skip to Main Content

Eurocarne organitza el primer webinar sobre sostenibilitat del sector carni en la seva estratègia MEAT2030

El compromís de la indústria càrnia espanyola amb la sostenibilitat i el respecte a l'entorn és total. Així ho demostra l'enquesta que Eurocarne ha enviat als participants del webinar que la revisita tècnica ha organitzat en el marc de l'estratègia MEAT2030. Pel que fa a les accions per al foment d'aquests temes, el 75% de les empreses, aquestes han assegurat que tenen en marxa una política amb mesures mediambientals.
Llegir més

Modificacions en la classificació de canals de boví, oví i porcí

Nuevo real decreto para la clasificación de canales de vacuno, ovino y porcino. Los operadores económicos deben realizar periódicamente comunicaciones  a las autoridades competentes sobre los requisitos de formación exigidos para obtener la autorización como clasificador de canales de vacuno del personal que se ocupa de esta tarea.
Llegir més

Finestra Brexit d’ICEX

L'ICEX ha obert una 'Finestra Brexit', un lloc on trobar tota la informació rellevant generada aquests últims mesos sobre la realitat de l'operativa comercial amb el Regne Unit. L'ICEX ha concentrat en un únic punt l'accés a tota la informació…

Llegir més

Euronews llança la minisèrie “De la Granja a la Taula”

"De la granja a la mesa" mostrará, A lo largo de sus ocho episodios, producidos en colaboración con la Comisión Europea, a los espectadores cómo los agricultores y las empresas están adaptando sus hábitos de trabajo y los consumidores sus hábitos alimenticios para hacer que las cadenas alimentarias sean más saludables, justas y sostenibles.
Llegir més

Ferias 2021. Food & Hotel. 07-09 de septiembre 2021

07/09/2021 – 09/09/2021 https://www.feriasinfo.es/Food-Hotel-Vietnam-M7487/Ciudad-Ho-Chi-Minh.html   Food & Hotel Vietnam en Bangkok es una feria internacional de alimentos, bebidas, hoteles, panaderías, restaurantes, catering y equipos. Los expositores presentes en la feria innovaciones, ideas de negocio, las tendencias y tecnologías para la…

Llegir més

#Realidad Ramadera. Podria existir un món sense ramaderia?

Anafric participa en la iniciativa #RealidadGanadera, una acción que aúna organizaciones relacionadas con el sector ganadero, con el objetivo de informar sobre el modelo de producción ganadero español y poner en valor su contribución para afrontar los retos globales, ofreciendo…

Llegir més

Planas, a favor mantenir les ajudes al boví, el caprí i l’oví

El ministro de Agricultura, Pesca y Alimentación, Luis Planas, ha afirmado que en la elaboración del Plan Estratégico de la PAC se ha propuesto una definición de agricultor genuino que dará un trato preferente a los productores que más dependen de sus ingresos agrarios, como es el caso de los ganaderos.
Llegir més

Anafric renueva su colaboración con Konica Minolta para ayudar a los socios a realizar “su transformación digital”

Siempre con el objetivo de buscar las mejores soluciones para sus socios, Anafric ha vuelto a renovar su colaboración con Konica Minolta, empresa de servicios integración de IT, con soluciones especiales para el sector ganadero - cárnico sobre consultoría empresarial, tecnología, software y soluciones de vanguardia en el campo de entorno cloud. Con el horizonte tecnológico para presente que nunca, tener un buen compañero de viaje es fundamental para no quedar atrás en el sector. 
Llegir més

Anafric crearà un grup de seguiment i suport per seleccionar projectes que facilitin l’arribada dels fons europeus a les empreses de el sector carni-ramader

Les interprofessionals agroalimentàries de el sector alimentari (Interporc, PROVACUNO, INTEROVIC, ASICI i INTERCUN) estan impulsant un projecte tractor (pertan) denominat Modernització Estructural de la Cadena de Producció i Transformació Carni-Ramadera a Espanya que involucra totes les baules de la cadena ramader -cárnica (ramaders, escorxadors, sales d'especejament i indústries de transformació).
Llegir més

Es poden sol·licitar a partir de dilluns 15 de febrer. Ajudes extraordinàries per a pimes, microempreses, cooperatives i autònoms amb treballadors en ERTO a Catalunya

Línia de 208 milions d'euros dirigida a microempreses, petites empreses i cooperatives amb treballadors en situació d'ERTO, gestionada per la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, amb els quals pretenen beneficiar 104.000 treballadors. Aquesta línia, que pot beneficiar el sector carni més afectat pel tancament de l'hostaleria, es pot sol·licitar telemàticament a partir de dilluns 15 de febrer.
Llegir més

La nova escola de pastrores a Múrcia iniciarà la formació al març

Els ramaders confien que l'Escola de Pastors ajudi a potenciar i a donar a conèixer el sector, a més de mostrar la importància que té en l'assentament de la població en les zones rurals. «És molt descoratjador observar com les pedanies es van despoblant. Està demostrat que la ramaderia extensiva, al costat d'altres treballs agrícoles, ajuda a fixar la població i ho fa amb més eficàcia que l'agricultura, tot i que cal distingir entre els cultius d'arbrat, que també ajuden a fixar la població, i els de cereal, que no ajuden tant », expliquen els ramaders.
Llegir més

INTEROVIC es presenta com a cas d’èxit davant Chafea

Interovic ha sido invitada por la Chafea, Agencia Ejecutiva de Consumidores, Salud, Agricultura y Alimentación, una de las agencias integradas en el organigrama de la Comisión Europea, para presentar los éxitos de su campaña para la promoción de la carne de lechal, cordero y cabrito en la jornada Info Day. Se trata de un encuentro informativo que se organiza anualmente donde se dan cita los productos que nacen bajo la filosofía de calidad, sostenibilidad y garantía alimentaria de Enjoy, it’s from Europe.
Llegir més

Les empreses alimentàries ofereixen els seus serveis mèdics per col·laborar en la vacunació i Austràlia prioritza els treballadors carnis

desde Anafric recogemos la iniciativa de Australia, cuyo gobierno ha incluido a la industria procesadora de carne como grupo PRIORITARIO de vacunación frenta a la covid-19, después de colectivo sanitario. Para Australia, "los operarios cárnicos son trabajadores críticos y de alto riesgo, y por ello se les ha ubicado en el mismo grupo que al personal de defensa, policía, bomberos y servicios de emergencia".
Llegir més

Èxit de la campanya de Nadal de Provacuno

Provacuno ha mostrat la seva satisfacció a través d'un comunicat pels resultats de la seva campanya "“Cenas de Navidad, la Champions de la Comida Casera”, que ha desenvolupat durant el Nadal per incentivar el consum de carn de boví. La…

Llegir més

Ovino y caprino exportaron un 40% más en 2020 que en 2019

En 2020 España exportó 2.011.355 toneladas de carne y preparados cárnicos a países terceros, con un crecimiento interanual del 53 % con respecto al año anterior según se deprende del informe de exportación animal del mes de diciembre de 2020, elaborado por la Subdirección General de Acuerdos…

Llegir més

Brexit: Problemes per a les exportacions càrnies procedents del Regne Unit amb destinació a la UE

La Asociación Británica de Procesadores de Carne ha lanzado una alerta por los retrasos que están sufriendo en la frontera las exportaciones cárnicas de ese país con destino a la UE y que ya están provocando pérdidas serias y sostenidas para las empresas. La BMPA afirma que está recibiendo un número creciente de llamadas de compañías cárnicas advirtiendo de las dificultades administrativas que se les están presentando. Recuerda, además, que cada hora que se retrasa un camión cargado de carne aumenta la posibilidad de que ese pedido se reduzca de precio, se cancele y se devuelva o, en los casos más graves, se deseche y acabe en un vertedero.
Llegir més

Objectiu de la UE: Etiquetatge per a animals feliços

Los países de la Unión Europea han apoyado el proyecto de establecer un etiquetado que identifique los alimentos que proceden de animales que han sido tratados con estándares de bienestar, respondiendo así a la creciente demanda de esos productos. El ministro español de Agricultura, Luis Planas, ha señalado que España apoya esas conclusiones que «van en el sentido de premiar y dar posibilidad de ingresos adicionales a los ganaderos que desde el punto de vista del bienestar animal lleven a cabo mejores prácticas».
Llegir més

INTEROVIC aporta 700 kg de carn de xai per als menús d’aquestes festes. Amaro Cordero de Riaza i Moralejo, entre els principals aportadors

Interovic s'ha unit a Creu Roja per a realitzar una acció solidària i portar carn de xai nacional als més necessitats durant les festes nadalenques. En concret han estat diverses les empreses que han donat 700 kg d'aquest producte i de les sis empreses participants en l'acció, 400 kg corresponen als següents associats de Anafric: Grup Amaro Cordero de Riaza S.L. i Moralejo Selecció S.L.
Llegir més

Brexit i exportació de carn a la Gran Bretanya des d’Espanya

La CE y Gran Bretaña han llegado a un acuerdo para evitar un Brexit duro. A falta de leer la letra pequeña del acuerdo, durante la semana pasada, empresas españolas del sector cárnico se han visto afectadas por los atascos en los accesos por carretera a Dover, lo que ha motivado a algunas de ellas a recurrir incluso a la vía marítima para hacer llegar su mercancía al Reino Unido. Estas largas colas podían haber sido un ejemplo de lo que hubiera podido ocurrir de no haber llegado a un acuerdo.
Llegir més

S’acaba d’aprovar: La PAC garanteix que els agricultors i ramaders espanyols puguin rebre en 2021 i 2022, 7.200 milions d’euros, en cadascun d’aquests anys

Els agricultors i ramaders espanyols podran presentar, fins al 30 d'abril, la sol·licitud única de les ajudes directes i de les mesures per superfícies i animals dels programes de desenvolupament rural de la PAC, contribuint així als objectius del Pacte Verd de la UE, la transició digital i la resiliència.
Llegir més

El MAPA analitzarà els preus de la carn d’oví i boví

Fernando Miranda, secretario general de Agricultura y Alimentación, ha presidido el pleno del Observatorio de la Cadena Alimentaria, en el que se ha constatado la voluntad del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación por avanzar en la consecución de los estudios de la cadena de valor de la carne de vacuno y de ovino, entre otros alimentos.
Llegir més

Els preus dels animals destinats a sacrifici, per sota de la situació pre-Covid. I les matèries primeres, segueixen pujant

Los precios de las materias primas empiezan a acercarse así a la anterior crisis de las materias primas, la de los años 2012-2013 y que tuvieron como consecuencia una importante bajada de producción estimada en un 10-15% pero a la que además debemos resaltar una gran diferencia. Se trata del precio de los animales destinados a sacrificio, de media un 11% inferior a los del 2012 lo que sin duda explica el motivo de esta nueva alerta.
Llegir més

El sector oví-cabrum ja tenen extensió de norma publicada al BOE

Según el BOE, la extensión de norma  se aplica al conjunto del sector de ovino y caprino de carne, con base en el acuerdo de Interovic para realizar actividades de investigación, desarrollo e innovación tecnológica, efectuar acciones promocionales que redunden en beneficio del sector y mejorar la información y el conocimiento sobre las producciones y los mercados de ovino y caprino de carne, durante cinco años, con aportaciones económicas obligatorias de los productores y operadores que operen en España.
Llegir més

