les activitats que participen en la cadena de proveïment de l'mercat i en el funcionament dels serveis dels centres de producció de béns i serveis de primera necessitat, incloent aliments, begudes, productes higiènics, medicaments, productes sanitaris o qualsevol producte necessari per a la protecció de la salut, permetent la distribució dels mateixos des de l'origen fins a la destinació final ", es consideren serveis essencials i, per tant, no resulta d'aplicació el permís retribuït recuperable.
Llegir més
El Govern Veu Inajornable El Reial Decret 5/2020 Per Enfortir El Sector Agroalimentari

El Govern veu inajornable el Reial Decret 5/2020 per enfortir el sector agroalimentari

 • 27 Març, 2020
En els últims mesos el sector agroramader ha hagut de fer front a situacions crítiques. Als problemes estructurals de rigidesa de la demanda, atomització dels operadors, l'estacionalitat o el caràcter perible de les produccions, s'han sumat factors conjunturals com a fenòmens climàtics adversos, aranzels de l'Administració nord-americana, la caiguda de preus de les produccions i la pujada dels costos de les entrades agraris (gasoil, fertilitzants o pinsos).
Llegir més
10.000 Veterinaris Contribueixen A Mantenir El Proveïment I La Seguretat Alimentària

10.000 veterinaris contribueixen a mantenir el proveïment i la seguretat alimentària

 • 24 Març, 2020
Més de 10.000 veterinaris estan treballant aquests dies en escorxadors, granges, indústries alimentàries, instal·lacions aqüícoles, empreses distribuïdores, restauració col·lectiva, serveis oficials de salut pública i inspecció, laboratoris d'anàlisis o control duaner, entre altres llocs, amb l'objectiu de garantir el proveïment de la població i la seguretat alimentària a Espanya durant l'estat d'alarma.
Llegir més
L’Estat Garantirà El 80% Dels Préstecs A Autònoms I Pimes Amb Una Vigència Màxima De 5 Anys

L’Estat garantirà el 80% dels préstecs a autònoms i pimes amb una vigència màxima de 5 anys

 • 24 Març, 2020
El Consell de Ministres ha donat llum verda al primer tram de 20.000 milions d'euros de la línia d'avals públics per a crèdits a empreses com a part dels 100.000 milions que va aprovar la setmana passada per a combatre els devastadors efectes econòmics del coronavirus. L'Estat garantirà el 80% dels préstecs a autònoms i pimes, per als quals s'han reservat 10.000 milions d'aquest primer tram. Per a la resta de empreses, l'aval serà de el 70% en els crèdits nous i el 60% en les renovacions.
Llegir més
Els Vehicles De Distribució De Medicaments I Aliments, Els D’obligada Circulació Si El Govern Decideix Tallar Les Carreteress

Els vehicles de distribució de medicaments i aliments, els d’obligada circulació si el Govern decideix tallar les carreteress

 • 21 Març, 2020
Entre la dotzena de tipus de vehicles que podrien continuar circulant en el cas que el Govern d'Espanya decideix intensificar la seva lluita contra el coronavirus tallant les carreteres figuren els de distribució de medicaments i aliments, el transport de combustible, els de Correus, els fúnebres o els d'auxili en carretera, entre altres.
Llegir més
Gràcies Des D’Anafric Pel Treball Que Esteu Fent

Gràcies des d’Anafric pel treball que esteu fent

 • 20 Març, 2020
GRÀCIES  No se'ns ocorre una altra paraula des d'Anafric. El vostre suport, el vostre compromís, la vostra confiança i el vostre esforç valdrà la pena. Entre tots, afrontem aquesta realitat. I amb la col·laboració de tots, ens ens sortirem. No en tingueu cap dubte.
Llegir més
Nota Informativa Sobre L’aplicació Del Reial Decret D’estat D’alarma En El Sector Ramader (text Del Ministeri)

Nota informativa sobre l’aplicació del Reial decret d’estat d’alarma en el sector ramader (text del Ministeri)

 • 19 Març, 2020
La producció agrícola, ramadera i aqüícola, així com l'activitat pesquera, la transformació de productes agraris i pesquers, els centres o clíniques veterinàries, el transport i la distribució d'aliments, així com la seva comercialització a través de la venda minorista al consumidor, formen la cadena de proveïment alimentari l'activitat del qual ha de garantir-se en la situació d'estat d'alarma. Això implica que ha de mantenir-se no sols l'activitat de les empreses agroalimentàries en el seu conjunt, incloses les explotacions agrícoles, ramaderes, aqüícoles i l'activitat pesquera, sinó també la de les empreses que, al seu torn, els subministren els productes necessaris per al seu funcionament.
Llegir més
Aplaçament De Les Inspeccions Tècniques De Vehicles

