skip to Main Content
Fira Alimentària Aplaudeix El Treball De Sector Agroalimentari Durant La Crisi Del Covid-19 I S’emplaça A Fer De La Propera Cita Una Eina De Recuperació

Fira Alimentària aplaudeix el treball de sector agroalimentari durant la crisi del Covid-19 i s’emplaça a fer de la propera cita una eina de recuperació

 • 2 Abril, 2020
Fira Alimentària reconeix el gran treball diari de tots els componenentes d'el sector alimentació, des de l'origen fins al punt de venda i vol expressar l'"admiració i gratitud" a tota la cadena de valor de la indústria alimentària per l'extraordinari esforç que està realitzant per continuar la seva activitat i garantir el proveïment a tota la població.
Llegir més
Modificada La Normativa Sobre El Transport Per A Empreses Auxiliars A L’alimentària I De Recollida De Subproductes

Modificada la normativa sobre el transport per a empreses auxiliars a l’alimentària i de recollida de subproductes

 • 1 Abril, 2020
Aquesta nova ordre permet que es desplacin aquells vehicles destinats a tasques com la producció, comercialització, transformació i distribució de productes agrícoles, ramaders i pesquers, i les seves entrades; a la producció, distribució lloguer i reparació d'equips i maquinària per a l'agricultura, la pesca, la ramaderia, i la seva indústria associada; a el transport i tractament de residus i subproductes agrícoles, ramaders i pesquers, i de la indústria alimentària.
Llegir més
Model De Certificat Per Al Desplaçament De Persones De Serveis Essencials

Model de certificat per al desplaçament de persones de serveis essencials

 • 1 Abril, 2020
El BOE ha publicat el model de certificat que hauran de portar els treballadors per justificar que han de seguir acudint al seu lloc de treball malgrat les mesures de paralització decretades pel Govern per a totes les activitats considerades no essencials entre els dies 30 de març i 9 d'abril. El BOE no especifica que el certificat sigui obligatori.
Llegir més
Ramaders, Escorxadors, Distribuïdors I Transportistes De Carn, Serveis Essencials

Ramaders, escorxadors, distribuïdors i transportistes de carn, serveis essencials

 • 30 Març, 2020
L'annex del Reial Decret 10/2020 s'especifica en el punt 2 del seu Annex que "les persones treballadores en les activitats que participen en la cadena de proveïment de l'mercat i en el funcionament dels serveis dels centres de producció de béns i serveis de primera necessitat, incloent aliments, begudes, productes higiènics, medicaments, productes sanitaris o qualsevol producte necessari per a la protecció de la salut, permetent la distribució dels mateixos des de l'origen fins a la destinació final ", es consideren serveis essencials i, per tant, no resulta d'aplicació el permís retribuït recuperable.
Llegir més
El Govern Veu Inajornable El Reial Decret 5/2020 Per Enfortir El Sector Agroalimentari

El Govern veu inajornable el Reial Decret 5/2020 per enfortir el sector agroalimentari

 • 27 Març, 2020
En els últims mesos el sector agroramader ha hagut de fer front a situacions crítiques. Als problemes estructurals de rigidesa de la demanda, atomització dels operadors, l'estacionalitat o el caràcter perible de les produccions, s'han sumat factors conjunturals com a fenòmens climàtics adversos, aranzels de l'Administració nord-americana, la caiguda de preus de les produccions i la pujada dels costos de les entrades agraris (gasoil, fertilitzants o pinsos).
Llegir més
10.000 Veterinaris Contribueixen A Mantenir El Proveïment I La Seguretat Alimentària

10.000 veterinaris contribueixen a mantenir el proveïment i la seguretat alimentària

 • 24 Març, 2020
Més de 10.000 veterinaris estan treballant aquests dies en escorxadors, granges, indústries alimentàries, instal·lacions aqüícoles, empreses distribuïdores, restauració col·lectiva, serveis oficials de salut pública i inspecció, laboratoris d'anàlisis o control duaner, entre altres llocs, amb l'objectiu de garantir el proveïment de la població i la seguretat alimentària a Espanya durant l'estat d'alarma.
Llegir més
L’Estat Garantirà El 80% Dels Préstecs A Autònoms I Pimes Amb Una Vigència Màxima De 5 Anys

