Un nou mètode d’investigació revela una reducció significativa en la petjada de carboni de les granges porcines britàniques

La petjada de carboni de la cria de porcs britànica s’ha reduït en gairebé un 40% en els últims 20 anys, segons un nou estudi que utilitza una nova metodologia liderada per l’Institut per a la Seguretat Alimentària Global (IGFs, per les sigles en anglès ) de la Queen ‘s University de Belfast, Irlanda de Nord. La investigació independent, finançada per la UE, va extreure les seves conclusions de dades històriques sobre sistemes ramaders a Anglaterra, Escòcia i Gal·les. Calcular la petjada de carboni d’un sistema agrícola és una mètrica complexa que involucra una gran quantitat d’indicadors que inclouen quin tipus de combustible es fa servir a la granja, com es cultiva el sòl, l’estil de maneig de la terra i els tipus d’animals i cultius.

 

A nivell mundial, els sistemes agrícoles s’han vist pressionats per reduir la seva petjada de carboni i el govern del Regne Unit ha establert un objectiu d’agricultura ‘neutral en carboni’ per al 2050.

 

S’ha demostrat que els canvis en els ingredients dels pinsos tenien el potencial d’alterar significativament la qualificació de carboni de les granges de porcs i de la indústria en el seu conjunt. Específicament, es va descobrir que la tendència creixent de reemplaçar la soja importada d’Amèrica del Sud (que té una alta petjada ambiental associada amb la desforestació) per cultius locals com la colza i la farina de gira-sol per alimentar els porcs té un efecte mitigador significatiu en els resultats ambientals.

Per ampliar l’informe, cliqueu aquest enllaç.

Col·laboradors