Aplaçament de les Inspeccions Tècniques de Vehicles

 • 19 Març, 2020
El Ministeri d'Indústria acorda suspendre temporalment l'obligació de passar la ITV dels vehicles mentre es mantingui vigent el Decret de declaració d'estat d'alarma. Com ha vingut informant FENADISMER, l'associació nacional d'estacions d'ITV, han estat moltes les queixes que transportistes i conductors particulars han vingut plantejant aquests dies per la falta d'informació en relació a l'obligació de passar la ITV dels seus vehicles, ja que mentre unes estacions romanien obertes, unes altres en canvi estaven tancades, com és el cas de les ITV Andalusia, Extremadura, Navarra i Astúries, a causa del seu diferent règim jurídic de gestió. 
Llegir més
Els Veterinaris Garanteixen La Cadena De Producció, La Seguretat Alimentària I El Benestar De Tots Els Animals.

Els veterinaris garanteixen la cadena de producció, la seguretat alimentària i el benestar de tots els animals.

 • 18 Març, 2020
Luis Alberto Calvo Sáez, president de l'OCV (Organització Col·legial Veterinària), davant la declaració de l'estat d'alarma pel COVID-19, encoratja els veterinaris a actuar amb la màxima professionalitat i a col·laborar amb l'autoritat sanitària. Per a això, ha remès una carta als 52 col·legis espanyols en la qual recorda que són un "col·lectiu sanitari d'avantguarda molt principal de cara a la protecció de la salut de les persones i dels animals", i per això han de treballar per garantir la cadena de producció, la seguretat alimentària i el benestar de tots els animals.
Llegir més
Anafric Informa Sobre La Garantia Del Desplaçament De Treballadors I Autònoms

Anafric informa sobre la garantia del desplaçament de treballadors i autònoms

 • 18 Març, 2020
Molts de vosaltres us preguntareu què cal presentar quan necessitem justificar el nostre desplaçament al treball? L'empresa haurà d'acreditar al treballador amb un desplaçament laboral que així ho indiqui. El decret llei 463/2020 que assenyala l'Estat d'Alarma especifica en article 7 que "el desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial" està autoritzat, com també els seus vehicles. Hem de recordar que les activitats relacionades amb el transport d'aliments estan contemplades com a SERVEIS BÀSICS.
Llegir més
El Departament D’Agricultura, Ramaderia, Pesca I Alimentació (DARP) Manté Els Serveis Mínims Imprescindibles Dins Del Seu àmbit Competencial Per Garantir Al Màxim D’operatives Possible La Producció D’aliments I El Seu Proveïment.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) manté els serveis mínims imprescindibles dins del seu àmbit competencial per garantir al màxim d’operatives possible la producció d’aliments i el seu proveïment.

 • 18 Març, 2020

Els Serveis Territorials i totes les Oficines Comarcals estan tancades des del 16 de març però disposen de telèfons i bústies electròniques habilitades per a la realització d’aquells tràmits més urgents i imprescindibles pel sector agrícola i ramader.  Pel que…

Llegir més
El Tancament De Fronteres Espanyoles No Afecta A Les Mercaderies

El tancament de fronteres espanyoles no afecta a les mercaderies

 • 17 Març, 2020
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska,  ha acordat restablir els controls de les fronteres terrestres espanyoles mentre duri l'estat d'alarma. La iniciativa, segons ha assegurat el ministre, es troba dins una política de coordinació efectiva amb la Unió Europea i amb les comunitats autònomes
Llegir més
Ingestes Recomanades De Carn De Boví, Sobre La Base De L’evidència Científica Actual

Ingestes recomanades de carn de boví, sobre la base de l’evidència científica actual

 • 5 Març, 2020
Una alimentació variada i equilibrada contribueix a millorar l'estat de salut. La selecció de les ingestes òptimes dels diversos aliments ha demostrat reduir el risc de mortalitat total i pot conduir a un canvi considerable en el risc de mort prematura. Els professionals mèdics han d'assessorar els pacients per a establir recomanacions i pautes d'estil de vida adaptades a les seves característiques físiques. Així, la carn de boví és un aliment ric en proteïnes (tal com hem esmentat en diferents articles)  gràcies a la presència d'aminoàcids essencials.
Llegir més
Resultat De La Jornada Técnica Les Carns D’oví, Vacú I De Cabra Arriben Al Japó