L’Estat garantirà el 80% dels préstecs a autònoms i pimes amb una vigència màxima de 5 anys

 • 24 Març, 2020
El Consell de Ministres ha donat llum verda al primer tram de 20.000 milions d'euros de la línia d'avals públics per a crèdits a empreses com a part dels 100.000 milions que va aprovar la setmana passada per a combatre els devastadors efectes econòmics del coronavirus. L'Estat garantirà el 80% dels préstecs a autònoms i pimes, per als quals s'han reservat 10.000 milions d'aquest primer tram. Per a la resta de empreses, l'aval serà de el 70% en els crèdits nous i el 60% en les renovacions.
Llegir més
Els Vehicles De Distribució De Medicaments I Aliments, Els D’obligada Circulació Si El Govern Decideix Tallar Les Carreteress

Els vehicles de distribució de medicaments i aliments, els d’obligada circulació si el Govern decideix tallar les carreteress

 • 21 Març, 2020
Entre la dotzena de tipus de vehicles que podrien continuar circulant en el cas que el Govern d'Espanya decideix intensificar la seva lluita contra el coronavirus tallant les carreteres figuren els de distribució de medicaments i aliments, el transport de combustible, els de Correus, els fúnebres o els d'auxili en carretera, entre altres.
Llegir més
Gràcies Des D’Anafric Pel Treball Que Esteu Fent

Gràcies des d’Anafric pel treball que esteu fent

 • 20 Març, 2020
GRÀCIES  No se'ns ocorre una altra paraula des d'Anafric. El vostre suport, el vostre compromís, la vostra confiança i el vostre esforç valdrà la pena. Entre tots, afrontem aquesta realitat. I amb la col·laboració de tots, ens ens sortirem. No en tingueu cap dubte.
Llegir més
Nota Informativa Sobre L’aplicació Del Reial Decret D’estat D’alarma En El Sector Ramader (text Del Ministeri)

Nota informativa sobre l’aplicació del Reial decret d’estat d’alarma en el sector ramader (text del Ministeri)

 • 19 Març, 2020
La producció agrícola, ramadera i aqüícola, així com l'activitat pesquera, la transformació de productes agraris i pesquers, els centres o clíniques veterinàries, el transport i la distribució d'aliments, així com la seva comercialització a través de la venda minorista al consumidor, formen la cadena de proveïment alimentari l'activitat del qual ha de garantir-se en la situació d'estat d'alarma. Això implica que ha de mantenir-se no sols l'activitat de les empreses agroalimentàries en el seu conjunt, incloses les explotacions agrícoles, ramaderes, aqüícoles i l'activitat pesquera, sinó també la de les empreses que, al seu torn, els subministren els productes necessaris per al seu funcionament.
Llegir més
Aplaçament De Les Inspeccions Tècniques De Vehicles

Aplaçament de les Inspeccions Tècniques de Vehicles

 • 19 Març, 2020
El Ministeri d'Indústria acorda suspendre temporalment l'obligació de passar la ITV dels vehicles mentre es mantingui vigent el Decret de declaració d'estat d'alarma. Com ha vingut informant FENADISMER, l'associació nacional d'estacions d'ITV, han estat moltes les queixes que transportistes i conductors particulars han vingut plantejant aquests dies per la falta d'informació en relació a l'obligació de passar la ITV dels seus vehicles, ja que mentre unes estacions romanien obertes, unes altres en canvi estaven tancades, com és el cas de les ITV Andalusia, Extremadura, Navarra i Astúries, a causa del seu diferent règim jurídic de gestió. 
Llegir més
Els Veterinaris Garanteixen La Cadena De Producció, La Seguretat Alimentària I El Benestar De Tots Els Animals.

Els veterinaris garanteixen la cadena de producció, la seguretat alimentària i el benestar de tots els animals.