Debate de la European Livestock Voice: Ganadería e impacto ambiental

El Director General Adjunto de la Dirección General de Agricultura, Michael Scannell, fue unos de los representantes institucionales presentes en el debate que se organizó a finales de noviembre por la European Livestock Voice, cuya iniciativa Meat the Facts se ha llevado a cabo en España con el sello de Realidad Ganadera, y donde destacó la necesidad de evitar generalizaciones radicales sobre el ganado: "El sector ganadero europeo ha avanzado mucho en términos de impacto ambiental y sostenibilidad.
Llegir més

La UE aprova la creació d’un etiquetatge sobre benestar animal a nivell europeu

número posible de animales productores de alimentos. El Consejo invita a la Comisión Europea a presentar una propuesta sobre una etiqueta de bienestar animal en toda la UE para los alimentos producidos con normas de bienestar animal superiores a las de la legislación de la UE. "Una etiqueta común de la UE sobre bienestar animal aumentaría la credibilidad y la transparencia en nuestros mercados y permitiría a los consumidores tomar decisiones más informadas. También ayudaría a recompensar a los productores que respetan esos estándares", afirman desde la Comisión.
Llegir més

Un inhibidor pot disminuir la producció de metà en els remugants

Un grup de recerca delC investav (Universitat Pública de Ciutat de Mèxic) estan provant un fàrmac que inhibeix les arqueges productores de metà en bovins. Estan provant un compost anomenat lovastatina, que inhibeix o limita la síntesi de la membrana cel·lular responsables de la producció de metà en els remugants.
Llegir més

La vida útil de la carn, segons l’Agència de Normes Alimentàries

L'Agència de Normes Alimentàries (FSA) del Regne Unit ha publicat una nova guia de vida útil de la carn. La guia revisada cobreix la carn fresca de boví, xai i porc envasada al buit i en atmosfera modificada que es comercialitza als supermercats nord-americans. No s'aplica a les carns subjectes a processament addicional, com picar, cuinar o barrejar amb altres ingredients com herbes, espècies o sals de curat.
Llegir més

La UE espera que el consum d’oví decreixi un 1,6% en 2021

En cuanto al consumo, la caída en la producción de carne de ovino en la UE junto a la caída de las importaciones han llegado a una menor disponibilidad del producto y han llevado a una caída del 4% en el consumo, situándose de media en 1,3 kg/persona para 2020 y se espera que se reduzca otro 1,6% en 2021.
Llegir més

Companyia General Càrnia incrementa la seva base de productes precuinats amb costella de vedella, gigot de cabrit, galtes de vedella i braó de xai

Companyia General Càrnia pone a disposición de sus clientes sus nuevas gamas de productos precocinados, la gama Càrnia PRO. Se trata de una gama completa de raciones de carne ya cocinadas y envasadas de forma individual, de modo que un restaurador o un puesto de platos preparados puede calentarlo y acompañarlo fácilmente para hacer un producto único en un tiempo mínimo.
Llegir més

Provacuno, a favor de la sostenibilitat ambiental i la reducció d’emissions

Provacuno assegura que 2020 finalitza amb grans avenços en sostenibilitat ambiental i reducció d'emissions. La interprofessional de la carn de boví assenyala que la responsabilitat de el sector amb el medi ambient és "immensa, i per això està treballant en el programa europeu" Life Beef Carbon "per reduir al menys un 15% les emissions de gasos d'efecte hivernacle a els propers deu anys ".
Llegir més

La carne de calidad… el mejor regalo para Navidad

Anafric quiere animar a todas sus empresas asociadas a iniciar una acción navideña que permitirá fidelizar a sus clientes, motivar a sus trabajadores y activar el consumo de carne. ¿Cómo? 2020 ha sido un año muy complicado.  Todos hemos tenido que hacer sobreesfuerzos para continuar ofreciendo nuestros productos y servicios. Y más, sabiendo, que nuestro sector ha sido un servicio esencial en esta pandemia. Lo mejor, que unidos, ¡lo hemos logrado!
Llegir més

El mercat mundial de carn creixerà el 2021 segons Rabobank

Después de un año marcado por la incertidumbre, se espera que la industria mundial de proteínas animales aumente nuevamente, en busca de oportunidades. El Rabobank Global Animal Protein Outlook 2021, publicado recientemente, anticipa el crecimiento de la producción en la mayoría de las regiones en 2021, junto con un panorama marcado por oportunidades y riesgos.
Llegir més

8.070 milions d ‘€ extres per als agricultors europeus en dos anys. Objectiu: millores en mesures mediambientals i de benestar animal

La Unión Europea ha llegado a un acuerdo con el Parlamento Europeo (junto a la Comisión Europea) sobre la ampliación de las normas actuales de la PAC hasta finales de 2022, la denominada PAC transitoria para 2021 y 2022,  así como para distribuir 8.070 millones de euros adicionales del Instrumento europeo de Recuperación (Next Generation UE) a los agricultores europeos en estos dos años.
Llegir més

L’Ajuntament de Manacor inverteix 700.000 per condicionar l’escorxador municipal. “Es tracta d’una aposta per donar suport al sector ramader i carni”

L'Ajuntament va tancar l'escorxador municipal per no complir amb les mesures sanitàries. El consistori municipal pal·liarà la situació i destinarà 700.000 euros per dotar-lo de tota la maquinària necessària i poder treure-ho a licitació durant el proper any. L'alcalde de Manacor va dir que es tracta d ' «una aposta clara de l'Ajuntament per donar suport a al sector de la ramaderia i la indústria càrnia».
Llegir més

Meat Attraction se celebrarà del 7 a el 9 de març de 2022, coincidint amb Horeca Professional Expo

Finalmente y por unanimidad, Ifema y el Comité Organizador de Meat Attraction han consensuado, en un ejercicio de responsabilidad, posponer Meat Attraction y programar la principal feria mundial de la carne del 7 al 9 de marzo de 2022. En el intermedio, Ifema pondrá en marcha un evento telepresencial en el mes de octubre de 2021, Meat Attraction Live Connect, que servirá de enlace a la celebración presencial de 2022, y que permitirá mantener viva la actividad comercial y promocional del sector.
Llegir més

#RealidadGanadera, comunicando hechos sobre la ganadería española

Hoy ha tenido lugar la presentación virtual de la campaña #RealidadGanadera, comunicando hechos sobre la ganadería española, a la que han asistido más de 200 personas. La iniciativa aúna organizaciones relacionadas con el sector ganadero, con el objetivo de informar sobre el modelo de producción ganadero español y poner en valor su contribución para afrontar los retos globales, ofreciendo otra perspectiva, desmintiendo mitos y aportando evidencias sólidas al debate actual sobre la ganadería.
Llegir més

Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’Ús dels Antibiòtics. Objectiu, millorar les pràctiques entre els treballadors de la salut, consumidors i polítics

Del 18 al 24 de noviembre se ha celebrado la Semana Mundial de Concienciación sobre el Uso de los Antibióticos, con el objetivo de aumentar la concienciación mundial sobre la resistencia a los antibióticos y fomentar las mejores prácticas entre el público en general, los trabajadores de la salud y los responsables de la formulación de políticas para evitar que la resistencia a los antibióticos siga apareciendo y propagándose.
Llegir més

Entrevista a Jordi Vidal de Leather Cluster Barcelona: “Cuando se aporta información y datos sobre el sector, se desactivan algunos frenos y aparecen fuertes contradicciones e incongruencias que abren la puerta a cambiar la imagen negativa de los artículos de piel”

Leather Cluster Barcelona es una asociación privada con personalidad jurídica y sin finalidad de lucro que representa los intereses de las empresas y actores de la industria de la piel en Cataluña. Entre sus principales objetivos, Leather Cluster Barcelona tiene como…

Llegir més

INTEROVIC presenta el seu certificat en bienestar animal per a productes ovins i caprins

La novedad de este esquema es que se basa en criterios científico-técnicos, de más de cien parámetros, que definen en detalle la situación en que se encuentra una granja y sus animales. De esta manera, al conocer las características del medio y manejo ganadero, así como el estado y comportamiento de los animales, se puede garantizar el bienestar con que se crían los lechales, cabritos o corderos producidos bajo este sello.
Llegir més

Documental sobre la protecció dels animals transportats en vaixell des d’Espanya

Asoprovac presenta un nuevo video sobre las condiciones de transporte animal por barco: la realidad garantizar su protección. Asoprovac, la Asociación Española de Productores de Vacuno de carne lanza un segundo reportaje sobre la regulación europea de bienestar animal. Se trata de un video que pretende dar a conocer la realidad de las exportaciones de bovinos vivos, en este caso desde uno de los principales puertos de salida españoles, Cartagena.
Llegir més

El consumidor europeu no entén el terme “Criats en …” de les etiquetes d’indicació d’origen de la carn

La Comissió Europea ha publicat un estudi sobre la importància de les indicacions de l'origen de la carn. Els consumidors consideren que l'etiquetatge el país d'origen és informació important en el punt de compra, però l'estudi apunta que a comprensió d'aquestes definicions per part del consumidor és baixa i, per tant, hi ha dubtes sobre la interpretació del consumidor.
Llegir més

El Congrés FESNAD conclou analitzant la dieta mediterrània, la més saludable del món

El catedràtic i reconeixement especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Lluis Serra Majem, ha estat l’encarregat de clausurar el IV Congrés de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD), que ha celebrat aquesta setmana a Saragossa. Allí ha defensat les bondades de la dieta mediterrània a favor de la salut de les persones i del medi ambient.
Llegir més

La seguretat alimentària, un debat

El proper dia 17 de novembre és el Dia nacional de la Seguretat Alimentària i per aquest motiu, Alcyta (Associació Espanyola de Llicenciats, Doctors i Graduats en Ciència i Tecnologia dels Aliments) organitza la jornada "Present i futur en la indústria alimentària" per a la que han elaborat un programa interessant que en aquesta ocasió, està vinculat a la pandèmia actual, la gestió de la crisi i la seguretat alimentària.
Llegir més

Planas afirma que la decisió de la UE d’imposar aranzels als EUA és “un pas en la direcció correcta”

La Unió Europea imposarà des d'aquest dimarts aranzels per valor de 4.000 milions de dòlars (3.360 milions d'euros) a la importació d'una sèrie de productes procedents dels Estats Units com a compensació per les subvencions que Washington va concedir a la companyia de el sector aeronàutic Boeing, declarades contràries a les normes de l'Organització Mundial de Comerç (OMC)..
Llegir més

L’exportació agroalimentària espanyola creix durant la pandèmia, segons CaixaBank Research

La exportación agroalimentaria española ha aumentado durante la pandemia de coronavirus y este sector se ha convertido en uno de los menos afectados por la crisis, según el Informe Sectorial Agroalimentario 2020 de CaixaBank Research con motivo del Covid-19. Esta resistencia del sector se debe en gran parte precisamente a la exportación, que se ha beneficiado de la internacionalización de sus empresas antes de la pandemia; y al confinamiento, que ha obligado a consumir más bienes de primera necesidad y a almacenarlos en casa.
Llegir més

El MAPA tindrà un pressupost de gairebé 8.500 milions d’euros per 2021

El Ministeri d'Agricultura Pesca i Alimentació augmentarà un 10% el seu pressupost respecte de 2020 per al proper any. Seran 8500 milions destinats a potenciar la digitalització i innovació, a un regadiu eficient, el relleu generacional i la presència de la dona en el rural, així com un sector agrari i pesquer més sostenible. D'aquesta manera, es desenvoluparan les possibilitats de creixement que contribuiran a enfortir el teixit productiu i econòmic a través d'un suport decidit a el sector agroalimentari.
Llegir més