Resultat de la jornada técnica Les carns d’oví, vacú i de cabra arriben al Japó

 • 4 Març, 2020
Al 2019 es van aconseguir 73 nous acords per a la indústria càrnia espanyola, gràcies a l'obertura de nous mercats. Entre ells, el del Japó. El passat 26 de febrer es va dur a terme la Jornada “Les carns de boví, oví i caprí arriben al Japó”, en la qual es va comptar amb la participació de representants del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social (MSCBS), de l'ICEX, d'IFEMA/Meat Attraction i es va comptar amb un especialista en protocol japonès.
Llegir més
Agustín Del Prado, Investigador Del BC3: Què Necessitem Per Tenir Un Escenari Adequat On La Ramaderia Sostenible Sigui Un Dels Pilars Fonamentals A L’hora De Recuperar L’Espanya Buidada?

Agustín del Prado, investigador del BC3: Què necessitem per tenir un escenari adequat on la ramaderia sostenible sigui un dels pilars fonamentals a l’hora de recuperar l’Espanya buidada?

 • 3 Març, 2020
Agustín del Prado és un prestigiós investigador adscrit al Basque Centre for Climate Change. Es tracta d'un centre de recerca que aporta coneixement científic a la presa de decisions que tenen a veure amb el canvi climàtic, facilitant sentit comú i ciència on a vegades els arguments brillen per la seva absència. Sabíeu que el metà emès per la ramaderia desapareix en 12 anys i el CO₂ provinent de la indústria fòssil roman en l'atmosfera centenars d'anys? Del Prado esmicola en aquesta entrevista qüestions rellevants sobre el canvi climàtic i per què hem de tenir tota la informació i no emetre opinions deixant-nos portar per una qüestió de modes. Un botó com a mostra, el vídeo amb què s'il·lustra aquesta entrevista (fet pel Basque Centre for Climate Change amb motiu de la COP25) aclareix gràficament per què els remugants no tenen la culpa del canvi climàtic.
Llegir més
Us Imagineu Un Món Sense Ramaderia?

Us imagineu un món sense ramaderia?

 • 25 Febrer, 2020
Per a la majoria de les persones, no és pensable aquesta opció. No obstant això, diferents col·lectius està considerant un món "lliure de producció ramadera". Però  l'eliminació d'un grup d'aliments complet del nostre futur portaria  una sèrie de conseqüències que sovint s'ignoren. Des de la web meatthefacts.eu, una proposta europea per a combatre les fakenews relacionades amb el sector de la carn,  ho tenen clar. L'eliminació de la ramaderia comportaria 5 conseqüències principals.
Llegir més
Compromís Amb La Mitigació Del Canvi Climàtic: Què és El Life Beef Carbon

Compromís amb la mitigació del canvi climàtic: Què és el Life Beef Carbon

 • 24 Febrer, 2020
En la nostra entrevista amb  Ganaderas en Red s'afirma que "Hi ha molts estudis que demostren que la ramaderia extensiva no sols no influeix en el canvi climàtic si no que reverteix aquest procés. Els ramats de les nostres companyes es crien en extensiu, en contacte directe amb el medi ambient, per tant la càrrega ramadera és l'òptima per a aprofitar l'herba i pastura sense minvar-los ni perdre biodiversitat".
Llegir més
Pressió Per Imposar Una Taxa A La Carn I Productes Carnis

Pressió per imposar una taxa a la carn i productes carnis

 • 20 Febrer, 2020
Un grup de pressió holandès, l'anomenada coalició TAPP (True Animal Protein Price),  advoca per una fiscalitat justa de la carn augmentant el preu d'aquesta i els seus derivats en prop d'un 40% en els pròxims 10 anys amb l'objectiu de reduir el seu consum i, amb això, combatre els gasos d'efecte d'hivernacle.
Llegir més
Conveni De Col·laboració Entre Anafric I L’Institut Català De Finances

