Saps que amb el projecte Metalgen es controla l’emissió de metà?

Des d‘Anafric, fem ressò de l’article publicat a www.realidadganadera.es en què presenten el projecte METALGEN, en el qual van col·laborar l’Institut Nacional de Recerca i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), l’Institut Basc de Recerca i Desenvolupament Agrari ( NEIKER) i CONAFE, i que va implementar la metodologia gràcies a la qual s’ha incorporat des del 2021 el control d’emissions de metà en granja entre alguns socis de CONAFE.

Les vaques, en el procés de fermentació de l’aliment al rumen, generen metà. Això suposa el consum duna energia que podrien consumir per a altres funcions metabòliques. A més, el metà té un alt poder calorífic, essent un gas defecte hivernacle. Tot i això, la vida útil del metà a l’atmosfera és d’entre 15 i 20 anys, per tant, si aconseguim una reducció de les emissions, aconseguirem un efecte positiu a curt termini i es millorarà l’eficiència alimentària de la cabana lletera.

Els objectius del projecte METALGEN han estat estudiar la millor manera de mesurar les emissions de metà en una gran quantitat d’animals d’una forma eficient i no invasiva; determinar quina microbiota millora l’eficiència alimentària i redueix les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle; i dissenyar racions i estratègies de millora genètica per obtenir animals més eficients, millorar la competitivitat de les explotacions ramaderes i mitigar les emissions associades a la producció de llet.

[vcex_button url=”https://old.anafric.es/articulo-en-realidad-ganadera-mejora-de-la-eficiencia-alimentaria-y-la-disminucion-de-las-emisiones-de-metano/” title=”MÉS INFORMACIÓ SOBRE PROJECTE METALGEN” style=”flat” align=”left” color=”pink” size=”small” target=”self” rel=”none”]MÉS INFORMACIÓ SOBRE PROJECTE METALGEN[/vcex_button]

 

 

Col·laboradors