Premien una investigació que aposta per l’aprofitament de l’amoníac de les aigües residuals i els purins ramaders

Tractament de Residus Ramaders i de la Indústria Agroalimentària, liderada per la investigadora María Cruz García González en què també treballen Berta Riaño i Beatriz Molinuevom han guanyat el premi FLC Award for Excellence in Technology Transfer 2020, que concedeix el FLC (Southeast Region of the federal Laboratory Consortium) dels Estats Units.
Llegir més

Els premis nacionals Sepor d’Or 2020 distingeixen els referents del sector ramader, industrial i agroalimentari a Espanya. Costa Food premiada en la categoria de producció

En esta edición, la más especial, pues se llevará a cabo de forma online y se podrá ver retransmitida por streaming con un público potencial de más de tres millones de personas del sector en todo el mundo, se ha querido distinguir a los actores reales que durante décadas con su trabajo y apoyo han engrandecido la ganadería y la industria agroalimentaria en España. Además, las tradicionales categorías se han convertido este excepcional año en un reconocimiento al esfuerzo y compromiso con los ciudadanos de este país durante la pandemia Covid y por ser motor de desarrollo en la economía nacional.
Llegir més

El cens porcí a Espanya creix un 3% al llarg de l’últim any

Les dades ofertes pel Servei d'Estadístiques del MAPA mostren un creixement del cens de el 3% en referència a maig de 2020 en comparació amb el mateix mes del 2019. La xifra ja arriba als 31.370.000 d'animals. Cal assenyalar, una baixada de l'1,5% en el nombre de garrins i en aquest moment hi havia un 5,3% més de porcs d'engreix.
Llegir més

La producció càrnia ocupa el primer lloc de tota la indústria nacional d’aliments i begudes amb un 22,6% de tot el sector alimentari

La producció càrnia espanyola ocupa el primer lloc de tota la indústria nacional d'aliments i begudes amb un 22,6% de tot el sector alimentari espanyol. Aquesta xifra de negoci suposa el 2,24% de l'PIB total espanyol, el 15,6% de l'PIB de la branca industrial i el 4,2% de la facturació total de la indústria espanyola. La producció espanyola de carns és a més un referent internacional per la seva capacitat exportadora.
Llegir més

El Parlament Europeu deixa que cada estat reguli sobre les denominacions càrnies a productes que no ho són

El Parlament Europeu ha rebutjat prohibir que els productes vegetals puguin tenir les mateixes denominacions que els carnis, com hamburgueses. Però els estats membres podran regular aquesta qüestió a nivell nacional. Per a la Unió Europea d'Indústries Ramaderes i Càrnies (UECBV), hagués estat millor "la protecció harmonitzada de la UE prevista per a les denominacions càrnies", però veu positiva la decisió que es reguli a nivell nacional.
Llegir més

Anafric, AMB el DIa Internacional contra el Canvi Climàtic. El sector carni és part de la solució

Anafric se une a la iniciativa del Día Internacional contra el Cambio Climático. Necesitamos una actuación conjunta de todos los sectores para paliar el impacto del cambio climático sobre nuestro estilo de vida. Cada 24 de octubre se conmemora en todo el mundo esta iniciativa, instaurada por la ONU, debido a los grandes estragos que se están desatando en el planeta debido al cambio climático.
Llegir més

Moralejo Selección rep el Premi Alimentos de España 2019 a la Internacionalització

En un sencillo y emotivo acto celebrado en la sede del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, la industria cárnica zamorana Moralejo Selección ha recibido el Premio Alimentos de España 2019 a la Internacionalización. La ceremonia de entrega de estos reconocidos galardones ha sido presidida por el ministro de Agricultura, Pesca y Alimentación, Luis Planas, quien ha destacado el papel esencial de todo el sector agroalimentario como protagonista de la recuperación económica y ha invitado a que los alimentos y la gastronomía sean uno de los hilos conductores para hacer llegar al resto del mundo una imagen de España como país atractivo, eficaz y solvente.
Llegir més

Anafric lamenta tancament de la restauració i demana a la Generalitat mesures més conciliadores amb un dels sectors més importants de l’economia catalana

L'Associació Empresarial Càrnia, Anafric, considera que el sector de la restauració està sent greument perjudicat, no sols per la pandèmia del coronavirus, sinó per les decisions "certament excessives" de la Generalitat de Catalunya. "Aquest és el nostre annus horribilis per al sector de la restauració. I no podem deixar que s'afone més", expressa José Friguls, president de l'entitat càrnia.
Llegir més

Presenten el llibre L’alimentació del Segle XXI: un objectiu comú basat en l’evidència científica

Aprofitant la celebració del Dia Mundial de l'Alimentació, el Fòrum de l'Alimentació Qcom.es ha organitzat la presentació del llibre "L'alimentació del Segle XXI: un objectiu comú basat en l'evidència científica", en el qual han col·laborat Agrifood Comunicació, la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN), la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC), la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN) i la Fundació Espanyola del Cor (FEC).
Llegir més

Nova campanya de la indústria ramadera i de la carn a Irlanda de Nord per dissipar els rumors que envolten a la carn vermella

The Livestock and Meat Commission for Northern Ireland  (LMC) ha llançat aquesta setmana una nova campanya per ressaltar les condicions ambientals i de salut de la carn de boví d'Irlanda de Nord. La campanya 'Truth About Beef' treballa amb científics, xefs i nutricionistes per dissipar els mites que envolten la carn vermella mentre s'enfoca en les credencials nutricionals i ambientals de la carn de boví d'Irlanda de Nord amb garantia de qualitat agrícola.
Llegir més

Anafric se suma a la campanya europea contra l’ús indegut de les denominacions càrnies en productes “que no provenen de la carn”

Esto no es un bistec" es la nueva campaña que han iniciado seis organizaciones europeas, encabezadas por la UECBV, AVEC CLITRAVI, Copa Cogeca EFFAB, y la Confederación Internacional de Carniceros a través de la cual quieren dejar constancia  el uso de las denominaciones tradicionales de productos cárnicos y lácteos por parte de nuevos productos veganos o sin producción cárnica.  Las asociaciones representantes del sector animal en Europa exponen que con la participación del creciente número de empresas multinacionales en el mercado vegano , “ha habido en los últimos años un empuje para que denominaciones como “filete”, “hamburguesa”, “salchicha”, a imitaciones de productos lácteos y carne de origen vegetal”.
Llegir més

Pel seu centenari: Companyia General Càrnia posa en marxa la seva nova infraestructura productiva

Situat a Mercabarna, a 15 minuts de centre de Barcelona, ​​el nou centre disposa d'20.420 m2 d'àrea total amb 13.582 m2 de zona productiva incloent zones d'especejament, filetejat i elaborat de productes de boví, oví, porcí i aus. De l'àrea de treball, més de 8.000 m2 són àrea refrigerada, alimentada amb més de 1.600 kW de potència frigorífica, que ens permet produir tant producte fresc com congelat.
Llegir més

El sector carni pot presentar al·legacions a el Reial Decret sobre mesures de videovigilància en escorxadors fins al 23 d’octubre.

El Ministeri de Consum, a través de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), ha tret a consulta pública el projecte de Reial decret per obligar a instal·lar càmeres de videovigilància a totes les instal·lacions de sacrifici animal. El document de l'Ministeri es pot visualitzar i descarregar des d'aquest enllaç a la nostra àrea de descàrregues de legislació i documents d'interès de el sector carni i les observacions a la mateixa es poden fer arribar, fins al 23 d'octubre, a través aquest correu electrònic: [email protected] Principal objectiu: controlar el benestar animal
Llegir més

Les interprofessionals INTEROVIC, Interporc i PROVACUNO col·laboren amb el MAPA en l’impuls internacional dels productes carnis

El MAPA (Ministerio de Agricultura Pesca y Alimentación) han acordado la renovación del convenio de colaboración con INTEROVIC, INTERPORC y PROVACUNO para la promoción internacional de los productos cárnicos españoles de ovino, caprino, porcino de capa blanca y vacuno de carne, en terceros países mediante la participación conjunta en determinadas ferias internacionales durante los años 2020 y 2021. Todas estas acciones están sometidas a la evolución de la pandemia por el coronavirus. Anafric informará detenidamente sobre todas las iniciativas en su comunicado semanal de las interprofesionales.
Llegir més

El CAC dona la raó a Anafric i considera que algunes imatges de TV3 sobre els rebrots de Covid-19 en empreses càrnies no són les adequades

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), el  órgano que regula la comunicación audiovisual en Catalunya,  ha trasladado a la Corporación Catalana de Medios Audiovisuales (Tv3 i Catalunya Ràdio) una resolución a favor de la queja presentada por Anafric en relación a una noticia aparecida en el informativo de máxima audiencia de Tv3 a principios de julio en el que, la información sobre los rebrotes de Covid 19 en la industria alimentaria se circunscribía únicamente al sector cárnico.
Llegir més

ICEX i Interporc promocionen un any més la carn de porc de capa blanca al Japó

A través d'un pla sectorial cofinançat entre les dues entitats, es vol augmentar el volum de carn de porc espanyola que arriba a les llars japonesos, i de l'altra, difondre el coneixement entre els professionals i els ciutadans japonesos. En 2019, Japó va importar 137.000 t de carn de porc d'Espanya per uns 511 milions d'euros, sent el segon mercat en importància fora de la UE.
Llegir més

240 ramaders càntabres es repartiran 75.000 euros en ajudes a l’oví i cabrum

La Conselleria de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de Govern de Cantàbria ha convocat ajudes extraordinàries per al sector de l'bestiar oví-cabrum, que tenen com a objectiu pal·liar les pèrdues sofertes com a conseqüència de l'estat d'alarma. 75.000 euros seran per al subsector oví-cabrum, afectat pel tancament de locals d'hostaleria i la caiguda de les vendes de bens i cabrits.
Llegir més

Anafric i empreses càrnies de Mercabarna presenten als jutjats de Barcelona una mesura cautelar per suspendre el tancament de l’escorxador municipal que afectarà 125 treballadors directes i altres 700 d’indirectes així com la viabilitat de les empreses càrnies que s’hi ubiquen

L'Associació Empresarial Càrnia, Anafric, considera "lamentable" el tancament de l'escorxador de Mercabarna, que es farà efectiva a 1 octubre. L'associació exposa que "des del mes de maig s'han mantingut contactes amb la direcció per presentar un pla de remodelació d'aquest escorxador, pla que es va signar a finals de maig amb un acord marc per a la negociació de la seva gestió, del qual és perfecta coneixedora la institució Mercabarna SA", explica José Friguls, president d'Anafric.
Llegir més

L’empresa alemanya Tönnies invertirà en un escorxador a l’Aragó prop de 75 milions d’euros

Tönnies prevé invertir 75 millones de euros en una mega unidad de porcino en Calamocha, provincia de Aragón. El proyecto, que se encuentra pendiente de autorización ambiental integrada, tardaría unos cuatro años en construirse. El complejo industrial porcino contará con un matadero de cerdos, sala de despiece y sala de procesado, así como oficinas, personal de servicios, laboratorio y otros edificios auxiliares.
Llegir més

Miguel Vergara Angus aconsegueix 3 estrelles en els Great Taste Awards, els “Oscar” de l’Alimentació