Conveni de col·laboració entre Anafric i l’Institut Català de Finances

 • 19 Febrer, 2020
Anafric i l'Institut Català de Finances (ICF) han signat un acord de col·laboració amb una vigència anual prorrogable amb la finalitat de donar difusió als serveis de l'ICF entre els socis de l'associació empresarial càrnia. La signatura de l'acord s'ha dut a terme per part del president d'Anafric, José Fríguls, i d'Antoni Vallès, president de l'Institut.
Llegir més
Menjar Carn De Manera Equilibrada Ens Senta Bé

Menjar carn de manera equilibrada ens senta bé

 • 13 Febrer, 2020
Segons la guia de la Societat Espanyola de Metges d'atenció Primària “Importància de la carn de boví en l'alimentació dels espanyols”, “una ingesta adequada de carn en combinació amb altres grups d'aliments suposa un benefici fisiològic per l'ésser humà i els permet obtenir importants micronutrients com el ferro, la vitamina B12, el magnesi, el fòsfor i el zinc”. A pesar que en l'actualitat, el consum de carn és controvertit, tot consum excessiu que qualsevol grup d'aliment és perjudicial, perquè no estaríem ingerint una dieta equilibrada.
Llegir més
Pick&Pack, Noves Solucions D’embalatge Per A Indústria Alimentació Amb L’horitzó 2030 D’envasos Reciclables

Pick&Pack, noves solucions d’embalatge per a indústria alimentació amb l’horitzó 2030 d’envasos reciclables

 • 12 Febrer, 2020
Del 12 al 14 de febrer, Pick&Pack reunirà a més de 7.000 professionals d'indústries com a alimentació i begudes, entre altres sectors. Pick&Pack celebra durant els tres dies dos fòrums revolucionaris com són el Congrés Nacional d'Embalatge 4.0 i el European Intralogistics Summit 2020 amb més de 180 experts internacionals. Al costat d'un aparador d'innovació en el qual es presenten les últimes solucions per a la indústria, com els envasos per a alimentació fabricats amb canya de sucre o bambú.
Llegir més
Distribucions Alimentàries Abril: Qualitat I Servei

Distribucions Alimentàries Abril: Qualitat i servei

 • 5 Febrer, 2020
Des del carrer Viladomat de Barcelona, un petit local s'ha fet un buit  en el món de la distribució càrnia. Amb més de 70 anys d'experiència, Distribucions Alimentàries Abril ha vist evolucionar un sector que ha anat creixent en paral·lel a les necessitats del mercat.
Llegir més
La Carn, Aliment Saludable I Essencial Per Al Creixement Físic I Mental

La carn, aliment saludable i essencial per al creixement físic i mental

 • 5 Febrer, 2020
La guia ‘L'Alimentació saludable en l'etapa escolar’, llançada per la Generalitat de Catalunya en 2017, explica que “l'alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, mitjançant el qual obtenim els nutrients que ens permeten cobrir els requeriments de l'organisme” i especifica que perquè el desenvolupament i el creixement físic i mental es produeixi d'una manera adequada “és imprescindible facilitar una alimentació que cobreixi les necessitats nutricionals pròpies de cada etapa”.
Llegir més
El Paper De La Ramaderia: Una Europa Forta En Un Món De Desafiaments

El paper de la ramaderia: Una Europa forta en un món de desafiaments

 • 4 Febrer, 2020
La presidència croata de la Unió Europea ha presentat els elements claus de la seva presidència. Sota el lema Una Europa fort en un món de desafiaments, Europa és conscient que davant el canvi climàtic els agricultors i ramaders són part de la solució del problema. Aquesta línia d'actuació està dins de la campanya Green Deal que, juntament amb la campanya Farm to Fork (de la granja a la taula) seran els eixos principals d'actuació durant aquest primer semestre.
Llegir més
El Sistema De Traçabilitat Animal: Seguretat Alimentària Al Més Alt Nivell

El sistema de traçabilitat animal: seguretat alimentària al més alt nivell

 • 29 Gener, 2020
A Espanya es produeixen anualment 650.000 tones de carn. La seguretat alimentària en la carn de boví s'associa a garantir la traçabilitat. Aquesta eina permet donar informació des del naixement, criança, transport, sacrifici, especejament i comercialització amb destinació al consumidor. La normativa europea és molt estrictes i rigorosa en el que afecta l'activitat dels ramaders: identificació, registre, condicions higienicosanitàries, ús de medicaments, protecció del medi ambient, pla de viatge per a desplaçaments, etc.
Llegir més
Premi Per A Anafric I Les Empreses Associades Pel Taller Projecte D’innovació En Productes Carnis Amb L’EHTB