 • 18 Març, 2020
Luis Alberto Calvo Sáez, president de l'OCV (Organització Col·legial Veterinària), davant la declaració de l'estat d'alarma pel COVID-19, encoratja els veterinaris a actuar amb la màxima professionalitat i a col·laborar amb l'autoritat sanitària. Per a això, ha remès una carta als 52 col·legis espanyols en la qual recorda que són un "col·lectiu sanitari d'avantguarda molt principal de cara a la protecció de la salut de les persones i dels animals", i per això han de treballar per garantir la cadena de producció, la seguretat alimentària i el benestar de tots els animals.
Llegir més
Anafric Informa Sobre La Garantia Del Desplaçament De Treballadors I Autònoms

Anafric informa sobre la garantia del desplaçament de treballadors i autònoms

 • 18 Març, 2020
Molts de vosaltres us preguntareu què cal presentar quan necessitem justificar el nostre desplaçament al treball? L'empresa haurà d'acreditar al treballador amb un desplaçament laboral que així ho indiqui. El decret llei 463/2020 que assenyala l'Estat d'Alarma especifica en article 7 que "el desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial" està autoritzat, com també els seus vehicles. Hem de recordar que les activitats relacionades amb el transport d'aliments estan contemplades com a SERVEIS BÀSICS.
Llegir més
El Departament D’Agricultura, Ramaderia, Pesca I Alimentació (DARP) Manté Els Serveis Mínims Imprescindibles Dins Del Seu àmbit Competencial Per Garantir Al Màxim D’operatives Possible La Producció D’aliments I El Seu Proveïment.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) manté els serveis mínims imprescindibles dins del seu àmbit competencial per garantir al màxim d’operatives possible la producció d’aliments i el seu proveïment.

 • 18 Març, 2020

Els Serveis Territorials i totes les Oficines Comarcals estan tancades des del 16 de març però disposen de telèfons i bústies electròniques habilitades per a la realització d’aquells tràmits més urgents i imprescindibles pel sector agrícola i ramader.  Pel que…

Llegir més
El Tancament De Fronteres Espanyoles No Afecta A Les Mercaderies

El tancament de fronteres espanyoles no afecta a les mercaderies

 • 17 Març, 2020
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska,  ha acordat restablir els controls de les fronteres terrestres espanyoles mentre duri l'estat d'alarma. La iniciativa, segons ha assegurat el ministre, es troba dins una política de coordinació efectiva amb la Unió Europea i amb les comunitats autònomes
Llegir més
Ingestes Recomanades De Carn De Boví, Sobre La Base De L’evidència Científica Actual

Ingestes recomanades de carn de boví, sobre la base de l’evidència científica actual

 • 5 Març, 2020
Una alimentació variada i equilibrada contribueix a millorar l'estat de salut. La selecció de les ingestes òptimes dels diversos aliments ha demostrat reduir el risc de mortalitat total i pot conduir a un canvi considerable en el risc de mort prematura. Els professionals mèdics han d'assessorar els pacients per a establir recomanacions i pautes d'estil de vida adaptades a les seves característiques físiques. Així, la carn de boví és un aliment ric en proteïnes (tal com hem esmentat en diferents articles)  gràcies a la presència d'aminoàcids essencials.
Llegir més
Resultat De La Jornada Técnica Les Carns D’oví, Vacú I De Cabra Arriben Al Japó

Resultat de la jornada técnica Les carns d’oví, vacú i de cabra arriben al Japó

 • 4 Març, 2020
Al 2019 es van aconseguir 73 nous acords per a la indústria càrnia espanyola, gràcies a l'obertura de nous mercats. Entre ells, el del Japó. El passat 26 de febrer es va dur a terme la Jornada “Les carns de boví, oví i caprí arriben al Japó”, en la qual es va comptar amb la participació de representants del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social (MSCBS), de l'ICEX, d'IFEMA/Meat Attraction i es va comptar amb un especialista en protocol japonès.
Llegir més
Agustín Del Prado, Investigador Del BC3: Què Necessitem Per Tenir Un Escenari Adequat On La Ramaderia Sostenible Sigui Un Dels Pilars Fonamentals A L’hora De Recuperar L’Espanya Buidada?