L'empresa càrnia de Valladolid Miguel Vergara  ha estat l'única empresa càrnia de boví espanyola premiada amb tres estrelles en els prestigiosos Great Taste Awards 2020 celebrats a Londres i considerats els "Oscar" de l'Alimentació. Aquestes estrelles han estat atorgades a la seva presa i al seu filet, tots dos de la raça Angus, amb dos i un guardó respectivament, que han conquistat els paladars dels jutges.
Llegir més

PROVACUNO rep la Medalla d’Or al 19è Best Awards d’Alimentaria 2020 per ‘Fans del Vacuno’

PROVACUNO, l'Organització Interprofessional de la Carn de Boví, ha rebut la Medalla d'Or en els premis Best Awards que atorga Alimentària, una de les grans fires de el sector de l'alimentació a nivell mundial i que se celebra cada dos anys a Barcelona; en aquesta edició 2020 en format online per les circumstàncies sanitàries actuals. El premi ha estat en la categoria de Branded Content: Campanyes Institucionals i Genèriques per la sèrie documental Fans del vacuno, estrenada a l'octubre de 2020.
Llegir més

La indústria càrnia, cada vegada més conscienciada contra el malbaratament alimentari

El sector cárnico juega un papel fundamental a la hora de reducir el desperdicio alimentario, un problema que afecta a toda la cadena de valor.  Según se desprende de los datos del Panel del Desperdicio Alimentario en los Hogares Españoles, elaborado por el Ministerio de Agricultura Ganadería y Pesca y publicado el 22 de septiembre de 2020 basado en datos de 2019, las empresas españolas de la industria alimentaria están cada vez más concienciadas del impacto que supone en términos económicos, sociales y medioambientales, el desperdicio de alimentos, y la necesidad de frenarlo.
Llegir més

FHG Forum: Fira de Barcelona aporta soluciones de futuro a la alimentación, el turismo y la gastronomía

El 28 y 29 de septiembre, en el Palau de Congressos de Fira de Barcelona, chefs de gran prestigio, empresarios clave del sector y expertos sobre innovación en este campo se dan cita en el  FHG Forum (Food & Hospitality, Turism and Gastronomy Forum), el congreso con formato híbrido, virtual y presencial, que Fira de Barcelona va a organizar como apoyo de tres industrias cuya reactivación es decisiva para la recuperación económica del país: la alimentación, el turismo y la gastronomía.
Llegir més

COSTA FOOD MEAT obté la certificació dels seus protocols davant de la COVID-19 amb AENOR

Costa Food Meat, empresa que forma part de l'holding carni Costa Food Group, ha rebut la certificació dels seus protocols enfront de la COVID-19 d'AENOR, acreditant l'adequada implantació i l'efectivitat de les mesures que aplica l'empresa. Així mateix, Costa Food Meat recolza el seu compliment amb les directrius marcades pel Ministeri de Sanitat en matèria de prevenció i higiene sobre la COVID-19.
Llegir més

Productors de carn d’Irlanda del Nord podran exportar carn de boví als EUA

La Comisión de Ganado y Carne para Irlanda del Norte (LMC), Ian Stevenson, ha hecho una serie de declaraciones en torno a la autorización que dos empresas cárnicas de esta zona han recibido para exportar carne de vacuno a Estados Unidos. Los pasos dados esta semana "representan la culminación de cinco años de trabajo por parte de la Asociación de Certificación de Exportaciones del Reino Unido. 
Llegir més

Provacuno y la UE lanzan una ambiciosa campaña de 4,5 millones de euros para reforzar el conocimiento y competitividad del sector del Vacuno de Carne en Europa

Provacuno y la UE lanzan una de las campañas más ambiciosas de su historia, de tres años de duración (2020-2023), con el objetivo de reforzar el conocimiento y la competitividad del sector del Carne de Vacuno en Europa. Con un presupuesto de 4,5 millones de euros, ofrecerá información veraz dirigida a los consumidores para que puedan valorar este alimento top de la gastronomía nacional, junto a otras propuestas alimentarias “de moda” con las que quiere coexistir.
Llegir més

Els EUA pronostica un any 2020 complicat per a la carn a Europa, però no per la crisi de la Covid19

El Departament d'Agricultura dels EUA ha elaborat el seu informe de previsions sobre l'evolució de el sector carni a la UE durant 2020 i 2021. En el cas de la carn de boví, es preveu que el ramat d'Europa central augmentarà lleugerament com a beneficiari d'un suport financer continu per al sector. La producció general de carn de boví de la UE seguirà disminuint, segons el Departament dels EUA, per algunes de les propostes polítiques de la UE com l'Acord Verd, l'estratègia de la granja a la taula i l'estratègia de biodiversitat. Tot això fa que la producció de carn de boví de la UE no s'incrementi a curt termini.
Llegir més

La imatge de la pell a debat. Els socis d’Anafric esteu convidats a participar en un webinar sobre el sector el proper 29 de setembre. Ja us podeu apuntar!

El proper dimarts 29 de setembre, a les 13 h., Leather Clúster Barcelona, presentarà a totes les empreses associades a ANAFRIC, el projecte de consultoria estratègica sobre la imatge de la indústria de la pell  i els seus productes, que el clúster ha treballat amb Ogilvy, empresa de referència internacional en l'àmbit de la investigació de mercat, la comunicació i l'estratègia.
Llegir més

La Xina prohibeix la importació de carn porcina d’Alemanya després de detectar-se un caso de PPA

Alemania registró un primer caso de peste porcina africana (PPA), una señal preocupante en un país donde la cría y el comercio de cerdos están muy desarrollados, anunció este jueves 10 de septiembre del 2020 la ministra de Agricultura Julia Klöckner. El virus fue detectado en los restos de un jabalí hallado cerca de la frontera con Polonia, en la región de Brandeburgo, que rodea Berlín. Este virus, como el consumo de carne infectada, no es peligroso para el ser humano, ni tampoco el consume de su carne.
Llegir més

La UECBV i altres 5 associacions europees a favor de dir les coses pel seu nom: els productes associats a la carn només podran ser elaborats amb producte animal

Seis organizaciones europeas (AVEC, CLITRAVI, Copa Cogeca, EFFAB, UECBV y la Confederación Internacional de Carniceros) han emitido una nota conjunta, en la que piden que se aborden las cuestiones que se plantean ante el uso de las denominaciones tradicionales de productos cárnicos y lácteos por parte de nuevos productos que se comercializan aprovechando dichos nombres sin ser precisamente eso, productos cárnicos o lácteos.
Llegir més

La campanya de PROVACUNO Muy Fans de lo Nuestro aconsegueix més de 68 milions d’impactes durant l’estiu

PROVACUNO, Organización Interprofesional de la Carne de Vacuno, ha culminado con éxito una de sus campañas más ambiciosas, preparada para los meses de verano con el objetivo de fomentar el consumo de la carne de vacuno española en nuestro país, en un año marcado por la pandemia provocada por el coronavirus. La campaña, que arrancó el pasado mes de julio y ha continuado durante agosto y las primeras semanas de septiembre, ha conseguido una excelente repercusión. Gracias al apoyo de todo el sector, tanto productores e industriales como carnicerías y cadenas de distribución líderes, como Alcampo, DIA y Covirán, se ha conseguido aumentar las ventas de carne de vacuno.
Llegir més

Guia per a la prevenció i control de la covid-19 en la indústria de la carn

Els ministeris de Treball, d'Agricultura Pesca i Alimentació, conjuntament amb l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESA A) i diferents societats científiques han elaborat una guia per a la prevenció i control de l'covid-19 en la indústria càrnia. Es tracta d'una guióa basada en evidències científiques que permet garantir la seguretat dels aliments, protegir la salut i la seguretat de totes les persones que treballen en la indústria alimentària.
Llegir més

Provacuno promociona la carn de boví a Dubai

Provacuno ha tornat a estar present a Dubai a través d'un acte desenvolupat davant 50 importadors de Emirats Àrabs Units. Aquest esdeveniment, que ha tingut lloc a l'Hotel Dukes Barceló de la ciutat dels Emirats, s'emmarca en les activitats programades en el pla What a Wonderful European Beef, programa cofinançament per la Unió Europea.
Llegir més

Envasos actius amb antimicrobians i bacteriòfags per millorar la vida útil de la carn

L'envàs actiu té com a objectiu millorar la seguretat alimentària, preservar la qualitat de l'aliment envasat i allargar la seva vida útil. Depenent dels mecanismes de deteriorament de l'aliment a envasar, es pot recórrer a diferents estratègies d'envasat actiu. En el cas concret dels productes carnis, l'envasat actiu antimicrobià és una de les línies d'invocació que més s'estan explorant, sent el seu objectiu el de prevenir o alentir el desenvolupament de microorganismes per tal d'augmentar la vida útil i garantir la seguretat alimentària.
Llegir més

El sector carni lidera les exportacions en el primer semestre del 2020 a Catalunya

Les xifres mostren part de la incidència de la pandèmia produïda per la COVID-19, declarada l'11 de març de 2020 pel l'OMS. Aquesta va tenir els primers efectes visibles en les exportacions a partir de les dades d'abril, on la tendència creixent es va començar a alentir respecte a l'2019. D'altra banda, al maig el comerç exterior es va situar per sota dels resultats de el mateix mes de l'any 2019. No obstant això, la facturació global del primer semestre del 2020 (5.420,43 M €) és superior a el del mateix semestre del 2019 (4.964,70 M €), afavorit per les bones xifres de juny de 2020.
Llegir més

Aragó aprova ajudes a projectes relacions amb el sector ramader i carni

El Govern d'Aragó ha aprovat 27 nous projectes d'innovació i cooperació en la convocatòria corresponent a 2020 de el Programa de Desenvolupament Rural d'Aragó 2014-2020. El que suposa que més de 64 entitats es beneficiaran d'aquesta línia d'ajudes que té per objecte abordar solucions pràctiques a problemes de el sector que requereixin de el desenvolupament i aplicació de la tecnologia. Està prevista la publicació de la sisena convocatòria de grups de cooperació per al primer trimestre del 2021.
Llegir més

El Pacte Verd europeu és el full de ruta de la Comissió Europea cap a un nou model econòmic de creixement circular, segons Luis Planas

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha participat en el Fòrum de l'Alimentació Qcom.es, a la jornada "Implicacions de l'estratègia verda de la Comissió Europea per a l'alimentació a Espanya" i ha assenyalat que el Pacte Verd (Green Deal) és el full de ruta de la CE cap a un nou model econòmic d'economia circular.
Llegir més

El Corte Inglés ha incorporat en els seus supermercats carn fresca de porc de capa blanca avalada pel segell Compromís Benestar Certificat creat per Interporc

Aquest segell l'ha impulsat la Interprofessional de l'Porcí de Capa Blanca (Interporc), i avala que la carn i els productes elaborats de l'porc de capa blanca espanyol han estat produïts complint els més alts estàndards en benestar animal, sanitat, bioseguretat, maneig dels animals i traçabilitat en tots els engranatges de la cadena de valor.
Llegir més

Exemple de com mostrar el treball de la indústria càrnia per a la reducció de les emissions al medi ambient: Danish Crown comercialitzarà en els seus productes etiquetes on es mostra el treball realitzat pels agricultors i ramaders de país per ser més respectuosos amb el medi ambient

Des de 2005, la petjada climàtica d'un quilo de carn de porc danesa de Danish Crown s'ha reduït en un 25%. Aquest missatge quedarà clar en l'envàs, de manera que serà més fàcil per als consumidors prendre una decisió més amigable amb el clima quan s'aturin al taulell en més de el 90% de les botigues d'alimentació daneses.
Llegir més

Baixa la producció de carn de boví un 5% durant els primers 5 mesos de 2020 a la UE

Durant els primers cinc mesos de l'any, els preus de la ramaderia a la UE i al Regne Unit havien estat en general en una trajectòria descendent (particularment entre març i maig), probablement reflectint canvis en l'oferta i la demanda causats pel coronavirus. Des de maig, els preus s'han estat recuperant en gran mesura, possiblement amb la flexibilització de les mesures de bloqueig i la millora de la demanda de serveis d'aliments. També poden haver contribuït un nivell menor d'importacions i de producció. A això s'uneix que la producció va baixar de mitjana un 5% (2,7 milions de tones de carn de boví), que en el mateix període de 2019.
Llegir més

Neix INNOTUB, una xarxa transpiraneica per combatre la tuberculosi animal

La tuberculosi animal és una malaltia bacteriana que afecta principalment a vaques, cabres i alguns mamífers silvestres, causant un elevat impacte econòmic i social sobre el sector ramader i suposant també un risc d'infecció per a les persones. Des de fa anys, Espanya i França lluiten contra aquesta malaltia per evitar les pèrdues de productivitat i de valor genètic, a més de la restricció de moviments i comerç de productes animals.
Llegir més

Saps l’origen del terme vacuna?