Premi per a Anafric i les empreses associades pel taller Projecte d’innovació en productes carnis amb l’EHTB

 • 28 Gener, 2020
El programa en el qual Anafric participa a través de les seves empreses associades  Carns Romeu, Carns Pont, Sucarn, Viñals Soler, J Milà i Companyia General Carnia  és  el "Projecte d'innovació en productes carnis", que s'imparteix des de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Barcelona (EHTB) , i que està tutoritzat per Dolors Espuña. Aquest projecte ha estat seleccionat entre centenars de projectes per Dualiza Bankia i premiat amb 10.000€, el màxim previst, que servirà perquè l'EHTB pugui millorar el programa.
Llegir més
Reunió Del Grup Oví D’Anafric A Saragossa

Reunió del grup oví d’Anafric a Saragossa

 • 24 Gener, 2020
Enguany els nostres socis es reuneixen a Saragossa el 12 de febrer en una jornada de treball i festiva que servirà per a posar en comú experiències, obstacles i solucions. Si vols participar, envia un mail a anafric@anafric.es.
Llegir més
Fribin Rep L’homologació Per A Exportar Carn De Boví Al Japó

Fribin rep l’homologació per a exportar carn de boví al Japó

 • 18 Gener, 2020
BIN, soci de Anafric, acaba de rebre l'homologació per part del Govern de #el Japó per a l'exportació de carn de #boví. Aquest nou avanç redunda en l'objectiu de Fribin d'expandir la seva posició en els mercats asiàtics, ja que l'empresa garanteix la necessària elevada qualitat de producte – animals criats a base de cereals i menors de 30 mesos - juntament amb un sistema productiu adaptat a normatives.
Llegir més
El Japó S’obre A La Carn D’oví, Caprí I Boví D’Espanya

El Japó s’obre a la carn d’oví, caprí i boví d’Espanya

 • 17 Gener, 2020
afric ve una excelente noticia la apertura de las exportaciones de carne de ovino, caprino y vacuno al mercado nipón, un mercado muy exigente y con inspecciones sanitarias muy rigurosas. Por ahora, la lista de empresas del sector ovino y caprino, la lista de empresas que ya pueden exportar es de 12, de las que el 60% son asociadas a Anafric, entre ellas Farras, Coviher, Murgaca y Moralejo.
Llegir més
La Dieta Mediterrània, Or A La Millor Dieta General De 2019

La Dieta Mediterrània, or a la millor dieta general de 2019

 • 16 Gener, 2020
La Dieta Mediterrània gana l'or com la millor dieta general de 2019. La US News and World Report és la institució que li ha atorgat aquest merescut premi per ser una dieta enfocada en un estil de vida més saludable. I la carn té un grau d'aportació molt elevat en aquest guardó.
Llegir més
Salut, Origen, Medi Ambient, Benestar Animal I Canvi Climàtic, Factors Que Incidiran En El Mercat Agroalimentari Per A 2030

Salut, origen, medi ambient, benestar animal i canvi climàtic, factors que incidiran en el mercat agroalimentari per a 2030

 • 15 Gener, 2020
Quina evolució s'espera en les tendències de consum a la UE? Segons l'informe de perspectives agràries 2019-2030 de la Comissió Europea, la demanda social serà un factor clau en el modelatge dels mercats agrícoles els propers anys. La salut, l'origen dels aliments, el medi ambient, el benestar animal o el canvi climàtic configuraran l'evolució del mercat agroalimentari de la UE en la dècada vinent.
Llegir més
El 70% Dels Consumidors Vol Conèixer L’origen Dels Aliments Que Consumeixen

El 70% dels consumidors vol conèixer l’origen dels aliments que consumeixen

 • 14 Gener, 2020
El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha publicat el seu últim estudi monogràfic (dades tercer trimestre 2019) amb l'objectiu de conèixer el nivell de satisfacció i el clima de confiança dels consumidors en relació amb l'etiquetatge dels aliments (per a la realització d'aquest estudi s'han realitzat enquestes a 1.500 consumidors).
Llegir més
La Reducció Del Consum De Carn Vermella No és La Solució Als Gasos D’efecte D’hivernacle

La reducció del consum de carn vermella no és la solució als gasos d’efecte d’hivernacle