Agustín del Prado, investigador del BC3: Què necessitem per tenir un escenari adequat on la ramaderia sostenible sigui un dels pilars fonamentals a l’hora de recuperar l’Espanya buidada?

 • 3 Març, 2020
Agustín del Prado és un prestigiós investigador adscrit al Basque Centre for Climate Change. Es tracta d'un centre de recerca que aporta coneixement científic a la presa de decisions que tenen a veure amb el canvi climàtic, facilitant sentit comú i ciència on a vegades els arguments brillen per la seva absència. Sabíeu que el metà emès per la ramaderia desapareix en 12 anys i el CO₂ provinent de la indústria fòssil roman en l'atmosfera centenars d'anys? Del Prado esmicola en aquesta entrevista qüestions rellevants sobre el canvi climàtic i per què hem de tenir tota la informació i no emetre opinions deixant-nos portar per una qüestió de modes. Un botó com a mostra, el vídeo amb què s'il·lustra aquesta entrevista (fet pel Basque Centre for Climate Change amb motiu de la COP25) aclareix gràficament per què els remugants no tenen la culpa del canvi climàtic.
Llegir més
Us Imagineu Un Món Sense Ramaderia?

Us imagineu un món sense ramaderia?

 • 25 Febrer, 2020
Per a la majoria de les persones, no és pensable aquesta opció. No obstant això, diferents col·lectius està considerant un món "lliure de producció ramadera". Però  l'eliminació d'un grup d'aliments complet del nostre futur portaria  una sèrie de conseqüències que sovint s'ignoren. Des de la web meatthefacts.eu, una proposta europea per a combatre les fakenews relacionades amb el sector de la carn,  ho tenen clar. L'eliminació de la ramaderia comportaria 5 conseqüències principals.
Llegir més
Compromís Amb La Mitigació Del Canvi Climàtic: Què és El Life Beef Carbon

Compromís amb la mitigació del canvi climàtic: Què és el Life Beef Carbon

 • 24 Febrer, 2020
En la nostra entrevista amb  Ganaderas en Red s'afirma que "Hi ha molts estudis que demostren que la ramaderia extensiva no sols no influeix en el canvi climàtic si no que reverteix aquest procés. Els ramats de les nostres companyes es crien en extensiu, en contacte directe amb el medi ambient, per tant la càrrega ramadera és l'òptima per a aprofitar l'herba i pastura sense minvar-los ni perdre biodiversitat".
Llegir més
Pressió Per Imposar Una Taxa A La Carn I Productes Carnis

Pressió per imposar una taxa a la carn i productes carnis

 • 20 Febrer, 2020
Un grup de pressió holandès, l'anomenada coalició TAPP (True Animal Protein Price),  advoca per una fiscalitat justa de la carn augmentant el preu d'aquesta i els seus derivats en prop d'un 40% en els pròxims 10 anys amb l'objectiu de reduir el seu consum i, amb això, combatre els gasos d'efecte d'hivernacle.
Llegir més
Conveni De Col·laboració Entre Anafric I L’Institut Català De Finances

Conveni de col·laboració entre Anafric i l’Institut Català de Finances

 • 19 Febrer, 2020
Anafric i l'Institut Català de Finances (ICF) han signat un acord de col·laboració amb una vigència anual prorrogable amb la finalitat de donar difusió als serveis de l'ICF entre els socis de l'associació empresarial càrnia. La signatura de l'acord s'ha dut a terme per part del president d'Anafric, José Fríguls, i d'Antoni Vallès, president de l'Institut.
Llegir més
Menjar Carn De Manera Equilibrada Ens Senta Bé

