Per què creix el consum de carn als Països Baixos

Igual que al 2018, la quantitat de carn i embotits consumits als Països Baixos va augmentar en 2019. És la primera vegada que hi ha un augment de diversos anys des al període 2005-2009, d’acord amb un estudi de la Universitat de Wageningen.

En 2019, el consum total de carn i embotits per càpita als Països Baixos va ser de 77,8 kg. Aquesta quantitat és més de 500 g superior a la quantitat que es va consumir el 2018. L’increment entre 2018 i 2019 és idèntic a l’increment que passava anteriorment entre els anys 2017 i 2018. Aquesta pujada es deu principalment al consum de carn d’aus i, en una petita part, també pel consum de carn de porc.

La quantitat de carn que es consumeix és d’aproximadament 39 kg. El tipus de carn que consumeixen és el porc, de la qual es consumeixen aproximadament 18,5 kg a l’any. Amb 11,5 kg per persona per any, el pollastre ocupa el segon lloc. La carn de boví representa 8 kg de consum de carn a l’any. Altres tipus de carn, com la carn de vedella, de cabra, de xai i de cavall, són menys populars.

Col·laboradors