Los términos vacuna y vacunación derivan de variolae vaccinae (viruela de la vaca), término acuñado por Edward Jenner para denotar la viruela bovina. Lo utilizó en 1798 en su obra Una investigación sobre las causas y los efectos de las variolae vaccinae (viruela bovina), en el que describió el efecto protector de la viruela bovina contra la viruela humana.​
Llegir més

Carn i Salut. L’impacte ambiental real de la producció ramadera. El model de producció europeu, el més exigent del món, ens demana complir. El sector espanyol, compleix

La sostenibilitat mediambiental és un compromís en el qual el sector ramader carni espanyol porta treballant des de fa anys, un repte global que ens importa a tots i que en moments extraordinaris com els que vivim deixa de manifest una veritat que convida a la reflexió. En les últimes setmanes, caracteritzades pel confinament general i la reducció dràstica de moltes de les activitats del dia a dia, els nivells de contaminació al planeta han caigut de manera formidable. 
Llegir més

La Junta d’Andalusia fomenta el consum de xai

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible ha culminat en el centre de Càritas Màlaga la campanya de promoció de carn de xai "mitjançant la qual la Junta ha donat suport el consum d'aquest producte amb la distribució a Andalusia de 10.000 racions", segons ha informat el director gerent de l'Agència de Gestió Agrària i Pesquera d'Andalusia (Agapa), Raúl Jiménez.
Llegir més

Es redueixen a Espanya les vendes d’antibiòtics per a ús en ramaderia gairebé un 14% el 2019

El consum total d'antibiòtics veterinaris a Espanya va registrar una baixada de l'13,6% (27,2 mg / PCU o mil·ligrams de principi actiu per Unitat de Correcció de Població) el 2019, segons ha confirmat el Pla Nacional davant de la Resistència als antibiòtics (PRAN) de l'Ministeri de Sanitat i recull Porcat. Amb les últimes xifres afegides a l'estadística, les vendes totals d'antibiòtics d'ús veterinari mostren una reducció de el 58,8% entre el 2014 i 2019.
Llegir més

El gust és el primer criteri a l’hora d’apreciar la carn de boví

Diversos centres de recerca agroalimentària a França han estudiat l'apreciació general de la carn de boví per part dels consumidors. Entre la tendresa, la suculència i el gust, aquest últim destaca com la dimensió sensorial que més contribueix a l'apreciació general (39%), seguit de la tendresa (31%) i la suculència (24%).
Llegir més

Indústrias Cárnicas Villar reforça la seva estructura industrial cofinançada per la Junta de Castella i Lleó, a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER)

Industrias Cárnicas Villar, perteneciente al holding empresarial Grupo Costa Food, está inmersa en el refuerzo de su estructura industrial. La compañía tiene actualmente en marcha la ampliación de sus instalaciones productivas localizadas en Los Rábanos (Soria). Esta actuación, ya iniciada, finalizará en 2021 permitiendo añadir 3.500 m2 de nueva superficie y la reforma de otros 1.400 m2 dedicados a zonas de producción y de almacenamiento, nuevos espacios para líneas de deshuesado de jamón y otras de envasado de embutidos y lomos. En total, el proyecto permitirá elevar la capacidad de producción en unas 750t más de embutidos y lomos.
Llegir més

Viatge al principi de la humanitat: Sabíeu que si els homínids no haguessin començat a menjar carn no hauríem arribat a l’Homo Sapiens?

L'ésser humà, si no hagués consumit carn, no seria un ésser humà". Així de rotund es mostra el Catedràtic en Prehistòria Carlos Díez a l'començament de capítol. Un viatge als inicis de l'ésser humà, la importància de la carn en la nostra evolució, la invenció de foc i la cuina, gràcies a la sorprenent història del seu protagonista: Maite.
Llegir més

Es posa en marxa GoaTBFree, projecte per eradicar la tuberculosi caprina

La tuberculosis es una zoonosis grave de carácter crónico que afecta a multitud de reservorios domésticos y salvajes, incluyendo el ganado caprino. Las repercusiones de esta enfermedad en el ganado caprino son tanto económicas como sanitarias. Aunque existen programas específicos de control en determinadas comunidades autónomas, en la actualidad no se dispone de un programa estatal de erradicación.
Llegir més

Interovic recorda que la ramaderia d’oví i caprí preveu els incendis forestals

El costum mil·lenari de moure les cabres i ovelles per  proporcionar-los el seu aliment representa, en l'actualitat, una forma eficaç i sostenible de mantindre nets les muntanyes i les canyades. Una cabra adulta ingereix entre 1,5 i 2,5 kg diaris de matèria vegetal seca (350 a 1500 g de fulles i brots de matolls). Les ovelles adultes, en pasturatge, poden consumir de 2 a 3 kg de matèria seca diària (matoll i espècies llenyoses). Una manera de convertir desfets vegetals perillosos, dels quals no s'ocupa ningú, en un recurs deliciós, de proximitat i nutricionalment excel·lent, les carns de de llet, oví i caprí d'origen europeu.
Llegir més

Anafric renova la col·laboració amb el Consorci d’Educació per formar alumnes que volen dedicar-se al sector carni a través dels PFI que ofereix l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona

Anafric, l'associació empresarial càrnia d’ambit estatal, ha renovat el seu compromís per al curs 2020-2021 amb el Consorci d’Educació, per continuar oferint els dos cursos de formació teòrica i pràctica del Programa de Formació i Inserció (PFI) Establiment del Sector Carni de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de  Barcelona. Aquest ha estat un dels pocs PFI a Catalunya que ha mantingut les pràctiques en indústries càrnies durant la pandemia ja que el sector ha estat considerat un servei essencial. En aquest programa hi participen les empreses associades d'Anafric Carns Romeu, Carns Pont, Sucarn, Viñals Soler, J Milà i Companyia General Carnia. 
Llegir més

Jornada sobre l’impacte al sector ramader i la salut de l’Estratègia “De la Granja a la Taula”

La Plataforma Carne y Salud organizó una jornada online para analizar el impacto sobre el sector ganadero español y la salud de la estrategia 'De la Granja a la Mesa' presentada recientemente por la Comisión Europea. "Necesitamos una apuesta común para defender nuestros productos, nuestro modelo de producción ganadera y nuestra dieta mediterránea, con un consumo equilibrado de todos los alimentos para la salud", manifestó la eurodiputada Clara Aguilera en su intervención en la jornada online organizada por la Plataforma".
Llegir més

El Ministeri i les comunitats autònomes vigilen la temperatura dels transports de bestiar durant l’estiu

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en coordinació amb les comunitats autònomes, ha posat en marxa un pla d'actuació per al control de les temperatures en els transports d'animals durant l'estiu de 2020. Afecta els transports de més de 8 hores amb destinació a altres països, tant de la Unió Europea com de fora d'ella. Els organitzadors de trasllats d'animals han de assegurar-se que no es sobrepassaran els màxims admesos i hauran de lliurar registres de temperatura a les autoritats competents un cop finalitzat el viatge.
Llegir més

Esquellots digitals per geolocalitzar i monitoritzar el bestiar

Diversos ramaders de tot Espanya estan instal·lant aquests dies en els seus animals dispositius de monitorització i geolocalització del bestiar. Ho estan fent gràcies a el projecte GELOB, coordinat per la Unió de Petits Agricultors i Ganadeos (UPA). L'objectiu: millorar el maneig dels animals i evitar atacs de llops.
Llegir més

Davant l’estratègia de la Granja a la Taula de la UE, diversos punts a tenir en compte

La Unió Europea està preparant una estratègia per aconseguir una alimentació més saludable i més sostenible. És l'anomenada Farm to Fork Strategy o De la Granja a la Taula, que marcarà l'esdevenir de les normatives mediambientals o de polítiques tan importants com la PAC. L'estratègia De la Granja a la Taula tractarà de fomentar l'economia circular, reduint l'impacte ambiental de la producció d'aliments i rebaixant els percentatges de rebuig alimentari. Les estimacions de la Comissió afirmen que cada any es desaprofiten en el món més de 1.300 milions de tones d'aliments, un terç de la producció mundial. L'estratègia Farm to Fork pot tenir conseqüències per al sector carni, per la persecució dels gasos efecte hivernacle i per l'eliminació d'ajudes i campanyes de promoció de la carn. Des Anafric, intentem donar resposta als dubtes que sorgeixen respecte de l'estratègia, a través de Carolina Cururella, una de les professionals tècnics de l'associació.
Llegir més

Meat Attraction confirma les dates de celebració i el projecte de desenvolupament de la fira

Meat Attraction 2021, Fira Internacional del Sector Carni, ha celebrat la primera reunió on line del seu Comitè Organitzador que va confirmar les dates de celebració de la fira, de el 2 a el 4 de febrer de 2021, amb un missatge d'unitat i compromís de el sector amb Meat Attraction i l'aval a tota la feina desenvolupada per IFEMA per posar en marxa tots els protocols necessaris de sanitat, seguretat i accés, i celebrar les seves fires amb els nivells requerits de seguretat i control per a expositors, visitants i staff. Teniu més informació en aquest enllaç.
Llegir més

Comportament de la carn de boví i porcina al primer trimestre 2020 segons el Meat Market Observatory

S'ha celebrat la 13a reunió del Meat Market Observatory en què Anafric va estar present de forma remota. Entre les principals conclusions avancem que pel que fa a el mercat de la carn de boví, la seva producció va augmentar durant el primer trimestre del 2020; pel que fa a l'ajuda a l'emmagatzematge privat, la Comissió va deixar la porta oberta a un altre possible paquet d'ajudes en els propers 2 o 3 anys. Per al sector porcí, es va deixar clar la bona situació comercial a causa de les importacions xineses, però també es va deixar sobre la taula la preocupació per la competència dels Estats Units.
Llegir més

El Parlament de Catalunya aprova una resolució a favor de el sector carni

La Comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Parlament de Catalunya, en la sessió del 30 de juny passat de 2020, ha aprovat una resolució presentada pel Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avancar, i les esmenes presentades pel Grup Parlamentari Republicà i el Grup Parlamentari de Junts per Catalunya, una resolució a favor de sector carni.
Llegir més