 • 10 Gener, 2020
The Oxford Farming Conference , que s'ha celebrat del 7 al 9 de gener, és la cita més important del Regne Unit sobre productes agrícoles i bestiar. Allí va parlar de veganisme i de flexitarisme. Una de les ponents, Alice Stanton, professora de farmacologia cardiovascular en el Royal College of *Surgeons a Irlanda, ha afirmat en una de les seves intervencions que fruites i verdures havien vist disminuir els seus nutrients per poder satisfer la demanda.
Llegir més
Un Exemple A Seguir: Conèixer Els Fets Abans Decidir. La Transparència és El Millor Camí Per A Combatre Les Fake News Sobre El Bestiar

Un exemple a seguir: Conèixer els fets abans decidir. La transparència és el millor camí per a combatre les fake news sobre el bestiar

 • 9 Gener, 2020
Joe Stanley, un granger de Leicestershire, a Anglaterra, ha aconseguit donar-li la volta a un vídeo de la BBC en el qual es criticava la ingesta de carn vermella. Durant 3 dies, reporters de BBC Breakfast TV han pogut viure de prop com es cuida i es vigila el bestiar. Stanley també ha estat notícia en els mitjans nacionals, inclòs The Guardian, a part de convertir-se en tot un impulsor de les xarxes socials.
Llegir més
Millorar Per Crèixer. Crèixer Per A Millorar.

Millorar per crèixer. Crèixer per a millorar.

 • 20 Desembre, 2019
L'any 2020 està a tocar. I és temps de valoracions. I a Anafric tenim molt pel estar orgullosos. En Anafric tenim molt pel que estar orgullosos. Des de fa gairebé 40 anys, hem crescut amb els nostres associats amb l'única fi de defensar els interessos de les empreses nacionals del sector ramader i carni, de manera transversal i plural.
Llegir més
Moralejo Selección Promociona El Seu Producte Estrella Per Al Nadal, La Família Asadofácil, Amb Una Divertida Campanya: L’Agosarat Del Xai

Moralejo Selección promociona el seu producte estrella per al Nadal, la família Asadofácil, amb una divertida campanya: L’Agosarat del Xai

 • 16 Desembre, 2019
Cada vegada en més llars, el Asadofácil de Moralejo Selección és la salvació per als nombrosíssims menjars i sopars nadalencs. Amb un sistema de cuinat premiat per la seva innovació a nivell internacional, una ampliada família de productes i una divertida promoció, el Asadofácil està de moda. La promoció es podrà veure en diferents suports incloent la renovada pàgina web www.moralejoseleccion.com, on la companyia ha mostrat tota la seva innovació i capacitat productiva, a través dels nombrosos productes oferts en més de 30 països.
Llegir més
Manifest #Meatthefacts: Coneix Els Fets Abans De Decidir.

Manifest #Meatthefacts: coneix els fets abans de decidir.

 • 12 Desembre, 2019
És un fet, el sector ramader es troba avui en l'epicentre dels debats públics a Europa i més enllà. Amb aquests debats sorgeixen molts mites i estereotips, i retraten una imatge que contrasta amb la realitat experimentada pels agricultors i professionals en el terreny. Aquesta situació és perillosa ja que el model de ramaderia de la UE afrontarà enormes desafiaments per a garantir la viabilitat econòmica, la renovació generacional i l'adaptació a les demandes socials i ambientals.
Llegir més
Conèixer Els Fets Abans De Decidir. Com Podem Reduir Les Emissions De La Ramaderia?

Conèixer els fets abans de decidir. Com podem reduir les emissions de la ramaderia?

 • 7 Desembre, 2019
Conèixer els fets abans de decidir. Com podem reduir les emissions de la ramaderia? Una forma senzilla de reduir les emissions, alguna cosa que sovint s'oblida en els debats públics, és simplement limitar i reduir el desaprofitament d'aliments. Segons la FAO, el 40-50% de les fruites i verdures es malgasten en la font, mentre que per a la carn / lactis la FAO estima pèrdues en el 20%. El desaprofitament d'aliments representa el 8% de les emissions globals. Als països industrialitzats, més del 40% de totes les pèrdues d'aliments ocorren a nivell minorista i de consum, per la qual cosa promoure menys desaprofitament d'aliments també pot contribuir a una major reducció d'emissions.
Llegir més
Conèixer Els Fets Abans De Decidir. Estan Augmentant Les Emissions Del Sector Ramader De La UE (GEI)?

