Un consum insuficient de carn en l’embaràs pot tenir conseqüències neurològiques negatives per al nadó

L’estudi “Relació entre el consum de carn materna durant l’embaràs i la concentració de ferritina de l’cordó umbilical” confirma el paper indispensable de la presència de carn vermella a la dieta de la dona embarassada per a la bona salut del fetus. En concret, per a l’aportació de ferro hemo, la deficiència en aquest delicat moment pot causar efectes neurològics adversos a llarg termini. L’estudi en qüestió és el primer en avaluar el nivell de consum de carn durant l’embaràs i la seva relació amb la quantitat de ferro en el fetus, confirmant el que ja ha sorgit d’estudis anteriors sobre els riscos d’una dieta sense carn en dones embarassades i en nens.

La necessitat de ferro durant l’embaràs és de fet molt alta, estimada en 27 mg / dia, un nivell que no és fàcil d’aconseguir, especialment si hi ha falta d’informació a l’respecte o mals hàbits alimentaris a les famílies: segons l’Organització Mundial de la Salut, el 30% de les dones en edat fèrtil i el 50% de les dones embarassades pateixen anèmia, i això lamentablement també es deu al fet que les fonts veritablement fiables de ferro hemo són només la carn vermella, a més de la de au i el peix.

Col·laboradors