Fort increment de l’exportació de carn de porc a final d’any, segons la UE

La Comissió de la UE ha publicat recentment l’edició d’estiu de la seva perspectiva a curt termini per als mercats agrícoles. La Comissió creu que la producció de carn de porc de la UE mostrarà un lleuger creixement el 2020, del 0,5%. S’espera que aquest augment en la producció sigui recolzat per forts preus que encoratgin l’expansió i el retorn de la demanda interna, particularment dins de el sector de serveis d’aliments.
Llegir més

Extremadura aprova ajudes per al foment del consum de carns i productes carnis de la regió

La Junta d'Extremadura ha anunciat que el Consell de Govern aprovarà en els pròxims dies el Pla d'Actuació sobre la Demanda d'Extremadura per fomentar la reactivació de l'economia extremenya. Un pla que estarà dotat amb 65,6 milions d'euros per  “ajudar els extremenys a consumir”. La Junta ha anunciat la posada en marxa d'una "ajuda temporal excepcional" de fons Feader Covid-19 PDR específicament per als sectors agrícola i ramader, especialment per al boví de lídia, el caprí, l'oví, el cavallí o el porcí ibèric a Extremadura.
Llegir més

Posen en marxa al Regne Unit una campanya per contrarrestar les informacions negatives de la carn vermella

Organismes com AHDB, Quality Meat Scotland (QMS) i Hybu Cig Cymru (HCC) - Meat Promotion Wales, hna dut a terme un seguit d'activitats en els últims 12 mesos per ajudar a contrarestar la desinformació en els mitjans de comunicació sobre el paper de la carn vermella a la dieta, proporcionant informació basada en l'evidència científica als consumidors sobre els importants beneficis per a la salut que proporcionen la carn de boví, xai i porc.
Llegir més

Disminució del l’ús d’antibiòtics en un 52%

L'Organització Col·legial Veterinària (OCV) ha aconseguit disminuir l'ús d'antibiòtics un 52,3% entre 2014 i 2018. Aquesta iniciativa es contempla dins del PRAN (Pla Nacional Enfront de la Resistència als Antibiòtics) que es va implementar a Espanya el 2014 per intentar frenar el desenvolupament de resistències.
Llegir més

Interporc apoya la actividad del canal HORECA con el vídeo “Lo estábamos esperando”

La Interprofesional del porcino de Capa Blanca (INTERPORC) ha realizado un video cuyo objetivo es apoyar la actividad del canal HORECA tras el cierre durante estos meses provocado por la pandemia. Bajo el título, “Lo estábamos esperando”, el vídeo resalta la infinidad de posibilidades de la carne de cerdo de capa blanca y sus productos y el protagonismo de estos productos en bares y restaurantes, tanto como tapa como plato principal.
Llegir més

PROVACUNO llança la campanya ‘Molt Fans del que és nostre’

PROVACUNO, Organització Interprofessional de la Carn de Boví, ha preparat per a aquests mesos d'estiu una campanya que busca fomentar el consum de la carn de boví espanyola al nostre país. Després de mesos de confinament al sector llança Molt Fans del que és nostre per animar a reunir-nos gaudint al voltant de la carn de boví  l'anomenada nova normalitat.
Llegir més

Consum anuncia la implantació del Nutriscore en el primer quadrimestre de 2021

El Ministeri de Consum de què depèn orgànicament l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha anunciat que el sistema d'etiquetatge frontal nutricional Nutriscore entrarà en vigor el primer quadrimestre de 2021. Espanya se suma així a França, que ja té implementat aquest sistema, ja Bèlgica i Alemanya, que han anunciat a la Comissió Europea el seu desig de posar-lo en marxa. Aquest sistema d'etiquetatge frontal és voluntari per a les empreses que decideixin establir-lo, a falta que la normativa europea decideixi sobre la seva obligatorietat.
Llegir més

Alimentària se celebrarà el maig de 2021 de comú acord amb el sector

La propera edició d'Alimentària, el saló d'alimentació, begudes i foodservice més important d'Espanya i un dels més destacats d'Europa, tindrà lloc del 17 al 20 de maig de 2021. Fira de Barcelona ha consensuat amb el sector les noves dates de l'esdeveniment, donant resposta així a la petició de les principals empreses i associacions de la indústria i amb l'objectiu de celebrar el proper any amb la màxima participació i internacionalitat possible. Anafric, com a membre de comitè Intercarn, saló que engloba tot el sector carni a Alimentaria, ha donat suport a la decisió de posposar la seva celebració, una decisió basada "fonamentalment en el sentit comú", segons ha expressat Marcel Pons, membre de la Junta d'Anafric.
Llegir més

Alimentaria no descarta un cambio de fechas

El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, no descarta realizar un cambio de fechas para la celebración de la próxima edición de la feria Alimentaria en Barcelona. Serrallonga participó en una entrevista en Catalunya Radio donde confirmó esta posibilidad de cambiar de fechas: "Nuestro primer objetivo es trabajar para hacerla" ya que sería "un gran signo de normalidad", pero la renuncia de participación de grandes empresas (nacionales e internacionales) hace que la organización no descarte la modificación de fechas hacia finales de 2020 o ya en 2021. "Si vemos conjuntamente que hay una fecha mejor para hacerla, no tendremos inconveniente porque al final lo importante es ayudar al sector y hacer de motor. Queremos encontrar un consenso".
Llegir més

Fòrum Oví 2020: Edició digital del 23 al 9 de juliol. Inscriu-t’hi ja!

El Fòrum Nacional d'Oví és un congrés tècnic organitzat per la revista Tierras i la web Oviespaña a què van uns 450 professionals, que són els líders que marquen les pautes d'actuació en la majoria de les granges, convertint-lo en la reunió més influent de l'any per a aquest sector. Els sis seminaris s'organitzaran els dimarts i dijous de cada setmana en sessions que començaran a les 18 hores i tindran una durada aproximada d'uns 90-100 minuts
Llegir més

Dia 23 de juny. El xaide Sant Joan: bo, sa i a la brasa

Compra'l, cuina'l, degusta'l, gaudeix-lo. El xai i el cabrit, a part de ser una carn especialment sostenible, és saludable. I es pot cuinar de diferents maneres. No cal que sigui una festivitat especial per menjar xai. El dia del xai és cada dia que gaudim d' aquesta carn. Però aprofitant que hem estat reclosos a casa i que ara ja podem sortir, si no podem assaborir aquesta carn fora, ho fem dins. Al nostre saló, a la nostra cuina, a la nostra terrassa o al nostre balcó. Per què no? Sempre hi ha un moment i lloc per gaudir de la carn de xai.
Llegir més

23 de juny, dia del xai. El pasturatge, la sostenibilitat i la carn de xai

Hi ha diferents tipus o model de ramaderia, el model més utilitzat per a la criança de l'oví és el pasturatge extensiu. És a dir, aquell que té estreta relació amb l'extensió de terreny on es desenvolupa. Per dur a terme la pastura extensiva són necessàries àmplies superfícies de terreny. Aquesta base territorial proporciona el suport a les ovelles, ja que és allà on han d'alimentar els animals. No hi ha un altre lloc on trobar terrenys òptims per al pasturatge extensiu que en el medi rural. Parlem d'ecosistemes naturals, que tot i que han estat modificats per l'home, pastures, bosquets, sembrats, guarets, zones de matoll, etc. produeixen vegetals de manera natural l'únic aprofitament possible és el de alimentar els ramats.
Llegir més

23 de juny, dia del xai. Consumir carn de xai: Un sabor, molts beneficis

Consumir carn de xai de llet, xai i cabrit és sa, és saborós i sobretot és sostenible. Aquest sector ramader és el que millor manté viu i actiu el medi rural. La seva sostenibilitat es fonamenta en els beneficis ambientals, socials i econòmics que aquesta ramaderia i el pasturatge exerceixen sobre territoris i paisatges. Els beneficis també arriben a el consumidor a través del seu saborosa carn, natural i sostenible. La carn de xai és mereixedora de ser celebrada durant tot l'any per ser una carn respectuosa i beneficiosa per al medi ambient i entorn rural. Gràcies a que el bestiar es continua pasturant igual que fa centenars d'anys, ajuda a fixar la població en entorns rurals.
Llegir més

El sector Horeca descobreix els millors talls de carn de xai i cabrit per delivery

Les carns de xai i cabrit d'origen europeu són una opció idònia per a tots qui vulguin afegir a la seva oferta digital el plus que suposa la seva inclusió en els menús. Es tracta d'un producte de proximitat, amb contrastats beneficis mediambientals i socials. Però, sobretot, es tracta d'unes carns d'excel·lència gastronòmica el maneig en aquest tipus d'elaboracions cal conèixer perquè el client a casa les gaudeixi en tota la seva esplendor.
Llegir més

‘De la granja a la Taula’: Planas trasllada a la UE les seves diferències amb el que proposa l’estratègia verda per als sectors carni i ramader

"No estem d'acord amb el tractament de el sector carni, de el sector ramader. Creiem que cal realment una anàlisi de fons si es vol discutir el tema i no una breu referència de passada que és el que fa el document, que sembla voler posar en dubte la producció d'aquest sector tan important, mitjançant la nostra ramaderia extensiva, per a la realitat econòmica i social d'Espanya com de molts altres països de la Unió Europea."
Llegir més

INTEROVIC i Amazon col·laboren per oferir carn de xai i donar suport a el sector

L'Organització Interprofessional Agroalimentària de l'Oví i Cabrum, INTEROVIC, davant la situació d'estoc de carn d'oví i cabrum pel tancament de el sector HORECA ha realitzat una recerca d'alternatives que permetin fer arribar els seus productes directament a les llars espanyoles, única forma de donar sortida a l'volum sobrant, que s'estima en un 70% de la producció. INTEROVIC i Amazon han treballat junts per comercialitzar aquestes carns a través del servei de lliurament ràpid d'Amazon Prime Now disponible per a clients Prime a Madrid i a Barcelona. D'aquesta manera, productors i ramaders tradicionals d'ovelles i cabres esperen donar sortida a corts especialment pensats per al consum a casa oferint unes carns delicioses, saludables i amb uns contrastats beneficis socials i mediambientals.
Llegir més

El sector del boví de carn d’Espanya llança l’estratègia ‘Carboni Neutral 2050’ per contribuir a la preservació de l’entorn

PROVACUNO, l'Organització Interprofessional de la Carn de Boví, ha llançat l'estratègia Boví de Carn Carboni Neutral 2050 amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui, 5 de juny, i amb l'objectiu d'assolir la neutralitat climàtica del sector el 2050. Una iniciativa aprovada el 2019 pels òrgans directius de l'organització per comprometre en la reducció d'emissions i la millora de la sostenibilitat ambiental.
Llegir més

La producció càrnia espanyola va créixer en el primer trimestre del 2020 en un 2,4%. Però oví i cabrum es ressenten

Si analitzem la suma en la producció del primer trimestre, els resultats llancen una pujada en el còmput general de l'2,4% fins a sumar 1,95 milions de tones, a ritme de creixement inferiors respecte a anys anteriors. En porcí, la suma dels tres mers mesos llança una producció 1.320.000 de tones, un 4,4% més que en 2019. En carn d'aus la baixada és del 3,8% sobre 419.623 tones.
Llegir més

Tornen les fires a el sector de l’alimentació. S’obre la inscripció per a Meat Attraction