Conèixer els fets abans de decidir. Estan augmentant les emissions del sector ramader de la UE (GEI)?

 • 6 Desembre, 2019
Conèixer els fets abans de decidir. Estan augmentant les emissions del sector ramader de la UE (GEI)? Al contrari, segons les estadístiques de la FAO, la fermentació entèrica provinent del sector ramader de la UE gairebé ha reduït a la meitat el seu impacte en el període 1990-2014. Hi ha hagut una caiguda del 51% en les emissions del bestiar, com el demostren les estadístiques de la FAO, en gran part a causa del canvi a un sistema de ramaderia agrícola més especialitzat, amb un gran marge de millora encara rellevant.
Llegir més
Coneix Els Fets Per A Decidir Millor. Quanta Aigua Fa Falta Per Produir 1kg De Carn?

Coneix els fets per a decidir millor. Quanta aigua fa falta per produir 1kg de carn?

 • 5 Desembre, 2019
Sovint es diu que es necessiten 15,000L d'aigua per a produir 1Kg de carn. Aquest és un exemple d'una declaració utilitzada per a fer bons titulars, però els càlculs sovint es malinterpreten i se citen incorrectament. Amb més del 90% de l'aigua consumida pel bestiar com a "aigua verda" (pluja), els científics calculen que 1 kg de carn de cap de bestiar en realitat eliminaria al voltant de 50 litres d'aigua dolça.
Llegir més
Anafric Dona Suport A La Línia Estratègica De Sostenibilitat I Medi Ambient Liderada Per La Nova Comissió Europea

Anafric dona suport a la línia estratègica de sostenibilitat i medi ambient liderada per la nova Comissió Europea

 • 3 Desembre, 2019
La UECBV, la Unió Europea de Ramaderia i Comerç de Carn, i Anafric, associació empresarial càrnia espanyola, donen el seu suport a la nova Comissió Europea, liderada per Ursula von der Leyen, i demanen juntament amb el fòrum industrial Industry4Europe l'assumpció d'una nova línia estratègica per a les indústries europees que tingui entre els seus camps prioritaris la sostenibilitat i el medi ambient. Industry4Europe és una coalició de 149 associacions sectorials que representen la diversitat de la base industrial de la UE, entre elles, el sector de la carn.
Llegir més
Conèixer Els Fets Abans De Decidir. El Benestar Animal.

Conèixer els fets abans de decidir. El benestar animal.

 • 3 Desembre, 2019
El benestar animal és un concepte important. Els europeus estem preocupats pel benestar dels animals de granja i de companyia i és un aspecte de la ramaderia que sovint es qüestiona. Però, què és i que significar benestar animal. El millor a preguntar a la ciència.
Llegir més
Informe Del Comitè Científic De L’AESAN Sobre La Implementació A Espanya Del Sistema D’informació Nutri-Score Sobre La Qualitat Nutricional De Productes Alimenticis

Informe del Comitè Científic de l’AESAN sobre la implementació a Espanya del Sistema d’informació Nutri-Score sobre la qualitat nutricional de productes alimenticis

 • 10 Juliol, 2020
Una de las herramientas de las políticas de salud pública para promover dietas saludables es el etiquetado nutricional, que es regulado en la Unión Europea por el Reglamento (UE) Nº 1169/2011 sobre el suministro de información alimentaria a los consumidores. Esta regulación permite la posibilidad de utilizar, de forma complementaria y voluntaria manera, un sistema de etiquetado nutricional delante del paquete para hacer uso y comprensión de la información nutricional obligatoria: es más fácil para los consumidores, favorece opciones más saludables y fomenta fabricantes para hacer productos con una mejor composición nutricional.
Llegir més
Este San Juan Las Barbacoas Serán En Casa Y De Proximidad. Los Consejos INTEROVIC Para Una Barbacoa De Cordero Perfecta

Este San Juan las barbacoas serán en casa y de proximidad. Los consejos INTEROVIC para una barbacoa de cordero perfecta

 • 25 Juny, 2020
Se acerca la noche más mágica del año, San Juan, que además coincide con el Día del Cordero, 23 de junio. Y aunque este año no se podrán encender las hogueras en la playa por las medidas tomadas derivadas de la crisis del COVID-19, podremos reunirnos en torno a las brasas de una barbacoa en la que no puede faltar carne de lechal, cordero y cabrito de origen nacional.
Llegir més