Menjar carn de manera equilibrada ens senta bé

 • 13 Febrer, 2020
Segons la guia de la Societat Espanyola de Metges d'atenció Primària “Importància de la carn de boví en l'alimentació dels espanyols”, “una ingesta adequada de carn en combinació amb altres grups d'aliments suposa un benefici fisiològic per l'ésser humà i els permet obtenir importants micronutrients com el ferro, la vitamina B12, el magnesi, el fòsfor i el zinc”. A pesar que en l'actualitat, el consum de carn és controvertit, tot consum excessiu que qualsevol grup d'aliment és perjudicial, perquè no estaríem ingerint una dieta equilibrada.
Llegir més
Pick&Pack, Noves Solucions D’embalatge Per A Indústria Alimentació Amb L’horitzó 2030 D’envasos Reciclables

Pick&Pack, noves solucions d’embalatge per a indústria alimentació amb l’horitzó 2030 d’envasos reciclables

 • 12 Febrer, 2020
Del 12 al 14 de febrer, Pick&Pack reunirà a més de 7.000 professionals d'indústries com a alimentació i begudes, entre altres sectors. Pick&Pack celebra durant els tres dies dos fòrums revolucionaris com són el Congrés Nacional d'Embalatge 4.0 i el European Intralogistics Summit 2020 amb més de 180 experts internacionals. Al costat d'un aparador d'innovació en el qual es presenten les últimes solucions per a la indústria, com els envasos per a alimentació fabricats amb canya de sucre o bambú.
Llegir més
Distribucions Alimentàries Abril: Qualitat I Servei

Distribucions Alimentàries Abril: Qualitat i servei

 • 5 Febrer, 2020
Des del carrer Viladomat de Barcelona, un petit local s'ha fet un buit  en el món de la distribució càrnia. Amb més de 70 anys d'experiència, Distribucions Alimentàries Abril ha vist evolucionar un sector que ha anat creixent en paral·lel a les necessitats del mercat.
Llegir més
La Carn, Aliment Saludable I Essencial Per Al Creixement Físic I Mental

La carn, aliment saludable i essencial per al creixement físic i mental

 • 5 Febrer, 2020
La guia ‘L'Alimentació saludable en l'etapa escolar’, llançada per la Generalitat de Catalunya en 2017, explica que “l'alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, mitjançant el qual obtenim els nutrients que ens permeten cobrir els requeriments de l'organisme” i especifica que perquè el desenvolupament i el creixement físic i mental es produeixi d'una manera adequada “és imprescindible facilitar una alimentació que cobreixi les necessitats nutricionals pròpies de cada etapa”.
Llegir més
El Paper De La Ramaderia: Una Europa Forta En Un Món De Desafiaments

El paper de la ramaderia: Una Europa forta en un món de desafiaments

 • 4 Febrer, 2020
La presidència croata de la Unió Europea ha presentat els elements claus de la seva presidència. Sota el lema Una Europa fort en un món de desafiaments, Europa és conscient que davant el canvi climàtic els agricultors i ramaders són part de la solució del problema. Aquesta línia d'actuació està dins de la campanya Green Deal que, juntament amb la campanya Farm to Fork (de la granja a la taula) seran els eixos principals d'actuació durant aquest primer semestre.
Llegir més
El Sistema De Traçabilitat Animal: Seguretat Alimentària Al Més Alt Nivell

El sistema de traçabilitat animal: seguretat alimentària al més alt nivell

 • 29 Gener, 2020
A Espanya es produeixen anualment 650.000 tones de carn. La seguretat alimentària en la carn de boví s'associa a garantir la traçabilitat. Aquesta eina permet donar informació des del naixement, criança, transport, sacrifici, especejament i comercialització amb destinació al consumidor. La normativa europea és molt estrictes i rigorosa en el que afecta l'activitat dels ramaders: identificació, registre, condicions higienicosanitàries, ús de medicaments, protecció del medi ambient, pla de viatge per a desplaçaments, etc.
Llegir més
Premi Per A Anafric I Les Empreses Associades Pel Taller Projecte D’innovació En Productes Carnis Amb L’EHTB

Premi per a Anafric i les empreses associades pel taller Projecte d’innovació en productes carnis amb l’EHTB