Meat Attraction 2021 ha obert el seu termini d'inscripció per participar a la propera edició que se celebrarà de el 2 a el 4 de febrer. Organitzada per IFEMA i Anice la "Cita amb les millors carns de el món" retrà en aquesta ocasió un gran homenatge a tots els professionals de la indústria càrnia (#OrgullososDeNuestroSector). Anafric ha participat en les diferents edicions de la fira amb un estand agrupat. En aquesta quarta edició, també ho farà. Per a més informació sobre la participació en Meat Attraction costat de Anafric, [email protected]
Llegir més

Obertura del mercat de Filipines a la carn de boví

El Govern de Filipines obre el seu mercat a l'entrada de la carn de boví d'Espanya, així com la renovació de l'autorització per a l'exportació de carn i productes carnis de porcí d'Espanya, tots dos pel procediment d'acreditació de sistema.
Llegir més

El 10% de la producció ovina no s’ha pogut comercialitzar, segons INTEROVIC

En una notícia publicada a la Revista Càrnica, Tomás Rodríguez, director de INTEROVIC, ha destacat que prop d'1 milió de bens no s'han pogut comercialitzar, xifra que representa el 10% de la producció durant març i maig, període que coincideix amb la declaració de l'estat d'alarma i amb un dels moments de més increment de consum de llet, al voltant de la Setmana Santa.
Llegir més

Vitartis posa en marxa amb fons europeus un programa per fomentar la sostenibilitat d’empreses alimentàries

El desenvolupament d'aquest projecte, que es perllongarà fins a l'octubre, s'estructura en dos blocs d'actuació. El primer d'ells es refereix a la proposta de solucions innovadores per mitigar els efectes del canvi climàtic a les empreses de el sector; el segon bloc es tractaran d'identificar les mesures d'adaptació al canvi climàtic de la indústria alimentària.
Llegir més

Creixen les sol·licituds espanyoles d’emmagatzematge privat d’oví i boví

Segons les dades donades a conèixer per l'entitat, en el cas de l'oví, en tota la Unió Europea s'han sol·licitat 108.495 kg i la sol·licituds provenen de Castella i Lleó. Uns 120.000 kg provenen de carn d'oví emmagatzemada a 120 dies i per això rebran un ajut de 103.920 euros. També hi ha un altre contingent de 5.000 kg a 150 dies que rebran 4.575 euros, segons explica la revista Càrnica.
Llegir més

Carne y Salut. El sector ramader-carni, motor econòmic de l’Espanya rural

El sector ramader-carni reitera el seu compromís amb l'alimentació de la població, oferint productes de qualitat, segurs i complint els estrictes requeriments de benestar animal i mediambientals que marca el Model Europeu de Producció, redoblant els seus esforços per contribuir amb el conjunt de la societat a superar la crisi causada pel coronavirus.
Llegir més

Anafric matisa l’enquesta del MAPA sobre consum de carn d’oví. Que els arbres no ens deixin veure el bosc

El consum d'oví i cabrum és molt baix i molt estacionat. En l'informe d'alimentació publicat al juny de 2019, referit a les dades de 2018, es veu clarament com el seu consum a les llars (ens sembla representatiu ja que en el moment en què s'ha realitzat el panell de preus, el HORECA no existia ) va baixar un 8,5%. Això vol dir que si el consum mitjà de la carn -en la seva totalitat- va ser de 46,19 kg per càpita -persona / any) en 2018, el 72% d'aquests quilos correspon a la categoria carn fresca *. Però el consum en concret de la carn d'oví-cabrum és, segons les dades de l'informe de 1,36 kg per persona i any. Dels que les famílies amb nens, només consumeixen un 0,52 kg per càpita.
Llegir més

Anafric signa un acord de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per la compra de productes frescos a petits productors amb dificultats de comercialització per la Covid-19

Anafric; la Generalitat amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; l'entitat Banc d'Aliments i els petits productors són les 4 potes d'aquesta gran cadena que té com a objectiu final que el producte perible es distribueixi a les famílies que més el necessiten a través del Fundació Banc dels Aliments.
Llegir més

Castella-la Manxa ofereix 6 milions d’euros a ramaders d’oví i cabrum en matèria de benestar animal

El conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural de Castella - la Manxa, Francisco Martínez Arroyo, ha presentat una sèrie d'ajudes per a agricultors i ramaders que prorroguen les ja concedides amb anterioritat. Martínez Arroyo ha destacat que les línies de ecològica, pasturatge, apicultura o races autòctones, així com les de benestar animal i zones de muntanya, "són ajudes importants perquè es destinen a qui més necessita de el paper de l'Administració pública" i es fa, "garantint continuïtat i donant certesa, i amb el consens de totes organitzacions agràries i cooperatives".
Llegir més

L’oví de Castella i Lleó mostra la seva fortalesa tot i la crisi

Representants de dotze cooperatives de el sector de l'oví, que comercialitzen gairebé el 80% de la producció de llet, han participat en una videoconferència organitzada per URCACYL. Han transcorregut ja dos mesos des que es declarés l'Estat d'Alarma. Totes les cooperatives de el sector de l'oví de Castella i Lleó, pertanyents a URCACYL, no han detingut la seva activitat. Els seus treballadors continuen dia a dia un cop de mà per seguir donant servei als seus socis ramaders, (recollint els seus productes i facilitant-subministraments, alimentació i assessorament tècnic) en benefici de les explotacions, dels consumidors i del seu entorn.
Llegir més

Joaquín Goyache, Catedràtic de Sanitat Animal, defensa els aspectes positius del sector de la carn

"Se li imputa una responsabilitat en l'escalfament global que no té". El Catedràtic de Sanitat Animal, Joaquín Goyache, ha estat notícia aquesta setmana per un article en el qual es posa de manifest "els falsos mites al voltant de la contribució de la ramaderia a l'canvi climàtic". Aquest article s'ha publicat a diferents capçaleres, entre elles Revista Cárnica  i Eurocarne, i des d'Anafric, pel seu interès cap als nostres socis, reproduïm.
Llegir més

Planas: la cadena agroalimentària serà clau en la recuperació econòmica després de la Covid-19

El ministre va tornar a posar en valor el paper central de tota la cadena agroalimentària, com un dels pilars fonamentals en aquesta crisi, assegurant el proveïment alimentari, esmentant la constitució avui de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica d'Espanya després del Covid-19 a la cambra baixa i ha remarcat que l'agroalimentari es reafirma com un sector clau en aquesta recuperació.
Llegir més

Ja es poden optar als ajuts a l’emmagatzematge privat de carn de boví, caprí i oví

Atenent a la crisi provocada per la pandèmia del COVID-19 i la paralització dels sectors productius, fruit de la declaració de l'estat d'alarma que ha obligat al confinament de la població i que ha tingut com a conseqüència un descens en la demanda de determinats productes de carn de boví, d'oví i cabrum, la Comissió ha publicat el Reglament d'Execució (UE) 2020/595 de la Comissió de 30 d'abril de 2020 pel qual es concedeix un ajut per a l'emmagatzematge privat de carn de boví, d'oví i cabrum i pel que es fixa per anticipat l'import de l'ajut. Per garantir una aplicació harmonitzada cal marcar uns criteris mínims perquè les actuacions dels organismes pagadors, en l'exercici de les seves competències, es realitzin de forma coordinada. Aquests criteris s'han consensuat entre la FEGA (Fons Espanyol de Garantia Agrària) i les diferents comunitats autònomes.
Llegir més

Campanya de INTEROVIC: Compartint Solitud

INTEROVIC ha iniciat una campanya que ens sembla que val la pena. La campanya té com a lema "Compartiendo Soledad". Es tracta que si en les ciutats moltes persones, en confinament, se senten soles, el col·lectius de pastors pot posar-se en contacte i parlar .... de les seves coses.
Llegir més

D’on prové el CO2 contaminant?

En Anafric ens fem ressò d'una notícia publicada al Diario de León. En contra de les teoria que feien a el camp responsable de l'excés d'emissions de C02, causa de el canvi climàtic, les noves dades avalen que el maneig ramader no és el culpable d'aquesta càrrega. Els recents registres mostren que la ramaderia no és la responsable principal de l'canvi climàtic. Les dades del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic indiquen que les produccions ramaderes de carn representen únicament el 7% de l'total d'emissions de GEH del nostre país. Els sectors de producció ramadera, elaboració i comercialització de carn han seguit realitzant les seves activitats des de la declaració de la pandèmia del COVID-19 per mantenir proveïda a la població de forma adequada amb aliments segurs i de qualitat.
Llegir més

Els sectors ramader i carni aporten a l’economia 42.000 milions d’euros i 700.000 llocs de treball

El sector industrial carni està compost per un teixit d'unes 2.800 empreses amb activitats de sacrifici, especejament i producció d'elaborats, amb una base molt important de petites i mitjanes empreses de titularitat familiar, alhora que s'han consolidat també grans grups empresarials, alguns d'ells líders a escala europea. L'any passat la indústria càrnia va elevar la seva facturació un 2,5% fins als 26.882.000 d'euros, el que el consolida com el sector de major importància dins de la indústria d'alimentació i begudes, que suposa el 22,6% de tot el sector alimentari español.La producció espanyola de carns, un referent internacional.
Llegir més

Carn i Salut: producció ramadera i càrnia i efectes de gasos hivernacle durant el Covid-19

La plataforma Carn i Salut ha realitzat un informe "La producció ramadera i càrnia i la sostenibilitat" en què que es resumeixen les percepcions Vs la realitat sobre la carn i la  producció, la sostenibilitat i el model europeu de producció, el consum equilibrat, el que significa la indústria càrnia a les zones rurals i el compromido de el sector amb la sostenibilitat. Anafric desglossarà cada divendres l'informe i començarem amb l'apartat dedicat, precisament, a les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
Llegir més

Ramaderia, un servei essencial. La UECBV agradeix la professionalitat dels Herois dels Aliments

Llargues cues als supermercats i botigues d'alimentació. Prestatges mig buits. Només uns quants productes en frigorífics. Quan es torna a emmagatzemar, els articles amb molta demanda als nostres supermercats es veuen amb freqüència el paper higiènic ara famós, seguit d'aliments essencials com ara carn, llet, ous, pa, conserves i pastes. Aquestes escenes han estat testimonis de diverses botigues de tot Europa i, de fet, del món. I molts ciutadans de la UE nascuts després de mitjans dels anys cinquanta no estan acostumats a aquestes experiències. Però per sort, gràcies als molts Food Heroes que treballen contra rellotge a tota la cadena de subministrament d’aliments, la seguretat alimentària hauria de ser la menor de les nostres preocupacions a Europa davant d’aquesta pandèmia COVID-19.
Llegir més

28.800 milions d’euros perduts per les 3.300 fires cancel·lades o ajornades

190 fires cancel·lades o ajornades a Espanya i 3.300 a Europa deixen ja una reguera de 28.800 milions d'euros en pèrdues fins a finals de juny. Xifres que han portat a l'Associació de Fires Espanyoles (AFE) i l'Associació de Palaus de Congressos d'Espanya (APCE), que també recorden que s'han suspès al nostre país altres esdeveniments com 270 congressos, han decidit sumar esforços per a sol·licitar ajudes per a el sector.
Llegir més

Denuncien la situació dels engranalls cordovesos davant la falta de demanda dels escorxadors

L'organització agrària Asaja Còrdova ha emès un comunicat amb el qual vol assenyalar les situacions "dramàtiques" que s'estan produint en els engranalls de la província de Còrdova, especialment en les explotacions ramaderes de les comarques de Los Pedroches, Guadiato i Sierra de Córdoba davant la impossibilitat de donar sortida animals cap a escorxadors, pel tancament de certs mercats que absorbien aquestes produccions ramaderes, fonamentalment de canal Horeca (hostaleria, restauració i càtering), i per a l'exportació. Segons l'organització agrària aquest tipus de ramaderia és la base de molts ramaders de nord de la província.
Llegir més

