skip to Main Content

Planas afirma que la decisió de la UE d’imposar aranzels als EUA és “un pas en la direcció correcta”

La Unió Europea imposarà des d’aquest dimarts aranzels per valor de 4.000 milions de dòlars (3.360 milions d’euros) a la importació d’una sèrie de productes procedents dels Estats Units com a compensació per les subvencions que Washington va concedir a la companyia de el sector aeronàutic Boeing, declarades contràries a les normes de l’Organització Mundial de Comerç (OMC).

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha afirmat que la decisió de la Unió Europea d’imposar aranzels a productes procedents dels Estats Units representa “un pas en la direcció correcta”. En el seu compte de Twitter, Planes ha mostrat el seu desig que es pugui “acabar aviat amb els injustos aranzels que penalitzen a les exportacions agroalimentàries de productes espanyols als Estats Units”.

Planas ha expressat durant aquests mesos en què estan sent vigents els aranzels que “el sector agroalimentari s’ha vist immers en un conflicte comercial aliè a la seva activitat” i que “és un error estratègic incloure l’alimentació en les represàlies comercials”.