 • 28 Gener, 2020
El programa en el qual Anafric participa a través de les seves empreses associades  Carns Romeu, Carns Pont, Sucarn, Viñals Soler, J Milà i Companyia General Carnia  és  el "Projecte d'innovació en productes carnis", que s'imparteix des de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Barcelona (EHTB) , i que està tutoritzat per Dolors Espuña. Aquest projecte ha estat seleccionat entre centenars de projectes per Dualiza Bankia i premiat amb 10.000€, el màxim previst, que servirà perquè l'EHTB pugui millorar el programa.
Llegir més
Reunió Del Grup Oví D’Anafric A Saragossa

Reunió del grup oví d’Anafric a Saragossa

 • 24 Gener, 2020
Enguany els nostres socis es reuneixen a Saragossa el 12 de febrer en una jornada de treball i festiva que servirà per a posar en comú experiències, obstacles i solucions. Si vols participar, envia un mail a anafric@anafric.es.
Llegir més
Fribin Rep L’homologació Per A Exportar Carn De Boví Al Japó

Fribin rep l’homologació per a exportar carn de boví al Japó

 • 18 Gener, 2020
BIN, soci de Anafric, acaba de rebre l'homologació per part del Govern de #el Japó per a l'exportació de carn de #boví. Aquest nou avanç redunda en l'objectiu de Fribin d'expandir la seva posició en els mercats asiàtics, ja que l'empresa garanteix la necessària elevada qualitat de producte – animals criats a base de cereals i menors de 30 mesos - juntament amb un sistema productiu adaptat a normatives.
Llegir més
El Japó S’obre A La Carn D’oví, Caprí I Boví D’Espanya

El Japó s’obre a la carn d’oví, caprí i boví d’Espanya

 • 17 Gener, 2020
afric ve una excelente noticia la apertura de las exportaciones de carne de ovino, caprino y vacuno al mercado nipón, un mercado muy exigente y con inspecciones sanitarias muy rigurosas. Por ahora, la lista de empresas del sector ovino y caprino, la lista de empresas que ya pueden exportar es de 12, de las que el 60% son asociadas a Anafric, entre ellas Farras, Coviher, Murgaca y Moralejo.
Llegir més
La Dieta Mediterrània, Or A La Millor Dieta General De 2019

La Dieta Mediterrània, or a la millor dieta general de 2019

 • 16 Gener, 2020
La Dieta Mediterrània gana l'or com la millor dieta general de 2019. La US News and World Report és la institució que li ha atorgat aquest merescut premi per ser una dieta enfocada en un estil de vida més saludable. I la carn té un grau d'aportació molt elevat en aquest guardó.
Llegir més
Salut, Origen, Medi Ambient, Benestar Animal I Canvi Climàtic, Factors Que Incidiran En El Mercat Agroalimentari Per A 2030

Salut, origen, medi ambient, benestar animal i canvi climàtic, factors que incidiran en el mercat agroalimentari per a 2030

 • 15 Gener, 2020
Quina evolució s'espera en les tendències de consum a la UE? Segons l'informe de perspectives agràries 2019-2030 de la Comissió Europea, la demanda social serà un factor clau en el modelatge dels mercats agrícoles els propers anys. La salut, l'origen dels aliments, el medi ambient, el benestar animal o el canvi climàtic configuraran l'evolució del mercat agroalimentari de la UE en la dècada vinent.
Llegir més
El 70% Dels Consumidors Vol Conèixer L’origen Dels Aliments Que Consumeixen

El 70% dels consumidors vol conèixer l’origen dels aliments que consumeixen

 • 14 Gener, 2020
El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha publicat el seu últim estudi monogràfic (dades tercer trimestre 2019) amb l'objectiu de conèixer el nivell de satisfacció i el clima de confiança dels consumidors en relació amb l'etiquetatge dels aliments (per a la realització d'aquest estudi s'han realitzat enquestes a 1.500 consumidors).
Llegir més
La Reducció Del Consum De Carn Vermella No és La Solució Als Gasos D’efecte D’hivernacle

La reducció del consum de carn vermella no és la solució als gasos d’efecte d’hivernacle

