Perspectives de la UE per al sector carni fins al 2030

La Unió Europea ha publicat l’informe ‘EU Agricultural Outlook for markets, income and environment 2020-2030’ en el qual realitza una anàlisi de les perspectives que s’esperen en la propera dècada, fins al 2030. Es tracta de perspectives i, per tant, les dades poden variar.

 

Dades rellevants

  • S’espera que la sostenibilitat adquireixi un paper més destacat en els mercats carnis de la UE, tant entre els productors com entre els consumidors.
  • La Covid19, els rebrots i la PPA van a provoquen una gran incertesa pel que fa a la demanda mundial de carn.
  • Es preveu que el consum de carn per càpita a la UE disminueixi en 1,1 kg fins als 67,6 kg en 2030.
  • Carn porcí: la UE hauria de seguir sent el proveïdor dominant, però no s’espera que es recuperin els nivells rècord de 2019-2020.
  • Carn boví: disminuirà la producció i el consum a Europa però s’incrementen les oportunitats d’exportació.
  • Es preveu que la producció i el consum de carn d’oví i cabrum a la UE es mantinguin estables.

Teniu més informació en aquest enllaç

Col·laboradors