La Comissió Europea acaba d’anunciar ajudes a l’emmagatzematge privat de carn de boví, oví i cabrum

La Comissió Europea ha proposat aquest dimecres donar ajudes a l'emmagatzematge privat de carn de boví, oví i cabrum. Aquests ajuts integren un paquet de mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi que la pandèmia del Covid-19 està causant al sector, especialment pel tancament del canal HORECA. Anafric anirà informant de com s'establiran les ajudes. Anafric anirà informant de com s'establiran les ajudes.
Llegir més

Provacuno dona 2.000 quilos de carn de boví a hospitals i centres solidaris

El sector de boví de carn d'Espanya a través de la interprofessional PROVACUNO com a organització representativa de tot el sector ramader, industrial i comercialitzador de la carn de boví, ha posat en marxa la seva campanya de donació en la qual lliurarà 2000 quilos de carn a hospitals d'Espanya i centres solidaris amb motiu del COVID-19.
Llegir més

La UECBV demana a la Comissió que introdueixi urgentment mesures de suport al mercat i al sector per ajudar els operadors i els productors en els sectors més afectats

La Union Européenne du Commerce du Bétail et donis Métiers de la viande (UECBV) -European Livestock and Meats Trade Union - l'organització de federacions nacionals que representa els mercats de bestiar, els comerciants d'animals vius i de carn de boví, d'equí, d'oví i de porcí, i les indústries càrnies (escorxadors, sales d'especejament i preparació de les carns), ha demanat a través d'una carta a la Comissió Europea que introdueixi mesures urgents de suport a el sector.
Llegir més

Anafric estarà atenta a el nou decret que estableix les ajudes directes a el sector oví i cabrum per tal que s’incloguin els engranalls

Les consideracions i puntualitzacions de Anafric es van atenent per part de Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Però tot i així, seguirem treballant perquè el pròxim Reial Decret que ha de marcar les ajudes directes a el sector oví i cabrum acabi de contemplar també els engranall a través d'un paquet d'ajudes per a la millora d'instal·lacions que permeti fomentar, a el mateix temps, un major benestar animal i millores en les mesures de bioseguretat i / o també de les persones (millora de vestuaris, que amb el COVID19 s'ha vist que no estan adaptats, etc.).
Llegir més

Impacte del Covid-19 al comerç especialitzat de carn a Europa

Quan es compleixen a Espanya ia la resta d'Europa diverses setmanes de confinament i d'aturada en alguns dels sectors productius, els establiments especialitzats de carnisseria, xarcuteria, polleria i triperia segueixen oberts a tot Europa, per proveir als consumidors amb productes bàsics de la seva dieta.
Llegir més

Els agents comercials del País Basc estan fent un gran esforç en la comercialització i en la recollida de l’anyell ‘latxo’

La crisi provocada pel covid-19 ha vingut a posar més pals a la roda a un sector que, com l'oví o el cabrum, té la seva demanda més important en unes determinades època de l'any. Però si a la crisi pels preus baixos de l'anyell se li uneix la gestió poc encertada de qui ha de coordinar i governar per a tots, la sensació d'incertesa es multiplica. Això és el que ha passat aquesta setmana passada al País Basc.
Llegir més

ASEPAL facilita els contactes per poder adquirir EPI

L'Associació d'Empreses d'Equips de Protecció Individual (ASEPAL), entitat que engloba més de 80 empreses dedicades a el disseny, fabricació i comercialització d'equips de protecció individual (EPI), ha facilitat el llistat de contactes de empreas per poder adquirir Equips de Portección Individual per a lluitar contra el Covid-19.
Llegir més

Fira Alimentària aplaudeix el treball de sector agroalimentari durant la crisi del Covid-19 i s’emplaça a fer de la propera cita una eina de recuperació

Fira Alimentària reconeix el gran treball diari de tots els componenentes d'el sector alimentació, des de l'origen fins al punt de venda i vol expressar l'"admiració i gratitud" a tota la cadena de valor de la indústria alimentària per l'extraordinari esforç que està realitzant per continuar la seva activitat i garantir el proveïment a tota la població.
Llegir més

Modificada la normativa sobre el transport per a empreses auxiliars a l’alimentària i de recollida de subproductes

Aquesta nova ordre permet que es desplacin aquells vehicles destinats a tasques com la producció, comercialització, transformació i distribució de productes agrícoles, ramaders i pesquers, i les seves entrades; a la producció, distribució lloguer i reparació d'equips i maquinària per a l'agricultura, la pesca, la ramaderia, i la seva indústria associada; a el transport i tractament de residus i subproductes agrícoles, ramaders i pesquers, i de la indústria alimentària.
Llegir més

Model de certificat per al desplaçament de persones de serveis essencials

El BOE ha publicat el model de certificat que hauran de portar els treballadors per justificar que han de seguir acudint al seu lloc de treball malgrat les mesures de paralització decretades pel Govern per a totes les activitats considerades no essencials entre els dies 30 de març i 9 d'abril. El BOE no especifica que el certificat sigui obligatori.
Llegir més

Ramaders, escorxadors, distribuïdors i transportistes de carn, serveis essencials

L'annex del Reial Decret 10/2020 s'especifica en el punt 2 del seu Annex que "les persones treballadores en les activitats que participen en la cadena de proveïment de l'mercat i en el funcionament dels serveis dels centres de producció de béns i serveis de primera necessitat, incloent aliments, begudes, productes higiènics, medicaments, productes sanitaris o qualsevol producte necessari per a la protecció de la salut, permetent la distribució dels mateixos des de l'origen fins a la destinació final ", es consideren serveis essencials i, per tant, no resulta d'aplicació el permís retribuït recuperable.
Llegir més

El Govern veu inajornable el Reial Decret 5/2020 per enfortir el sector agroalimentari

En els últims mesos el sector agroramader ha hagut de fer front a situacions crítiques. Als problemes estructurals de rigidesa de la demanda, atomització dels operadors, l'estacionalitat o el caràcter perible de les produccions, s'han sumat factors conjunturals com a fenòmens climàtics adversos, aranzels de l'Administració nord-americana, la caiguda de preus de les produccions i la pujada dels costos de les entrades agraris (gasoil, fertilitzants o pinsos).
Llegir més

10.000 veterinaris contribueixen a mantenir el proveïment i la seguretat alimentària

Més de 10.000 veterinaris estan treballant aquests dies en escorxadors, granges, indústries alimentàries, instal·lacions aqüícoles, empreses distribuïdores, restauració col·lectiva, serveis oficials de salut pública i inspecció, laboratoris d'anàlisis o control duaner, entre altres llocs, amb l'objectiu de garantir el proveïment de la població i la seguretat alimentària a Espanya durant l'estat d'alarma.
Llegir més

L’Estat garantirà el 80% dels préstecs a autònoms i pimes amb una vigència màxima de 5 anys

El Consell de Ministres ha donat llum verda al primer tram de 20.000 milions d'euros de la línia d'avals públics per a crèdits a empreses com a part dels 100.000 milions que va aprovar la setmana passada per a combatre els devastadors efectes econòmics del coronavirus. L'Estat garantirà el 80% dels préstecs a autònoms i pimes, per als quals s'han reservat 10.000 milions d'aquest primer tram. Per a la resta de empreses, l'aval serà de el 70% en els crèdits nous i el 60% en les renovacions.
Llegir més

Els vehicles de distribució de medicaments i aliments, els d’obligada circulació si el Govern decideix tallar les carreteress

Entre la dotzena de tipus de vehicles que podrien continuar circulant en el cas que el Govern d'Espanya decideix intensificar la seva lluita contra el coronavirus tallant les carreteres figuren els de distribució de medicaments i aliments, el transport de combustible, els de Correus, els fúnebres o els d'auxili en carretera, entre altres.
Llegir més

Gràcies des d’Anafric pel treball que esteu fent

GRÀCIES  No se'ns ocorre una altra paraula des d'Anafric. El vostre suport, el vostre compromís, la vostra confiança i el vostre esforç valdrà la pena. Entre tots, afrontem aquesta realitat. I amb la col·laboració de tots, ens ens sortirem. No en tingueu cap dubte.
Llegir més

Nota informativa sobre l’aplicació del Reial decret d’estat d’alarma en el sector ramader (text del Ministeri)

La producció agrícola, ramadera i aqüícola, així com l'activitat pesquera, la transformació de productes agraris i pesquers, els centres o clíniques veterinàries, el transport i la distribució d'aliments, així com la seva comercialització a través de la venda minorista al consumidor, formen la cadena de proveïment alimentari l'activitat del qual ha de garantir-se en la situació d'estat d'alarma. Això implica que ha de mantenir-se no sols l'activitat de les empreses agroalimentàries en el seu conjunt, incloses les explotacions agrícoles, ramaderes, aqüícoles i l'activitat pesquera, sinó també la de les empreses que, al seu torn, els subministren els productes necessaris per al seu funcionament.
Llegir més

Aplaçament de les Inspeccions Tècniques de Vehicles

El Ministeri d'Indústria acorda suspendre temporalment l'obligació de passar la ITV dels vehicles mentre es mantingui vigent el Decret de declaració d'estat d'alarma. Com ha vingut informant FENADISMER, l'associació nacional d'estacions d'ITV, han estat moltes les queixes que transportistes i conductors particulars han vingut plantejant aquests dies per la falta d'informació en relació a l'obligació de passar la ITV dels seus vehicles, ja que mentre unes estacions romanien obertes, unes altres en canvi estaven tancades, com és el cas de les ITV Andalusia, Extremadura, Navarra i Astúries, a causa del seu diferent règim jurídic de gestió. 
Llegir més

Els veterinaris garanteixen la cadena de producció, la seguretat alimentària i el benestar de tots els animals.

Luis Alberto Calvo Sáez, president de l'OCV (Organització Col·legial Veterinària), davant la declaració de l'estat d'alarma pel COVID-19, encoratja els veterinaris a actuar amb la màxima professionalitat i a col·laborar amb l'autoritat sanitària. Per a això, ha remès una carta als 52 col·legis espanyols en la qual recorda que són un "col·lectiu sanitari d'avantguarda molt principal de cara a la protecció de la salut de les persones i dels animals", i per això han de treballar per garantir la cadena de producció, la seguretat alimentària i el benestar de tots els animals.
Llegir més

Anafric informa sobre la garantia del desplaçament de treballadors i autònoms

Molts de vosaltres us preguntareu què cal presentar quan necessitem justificar el nostre desplaçament al treball? L'empresa haurà d'acreditar al treballador amb un desplaçament laboral que així ho indiqui. El decret llei 463/2020 que assenyala l'Estat d'Alarma especifica en article 7 que "el desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial" està autoritzat, com també els seus vehicles. Hem de recordar que les activitats relacionades amb el transport d'aliments estan contemplades com a SERVEIS BÀSICS.
Llegir més

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) manté els serveis mínims imprescindibles dins del seu àmbit competencial per garantir al màxim d’operatives possible la producció d’aliments i el seu proveïment.

Els Serveis Territorials i totes les Oficines Comarcals estan tancades des del 16 de març però disposen de telèfons i bústies electròniques habilitades per a la realització d’aquells tràmits més urgents i imprescindibles pel sector agrícola i ramader.  Pel que…

Llegir més