 • 10 Gener, 2020
The Oxford Farming Conference , que s'ha celebrat del 7 al 9 de gener, és la cita més important del Regne Unit sobre productes agrícoles i bestiar. Allí va parlar de veganisme i de flexitarisme. Una de les ponents, Alice Stanton, professora de farmacologia cardiovascular en el Royal College of *Surgeons a Irlanda, ha afirmat en una de les seves intervencions que fruites i verdures havien vist disminuir els seus nutrients per poder satisfer la demanda.
Llegir més
Un Exemple A Seguir: Conèixer Els Fets Abans Decidir. La Transparència és El Millor Camí Per A Combatre Les Fake News Sobre El Bestiar

Un exemple a seguir: Conèixer els fets abans decidir. La transparència és el millor camí per a combatre les fake news sobre el bestiar

 • 9 Gener, 2020
Joe Stanley, un granger de Leicestershire, a Anglaterra, ha aconseguit donar-li la volta a un vídeo de la BBC en el qual es criticava la ingesta de carn vermella. Durant 3 dies, reporters de BBC Breakfast TV han pogut viure de prop com es cuida i es vigila el bestiar. Stanley també ha estat notícia en els mitjans nacionals, inclòs The Guardian, a part de convertir-se en tot un impulsor de les xarxes socials.
Llegir més
Millorar Per Crèixer. Crèixer Per A Millorar.

Millorar per crèixer. Crèixer per a millorar.

 • 20 Desembre, 2019
L'any 2020 està a tocar. I és temps de valoracions. I a Anafric tenim molt pel estar orgullosos. En Anafric tenim molt pel que estar orgullosos. Des de fa gairebé 40 anys, hem crescut amb els nostres associats amb l'única fi de defensar els interessos de les empreses nacionals del sector ramader i carni, de manera transversal i plural.
Llegir més
Moralejo Selección Promociona El Seu Producte Estrella Per Al Nadal, La Família Asadofácil, Amb Una Divertida Campanya: L’Agosarat Del Xai

Moralejo Selección promociona el seu producte estrella per al Nadal, la família Asadofácil, amb una divertida campanya: L’Agosarat del Xai

 • 16 Desembre, 2019
Cada vegada en més llars, el Asadofácil de Moralejo Selección és la salvació per als nombrosíssims menjars i sopars nadalencs. Amb un sistema de cuinat premiat per la seva innovació a nivell internacional, una ampliada família de productes i una divertida promoció, el Asadofácil està de moda. La promoció es podrà veure en diferents suports incloent la renovada pàgina web www.moralejoseleccion.com, on la companyia ha mostrat tota la seva innovació i capacitat productiva, a través dels nombrosos productes oferts en més de 30 països.
Llegir més
Manifest #Meatthefacts: Coneix Els Fets Abans De Decidir.

Manifest #Meatthefacts: coneix els fets abans de decidir.

 • 12 Desembre, 2019
És un fet, el sector ramader es troba avui en l'epicentre dels debats públics a Europa i més enllà. Amb aquests debats sorgeixen molts mites i estereotips, i retraten una imatge que contrasta amb la realitat experimentada pels agricultors i professionals en el terreny. Aquesta situació és perillosa ja que el model de ramaderia de la UE afrontarà enormes desafiaments per a garantir la viabilitat econòmica, la renovació generacional i l'adaptació a les demandes socials i ambientals.
Llegir més
Conèixer Els Fets Abans De Decidir. Com Podem Reduir Les Emissions De La Ramaderia?

Conèixer els fets abans de decidir. Com podem reduir les emissions de la ramaderia?

 • 7 Desembre, 2019
Conèixer els fets abans de decidir. Com podem reduir les emissions de la ramaderia? Una forma senzilla de reduir les emissions, alguna cosa que sovint s'oblida en els debats públics, és simplement limitar i reduir el desaprofitament d'aliments. Segons la FAO, el 40-50% de les fruites i verdures es malgasten en la font, mentre que per a la carn / lactis la FAO estima pèrdues en el 20%. El desaprofitament d'aliments representa el 8% de les emissions globals. Als països industrialitzats, més del 40% de totes les pèrdues d'aliments ocorren a nivell minorista i de consum, per la qual cosa promoure menys desaprofitament d'aliments també pot contribuir a una major reducció d'emissions.
Llegir més
Conèixer Els Fets Abans De Decidir. Estan Augmentant Les Emissions Del Sector Ramader De La UE (GEI)?

Conèixer els fets abans de decidir. Estan augmentant les emissions del sector ramader de la UE (GEI)?

 • 6 Desembre, 2019
Conèixer els fets abans de decidir. Estan augmentant les emissions del sector ramader de la UE (GEI)? Al contrari, segons les estadístiques de la FAO, la fermentació entèrica provinent del sector ramader de la UE gairebé ha reduït a la meitat el seu impacte en el període 1990-2014. Hi ha hagut una caiguda del 51% en les emissions del bestiar, com el demostren les estadístiques de la FAO, en gran part a causa del canvi a un sistema de ramaderia agrícola més especialitzat, amb un gran marge de millora encara rellevant.
Llegir més
Coneix Els Fets Per A Decidir Millor. Quanta Aigua Fa Falta Per Produir 1kg De Carn?

Coneix els fets per a decidir millor. Quanta aigua fa falta per produir 1kg de carn?

 • 5 Desembre, 2019
Sovint es diu que es necessiten 15,000L d'aigua per a produir 1Kg de carn. Aquest és un exemple d'una declaració utilitzada per a fer bons titulars, però els càlculs sovint es malinterpreten i se citen incorrectament. Amb més del 90% de l'aigua consumida pel bestiar com a "aigua verda" (pluja), els científics calculen que 1 kg de carn de cap de bestiar en realitat eliminaria al voltant de 50 litres d'aigua dolça.
Llegir més
Anafric Dona Suport A La Línia Estratègica De Sostenibilitat I Medi Ambient Liderada Per La Nova Comissió Europea

Anafric dona suport a la línia estratègica de sostenibilitat i medi ambient liderada per la nova Comissió Europea

 • 3 Desembre, 2019
La UECBV, la Unió Europea de Ramaderia i Comerç de Carn, i Anafric, associació empresarial càrnia espanyola, donen el seu suport a la nova Comissió Europea, liderada per Ursula von der Leyen, i demanen juntament amb el fòrum industrial Industry4Europe l'assumpció d'una nova línia estratègica per a les indústries europees que tingui entre els seus camps prioritaris la sostenibilitat i el medi ambient. Industry4Europe és una coalició de 149 associacions sectorials que representen la diversitat de la base industrial de la UE, entre elles, el sector de la carn.
Llegir més
Conèixer Els Fets Abans De Decidir. El Benestar Animal.

Conèixer els fets abans de decidir. El benestar animal.

 • 3 Desembre, 2019
El benestar animal és un concepte important. Els europeus estem preocupats pel benestar dels animals de granja i de companyia i és un aspecte de la ramaderia que sovint es qüestiona. Però, què és i que significar benestar animal. El millor a preguntar a la ciència.
Llegir més
Anafric Destaca L’esforç I Professionalitat De El Sector Oví, Boví, Porcí I Caprí Per A Garantir Un Servei I Producte De Qualitat Durant L’estat D’alarma

Anafric destaca l’esforç i professionalitat de el sector oví, boví, porcí i caprí per a garantir un servei i producte de qualitat durant l’estat d’alarma

 • 25 Març, 2020
Tot i l'aturada econòmica, de serveis i transports, l'amenaça del Covid-19 ha reforçat encara més a el sector carni. Des d'Anafric, l'associació empresarial càrnia espanyola, vol llançar un missatge de tranquil·litat a la població espanyola i sobretot destacar l'"enorme esforç i professionalitat" que el sector oví, boví, porcí i caprí estan realitzant per complir les normes de seguretat establertes per el decret 463/2020 (enllaç a totes les actualitzacions de l'reial decret), d'una banda, i per fer portar els seus productes als punts de distribució a través de la xarxa de transport per carretera."
Llegir més